keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Tila-auton omistajat

Muistan Minean raskaus aikana kirjoittaneeni googleen lauseen "tila-auto ja rattaat". Tarkoituksena oli löytää jotain juttua miten viisi lapsiset perheet mahtuu autoon ja onko mitään mahista saada vielä rattaita/vaunuja mukaan. No koskaan en löytänyt oikein mitään selvää vastausta joten ajattelin nyt sitten itse valottaa asiaa,josko joku muukin pähkäilee näitä juttuja.
 
Aloitetaan siitä, että Mikollehan oli kova paikka ylipäätänsä siirtyä tila-autoon silloin kun Nuuttia odotettiin (miehet ja niiden autot...). Kieltämättä, omaankin silmään monet tila-autot näytti vähän, noo laatikoilta:D Me vaihdettiin siis tila-auto kun olin aika viimeisilläni Nuutin aikana. Käytiin ensin yhdessä autokaupassa ja sanottiin myyjälle,että tultiin nyt vain ensin katsomaan millaisia vaihtoehtoja olisi tarjolla. Myyjä (nuori mies) lähti sitten esittelemään meille autoa. Me vähän tyhmänä Mikon kanssa vaihdeltiin katseita, autoon mahtui nimittäin vain viisi ihmistä. Meillä oli kolme lasta mukana, mulla iso vatta ja nimen omaan sanottiin, että etsitään tila-autoa. No jossain kohtaa Mikko sai sitten sanottua, että tähän malliin ei varmaan niitä takataka penkkejä saa...:) Ei tullut kauppoja sillä reissulla!
 
Ihan sattumalta bongattiin netistä sitten tämä meidän auto, eli Volkswagen Touran. Koska oon nainen ja saan olla vähän turhamainen, niin väri oli just se mitä halusin, eli valkoinen. Käytännössä siis ihan hirveä väri näillä Suomen syksyn ja kevään säillä, kun asutaan mettän keskellä, näin sivu huomiona. molempia miellytti auton ulkonäkö, joka ei ollut niin laatikkomainen kuin monessa muussa merkissä.

 
Mutta miten me sitten autoon mahdutaan. Suoraan sanottuna me ihmiset mahdutaan hyvin, mikään muu ei. En vaan tajua mitä autojen suunnittelijat on oikein miettinyt kun ovat noita tila-autoja suunnitelleet. Että seitsemän henkinen perhe ei osta kuin kaksi pussia ruokaa kerralla? Tai rattaat on ihan yliarvostettuja?! Tavara tila on siis kerrassaan surkea. Taaimmaisten penkkien taakse saa juuri ja juuri laitettua kolme kauppa pussia. Matkarattaita ei voi edes haaveilla kyytiin, kun auto on täynnä. Miten me ollaan asia ratkaistu? No suksiboksilla. Suhteellisen nopea ja helppo kiinnittää katolle ja sinne sitten mahtuu kivasti muutakin, kuin ne matkarattaat.

 
Meillä taaimmaisessa penkki rivissä on yleensä Rasmus ja Nooa, he mahtuvat vielä ihan kivasti sinne jalkoineen, luultavasti parin vuoden sisällä he tulevat sitten keskimmäiselle riville istumaan, jossa on enemmän tilaa jaloille. Keskirivillä on sitten Minea keskellä ja Nuutti ja Mandi reunoilla. Kaukaloa on aika hankala nostaa keskelle, mutta on kiva kun etupenkkiläisten polvien ei tarvitse olla ihan korvissa. Keskimmäisen penkki rivin kaikki penkit liikkuu erikseen, tämä on suuri plussa ja tilaa saa sinne minne sitä tarvitaan. Niin ja kaksi turvaistuinta ja yksi kaukalo mahtuu tosi kivasti tuohon keskiriville.

 
Ja toki jos yksikin lapsi on poissa autosta, niin siten mukaan mahtuu myös vaunut. Tämä vaan on aika harvinainen tilanne meillä!


Arvatkaapa kuka pesee meidän talossa useammin autoja?! No mä. Tuo valkoinen väri näyttää vaan niin kauhealta ku rapa lentää katolle asti. Lisäksi inhoan sitä kun lapset (öö tai mä..)hipaiseekin autoa niin vaatteet on kurassa.

Muita tila-autojen omistajia lukijoissa?! Kuinka teillä on ratkaistu tilaongelmat, vai onko niitä ollenkaan?

~~Ulla~~
 

11 kommenttia:

 1. Olen miettinyt ihan samaa juuri viimeaikoina, miksi ihmeessä tila-autot on niin pieniä tiloiltaan?? Meillä lapsia vasta 4, 1,5v-6v ja viides kyllä tulossa. Meillä on kaikki vielä istuimissa ja kyllä kaukalokin saadaan vielä mahtumaan. Autona on Avensis verso. Mutta entä sitten tavarat jos kärrytkin täytyis saada kyytiin :D Vaikka lähtee lyhyelle reissulle niin tulee sitä seitsemällä ihmisellä tavaraa. Nythän meillä on yksi penkki vielä tyhjä niin ollaan saatu siihenkin tavaraa. Suksiboxi on varmaan hankittava seuraavaksi. Tai isompi auto...:D Mutta siis kyllä on tilavia nämä 7-hengen "tila-autot" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva etten oo ainut joka tätä ihmettelee!
   Tuo on kyllä jännä, ettei oo yhtään isompaa tavara tilaa tehdä. Just kun edes jotkut rattaat sais kyytiin napattua.Mutta kun ei. Suksiboksia kyllä suosittelen, jos ette isompaa autoa osta. Meillä on se oikeastaan koko kesän katolla, niin sinne on sitten kätevä heitellä esim. rantsu kamat kyytiin.

   Poista
 2. Ostettiin galaxy, nii johan alko tila riittää. Vastaavia on kai Seat Albrahambra ja Wv;n Sharan.
  nim. Fordilla mennään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtuuko esim rattaat kyytiin? Ihan mahtavaa, jos oikeasti on enemmän tilaa kuin tässä meidän autossa!

   Poista
 3. Huyndai trajet meillä. Toki vaan 6 paikkaa käytössä et sen puoleen jää tavarallekin tilaa.taaimmaisten penkkien taakse jää yllättävän hyvä tila. Sillon vuos sitte ku näitä tila-aitoja kateltiin ni aika pieniä tuppaavat olemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vähän on harhaanjohtava tuo tila-auto nimitys:)
   Meilläkään ei ollut vielä siinä vaiheessa mitään ongelmia, kun yksi penkki oli vapaana.Nyt kun kaikki on käytössä, niin pulassa ollaan!!

   Poista
 4. Muistan ihmetelleeni jo silloin kun tuon vaihdoitte, että miksi ;) Me vaihdettiin samaan aikaan Ford S-Maxiin ja meille oli vasta 3. lapsi tulossa. Nyt kun enää tuo pian 3-vee istuu turvaistuimessa, ei olla siltikään kovin nopeasti vaihtamassa pienempään. Takapenkillä on jokaisella oma penkki eikä kenenkään tarvitse istua kahden penkin välissä keskellä. Tavaratilaa on pitkän matkan reissuja varten riittävästi. Lasten kaveritkin tmv. oman perheen ulkopuolinen mahtuu tarvittaessa kyytiin lisäpenkeille. En suoraan sanottuna ymmärrä miksi niin moni iso perhe ajelee noilla pienillä tila-autoilla, ei siinä ole tilaa yhtään enempää tavalliseen farmariautoon verrattuna, korkeutta ainoastaan enemmän!

  E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on tuo isännys jokseenkin tarkka noista automerkeistä;) Se ei kato oo ihan sama millä sitä liikutaan paikasta A paikkaan B,hah. Meidänkin autossa on kyllä jokaiselle lapselle ja aikuiselle oma penkki. Tuo tavaratila on vaan ihan onneton!! Me koe ajettiin itseasiassa tuota S-Maxia, ei vaan tykätty siitä silloin, voihan olla että sattui vaan huono yksilökin vastaan.
   Onneksi noita reissuja on kuitenkin vähemmän, että sitä tavaraa on hurjasti mukana ja kauppa reissutkin teen nykyään kolmen pienimmän kanssa:)

   Poista
 5. Meillä mies oli juuri saanut uuden työsuhdeauton, kun tulin neljättä kertaa raskaaksi. Onneksi sai vaihdettua auton tila-autoon, vaikka oli kolmen vuoden sopimus. Ainoa tila-auto, mikä saatiin vaihdettua ilman ylimääräisiä kustannuksia oli Peugeut Partner. Pieni, pienet jalkatilat ja me ollaan melko pitkiä. Ei tuonkaam verran tavaratilaa mitä teillä. Kovalla sateella ropisi niin kovaa, ettei sisällä kuule puhetta. Suksiboksi katolla huristeltiin kesät, talvet. Jokunen viikko sitten vaihdettiin Ford Tourneo. Sitähän voi jo kutsua melkein autoksi vaikka tila-auto onkin! Väri on tylsän harmaa, mutta lika ei näy. Vaatteensa toki saa likaiseksi, jos autoon nojailee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vitsi me katsottiin just tuota autoa silloin, kun autoa etittiin ja ei edes koe ajettu sitä. Oli kyllä tosi pieni, että hatun nosto teille:) Harmaa on kyllä auton värinä kivan anteeksi antava!

   Poista
 6. Tila-autoissa on niin ärsyttävän vähän tilaa tavaroille. Melkein pitää olla peräkärry, jonne saa sitten tavarat, kun lähtee reissuun..

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: