sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Kun ei kunnon talvea niin sitten kevättä ja kesää!

Tämä on kyllä niin outo talvi ollut, etten muista ihan heti koska olis vastaavanlainen ollut. Meillä on yleensä aina jo tähän aikaan tammikuuta ollut kunnon kerros lunta. Nyt ei oo lunta ollenkaan. Joka toinen päivä tulee pari senttiä ja seuraavan päivänä se on sulanut sateiden myötä pois.

Ja koska aurinkokin on näyttäytynyt nyt kivasti on mulla jo ihan kevät ja kesä mielessä! Saa nähdä mitä tässä tapahtuu, jos sitä lunta nyt yhtäkkiä tuliskin paljon.

Sain anopilta joululahjaksi lahjakortin Nappinjalle ja tein sieltä heti tapaninpäivänä ison kangas tilauksen. Kankaiksi valikoitui jo ihanan kesäisiä kuosia ja värejä. Ja toki siihen vaikutti sekin, että tytöillä on nyt tosi kivasti näitä vaatteita tähän talveen ja tähän kokoon. Kesäksi ei ole vielä oikein mitään. 

Siispä päätin tehdä jo vähän kesäisempiä vaatteita ja näistä tuli just niin ihania, että on pakko esitellä ne teillekin!

Ensimäisessä kuvassa on Minealle kesämekko. Tähän käytin Lalian Julia-mekko kaavaa ja myös Ilona-paita kaavaa. Meidän neiti kun on sitä mieltä, että enenmmän rimpsuja on parempi:) Siispä tein Ilona-paidan kaavalla perhoshihat tuohon mekkoon ja siitä tuli kyllä super ihana. Juuri sellainen aurinkoisen kesäpäivän mekko<3

Kangasta jäi juuri sopivasti lehggareihin ja sainpas näistä tehtyä muuten myös rusettipannan vaikka sitä ei kuvassa näykkään. Niin ja hei tuo vaaleanpuna pohjainen kangas on itseasiassa tästä meidän paikallisesta kangaskaupasta. Valkopohjainen sitten taas Nappinjalta.

diy lastenvaatteet

Ja sitten pari t-paitaa. Molemmista löytyy selästä niskasta rusetti. Oon ihastunut täysin tuohon yksityiskohtaan, se näyttää vaan niin kivalta päällä.
Yksivärisiä paitoja on suunnitelmissa tehdä vielä muutamat. Ne sopii niin kivasti monenlaisen alaosan kanssa. Mutta toki nuo kuviollisetkin on kauniita!

lastenvaate ompelut

Tämä setti oli kyllä pakko toteuttaa, kun tuo frillamekon väri sopii leggareiden kuosiin ihan täydellisesti. Ja näitä mekkoja on helppo pitää talvellakin. Tämä siis Lalian Julia-mekko kaavalla tehty. Ja niskarusetista ei päästy tässäkään kohtaa eroon:)


Siinäpä olis ensimmäinen erä ompeluksia. Ja nauroin niin itsekseni tuola ompelukoneen ja saumurin äärellä, että kuvittelin jotenkin nämä ompelevani ihan vaan paris tunnis. No eihän ne nyt todellakaan ollut parissa tunnissa valmiita. Ennemminkin meni pari päivää! 

Noita perhoshihaisia mekkoja täytyy kyllä vielä tehdä pari kesäksi. Uskon, että niitä tulee käytettyä aika paljon. Jos siis saadaan lämpöinen kesä!

Mä oon kirppariltakin kotiuttanut jo lapsille parit shortsit, kun ne näin talvisin maksaa tyyliin 0,20€.Ja lasten kootkin nyt osaa tässä kohtaa jo ennustaa, niin miksipä ei!

Mites sielä, onko kevät ja kesä yhtään lastenvaatteissa tai muuten mielessä? ja iskeekö suhun paremmin kuosilliset kankaat vai yksiväriset lastenvaatteet?

Palaamisiin!

-Ulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: