tiistai 18. huhtikuuta 2017

10kk täynnä ja vauvarokko selätetty!

Täällä meni pääsiäinen Minean sairastellessa vauvarokkoa. Neljä päivää kuume huiteli päälle 39 asteessa ja voin kertoa, että neiti oli kaikkea muuta kuin helppo potilas. Toki saahan sitä sairaana vaatiakin vähän enemmän huomiota,mutta meinas kyllä ihan voimat loppua itsellä. Yöt meni ihan vain muutaman tunnin unilla,muuten neiti pyöri,hyöri, itkeskeli ja muuten vain oli levoton. Kuume ei meinannut laskea ollenkaan, piti antaa vähän lomittain Buranaa ja Panadolia, että oli edes hetken kuumeeton neiti. Yleensä vasta aamuyöstä tuli kunnon uni.
 
Päivät meni oikeastaan pikkuinen sylissä. Sängyssä hän ei halunnut nukkua ollenkaan,vaan havahtui heti unesta, jos sinne yritti päivällä laittaa. Niinpä sitä siten oltiin lähinnä sohvalla sylikkäin<3
 
Neljäntenä päivänä tuli sitten näpyt. Koko vartalo ihan pienen näpyn peitossa. Onneksi yleisvointi oli jo tuolloin parempi. Ruoka maistui tosi huonosti neidille koko sairastelun ajan, mutta maito sitäkin paremmin!
 
Tänään oli ensimmäinen päivä, että tyttö oli jo kokonaan oma itsensä. Ruoka on maistunut ja hän on nukkunut hyvät päikkärit. Touhuttu on taas normi tyyliin joka paikassa ja ehditty mm repiä pari rullaa vessapaperia pitkin lattioita:)
 
 
Tässä pääsiäisen aikoihin tuli myös 10kk neidille täyteen. Pari kuukautta ja vauvavuosi olis taputeltu. APUA!!
 
 Meidän neiti osaa hienosti heittäytyä maahan ja vuodattaa iiiisoja krokotiilin kyyneleitä, jos kokee että häntä on kielletty ihan turhaan. Sillä ei oo mitään väliä mitä mieltä äiti asiasta on.  Hän nukkuu nykyään pääsääntöisesti kahdet päikkärit. Toki se on ihan kiinni vielä päikkäreiden kestosta. Jos nukutaan lyhyet päikkärit, niin sitten niitä on kolmet päivässä. Ainakin yhdet niistä ulkona.
 
Hän syö hyvin kiinteitä,mutta inhoaa isoja paloja. Eri asia on sitten sormi ruuat, niistä hän osaa haukkailla jo hyvin kunnon paloja. Hampaita neidille ei oo vielä tullut yhtään. Epäilen vahvasti, että niitä tulee sitten urakalla, kun vaan ensimmäiset puhkeaa.
 
 
 
Minea otti ensimmäisen askeleen viime viikon keskiviikkona. Äidin kyynelkanavat aukes oikein huolella, mun muru<3
 Tämän jälkeen ei kyllä olla otettu askelia, mutta hän tykkää kovasti kävellä jo käsistä tuettaessa.  Konttien pääsee kuitenkin niin kovaa, että ei varmaan vielä hetkeen mennä kävellen. Hauskin leikki on joko pallolla pallottelu (ja sekin niin, että hän heittelee palloa minne sattuu) ja kukkuluuruu-leikki. Tähän paras on oma hameen helma,jotain hyötyä niistäkin, hah.
 
Autossa meinaa mennä ihan hermot, en tiedä onko tuo kaukalossa istuminen tylsää kun sieltä ei oikein näe mitään. Mutta en oo kyllä ihan vielä siirtämässä isompaan istuimeen.
 
Sairastelun jälkeen neidin hymyt ja touhuilut tuntuu taas jotenkin miljoona kertaa ihanamalta. Ne saa mut niin hyvälle tuulelle. On ihana katsoa miten noin pieni viihtyy isompien sisaruksien kanssa,mutta tulee aina tasaisin väliajoin tankkailemaan läheisyyttä. Oon huomannut, että parhaiten Minea viihtyy, kun pysyn näkysällä, Hän lähtee heti etsimään jos katoan toiseen huoneeseen tai ihan vaan nurkan taakse. Napanuora ei oo siis vielä turhan pitkäksi venynyt! 
 
 
 
Tällainen rakas pieni 10kk löytyy meiltä, ollaan hänestä niin onnellisia<3
 
~~Ulla~~
 
 
 


4 kommenttia:

 1. Kääk, niin se aika rientää! Mutta kuinka suloinen hymyilijä hän on.♥
  Tuo vauvarokko on kyllä ikävä, meillä Hugokin oli silloin niin kovin reppana kovassa kuumeessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se aika kyllä tekee!! Hän on kyllä ahkera neiti hymyilemään<3
   Onneksi tuo vauvarokko on vain yhden kerran joka lapsella...

   Poista
 2. Mahtavaa että rokko on nyt selätetty, toivottavasti teidän yötkin alkaa tasaantua että saatte kaikki unta palloon! Ihana Minea <3 -V

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: