tiistai 28. tammikuuta 2020

Mutta äiti syntyykö tämä vauva sitten oikeasti?

Tällä kertaa odotettiin niskapoimu ultraan ennen kuin kerrottiin lapsille tulavasta vauvasta. Se oli niin surullista kertoa viimeksi, että ei meille tulekaan vauvaa, kun kohdattiin keskenmeno. Lapsille kerrottiin asiasta silloin heti, koska he tietysti ihmettelivät miksi olin sairaalassa enkä tullut yöksi kotiin. Ja kun tulin kotiin niin vastailtiin heitä mietityttäviin asioihin.

Nyt kun kerrottiin uudesta vauvasta, Mandi pohti heti, että "tuleeko tämä vauva nyt oikeasti sitten meille?". Ja miten vaikea siihen olikaan vastata. Kun eihän sitä voi lapsille luvata, kun ei sitä tiedä itsekään. Sanoin sitten, että me kovasti toivotaan, että tämä vauva tulee meille kesäkuussa ja että kaikki menee hyvin.  

Miten muut sisarukset sitten suhtautui vauva uutisiin?

No hyvin. Tai no isommat pojat, eli Rasmus ja Nooa lähinnä tuumas omaan tyyliinsä "jaa" ja teki pika laskutoimituksen, että meitä on sitten kohta 8. Ja jatkoivat matkaansa:) Toisaalta heiltä en kyllä odottanutkaan mitään sen suurempaa reaktiota.

Nuutti kyseli milloin vauva syntyy ja onko se tyttö vai poika ja oonko mä sitten taas pois kotoa hetken aikaa. Kerrottiin, että vielä ei tiedetä kumpi sielä masussa kasvaa,mutta kumpi vaan mahtuu meidän perheeseen. Ja että luultavasti äiti on sen pari yötä vauvan kanssa sairaalassa,mutta iskä on sitetn muiden lasten kanssa kotona
Minea taas oli ihan pähkinöinä tulevasta roolista isosiskona<3 Ja hän myös juttelee, että sitten kesällä, kun on isosisko ei mahdu enää omaan sänkyynsä, eli ilmeisesti tässä on hurja pituuskavu  odotettavissa:)  Ottaen huomioon, että neiti nukkuu jatkettavassa sängyssä, en tiedä miten pitkäksi hän itsensä kuvittelee kesällä?!

Uskon ja luotan, että kaikki menee taas hienosti. Mutta toki varaudun henkisesti siihen, että siihen sopeutumiseen menee oma aikansa. Aina se on iso juttu, kun perheeseen tulee uusi jäsen ja varsinkin kun se pieni tulee ja omii äidin kokonaan itselleen. Aikaa pitää siis kaikille lapsille antaa.


suurperhe


Puuhalaatikko imetyshetkiin

  Oon tässä tuuminut, että kokoaisin jonkun pienen laatikon missä olisi lähinnä Minealle kivaa pientä tekemistä sellaisiin hetkiin, kun itse esim imetän tai oon muuten totaalisesti kiinni vauvassa. Ja koska kokemuksesta tiedän, että ne ensimmäiset viikot on lähinnä imettämistä niin olisi kiva, kun vähemmälle huomiolle jääville sisaruksille olisi jotain mukavaa puuhaa.

Laatikkoon ajattelin ostaa kirpparilta kirjoja ja esim petsejä, koska ne on nyt IN. Kaupasta jotain puuha/tarra kirjoja jotkut uudet Oppi ja ilo-kortit olisi varmasti myös kivat, koska Minea viihtyy niiden kanssa kauan. Lisäksi uusia muovailuvahoja ja vaikka taikahiekkaa. Ja koska vauva syntyy kesällä voisi laatikkoon ostaa vaikka saippuakuplia ja katuliituja. Jotain jonka parissa menee kivasti aika. Ja ne on sitten aina sielä samassa laatikossa, jonka nostan vain imetyshetkiin näkyville.

Onnellinen kesävauvasta

Jotenkin ajattelen, että on kiva kun syntyy kesävauva. Jos siis olisi ihana lämmin kesä, niin meillä lapset viihtyy tosi paljon ulkona. Ja voin itse olla vauvan kanssa terassilla varjossa,josta näen kuitenkin lasten leikit. Ja jää se pukemisen riemu toivottavasti pois, kun voi vaan mennä hellemekoilla ja shortseilla ulos. Näin siis mun haaveissa:)

Lisäksi tiedän jo kokemuksesta, että itsellä vaikuttaa tosi paljon omaan jaksamiseen valoisat kesäyöt. Se kun ei tarvitse imettää pimeässä ja miettiä missä pienen suu mahtaa olla ja viritellä yövaloja.

Toki kuumassa kesässä on sitten ne omat miinuksensa. Aamuisin ei oo kovin kiva herätä hiestä märästä sängystä, kiitos hyvin toimivien hormoonien. Ja se imetys helteellä, iho vasten ihoa, kun sulla on jo valmiiksi kuuma... No ei ehkä kovin kivaa sekään:)


Kaiken kaikkiaan odotetaan bebeä jo kovasti koko perhe. Ultra kuvia tutkitaan ahkerasti ja varmasti pienet innostuu sitten kun potkuja rupeaa tuntemaan ja näkemään masun ulkopuolelta.

Mites teillä on vauva uutiset vastaanotettu perheessä? Ja onko joku sattunut kokoamaan isommille sisaruksille tuollaista laatikkoa mistä puhuin?

Lumista tiistaita<3

-Ulla-


3 kommenttia:

 1. Täällä maaliskuussa syntymässä kolmas, 2 ja 4 v odottavat innokkaasti uutta tulokasta. Ajattelin hommata puuhavihkot ja tarroja ja jonkun elämyksellisen satukirjan mitä samalla voi lapsille ohjata tutkimaan kun imetän vauvaa. Hyvät ideat sullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi onnea kovasti odotukseen, ihan hurjasti ei teillä enää pidä odottaa ennen kuin pieni on sylissä<3 Ja ihana, että sisarukset odottavat innolla uutta tulokasta! Hei tuo elämyksellinen satukirja on loisto idea!

   Poista
 2. Meille tulossa neljäs (tai minulle neljäs, miehelle ensimmäinen). Minun pojat ovat jo 16, 12 ja 10vuotiaat ja on ollut ihanaa miten hyvin ottivat uutiset vastaan alkuällötyksestä (”te siis ootte tehneet sitä”) huolimatta ❤️ Kekustellaan siitä miten vauva kasvaa ja mitä puuhaa kohdussa ja se kiinnostaa todella poikia ��

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: