keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Tulevia muutoksia...

Huomenta!
 
Heitsu heitti eiliseen postaukseen niin hyviä kysymyksiä,että päätin pohtia niihin vähän laajemmin vastauksia. Heitelkää muutkin jos tulee mieleen jotain aiheita mistä haluatte postauksia!
 
*Kuvina on vaan kaiken maailman räpsyjä mm. Nuutista vauvana*
 
Eli alkuun miten meidän lapset suhtautuu vauvan tuloon? Noh, silloin kun asiasta heille kerrottiin, niin Rasmushan ihmetteli kovasti,että miten meille voi vauva tulla, kun oltiin jo Mikon kanssa sanottu, että meille ei enää lapsia tule. Vähän piti selitellä, että nämä on niitä asioita joihin vanhemmat voivat vaikuttaa. Selitettiin samalla, että on myös paljon perheitä joihin vauvaa ei tule vaikka kuinka kovasti haluttaisiin.  Ja lapsia mietitytti myös kumpi se vauva sitten on. No tähän saatiin selvyys viime viikon rakenne ultrassa ja uskon,että se toi vauvan jotenkin todellisemmaksi lapsille.
 Nooa ei oo kommentoinut vauvan tuloa oikein kuinkaan. Ainoastaan kun selvisi, että vauva on tyttö, niin Nooa sanoi, että "hyvä nyt meidän ei Rasmuksen kanssa tarvitte enää leikkiä Mandin kanssa". Yritin sanoa, että siihen menee aika kauan ennen kuin vauvasta on Mandille leikkikaveria=)
 
 
Mandi on luonnollisesti ihan onnessa vauvasta, varsinkin kun se on tyttö. Vaikka neiti kyllä ihanasti sanoi, että ei se olisi haitannu vaikka se olis poikakin ollut<3
Nuutti ei varmaan tajua koko vauvan tulosta mitään, kovasti silittelee masua ja hokee vauva. Meillä käy iltaisin kaikki muksut vuorotellen koittelemassa masua, kun potkutkin on ruvennut tuntumaan masun päältä. Uskoisin, että sekin tuo vauvan todellisemmaksi heille. Olen myös kertonut, että vauva kuulee meidän äänet ja tämä aiheutti kovasti ihmettelyä.
Kaiken kaikkiaan uskon, että ihan hyvillä mielen tässä kohtaa kaikki odottaa vauvan tuloa=) Eri asia on sitten mitä se käytännössä on kun se vauva on sitten valtaamassa äidin sylin ja ajan...
 
Meidän jalkkis joukkue=)
 
Onko muilta ihmisiltä tullut vielä ihme kommenttia, nyt kun vattakin jo näkyy?
Mitään alun tyylisiä kommentteja ei oo tullut. (Täällä juttuja niistä kommenteista)  Lähinnä kaikki on siis ihmetellyt, että miten oon saanut Mikon pään vielä käännettyä=) Kerrottakoon tähän väliin, että Mikko on JOKAISEN lapsen jälkeen sanonut, että meille ei enempää tuu...Hih=) Tosin olin kyllä itsekin Nuutin jälkeen vahvasti sitä mieltä, että meidän lapsiluku on täynnä. Varmaan kaikki jotka mun tuntee osasi jollain tavalla ehkä jopa odottaa näitä uutisia??! 
 
Oonpas oudon näköinen ruskeilla piilareilla=)
Piisaako talossa huoneet kaikille, vai jakavatko sisarukset huoneita?
Eli me ollaan nyt asuttu tässä talossa vähän päälle vuosi.Talo ostettiin sillä periaatteella, että kaikille on oma huone. Ja tähän tulee nyt sitten vauvan tultua muutos. Yläkerrassahan meillä on kaksi ISOA makuuhuonetta. Rasmus ja Nooa on tällä hetkellä samassa, mutta siinä huoneessa on kaikki ajateltu niin, että voi tehdä väliseinän ja puhkaista ovelle aukon. Esim ikkunat, valaistus ja ilmastointi on suunniteltu tätä silmällä pitäen. Ja alun perin se väliseinä olikin tarkoitus tehdä heti kun muutetaan. MUTTA pojat itse päättivät, että haluavat olla samassa huoneessa. Edellisessä kodissa pojilla oli siis omat huoneet. Tällä linjalla ollaan edelleen, mutta uskoisin, että sekin aika tulee, että molemmat haluaa omat huoneet.
 Mandin huone on sitten saman kokoinen kuin tuo poikien huone, eli sinne mahtuu ihan heittämällä toinen lapsi.Toki valmiutta jakaa sitä ei ole. Nuutilla on huone alakerrassa, nii kuin meillä vanhemmillakin. Nuutin huoneeseen oon jo mittaillut vauvallekin sängyn paikkaa ja kyllä se sinne saadaan mahtumaan. En oikein tiedä minkä ikäisenä tuonne yläkertaan olis hyvä siirtää Nuuttia ja onko se edes Nuutti joka sinne sitten siirtyy. No vauva on joka tapauksessa n. vuoden meidän huoneessa, että on tässä vielä aikaa pähkäillä tuota asiaa!
 
Asenteella, eiks nii?!
 
Samalla kun pohtii huone asiaa, niin itselle tuli mieleen pohtia auto asiaa... Meillähän on Volkswagenin Touran autona. Ostettiin se n.paria viikkoa ennen Nuutin syntymää->Täydellinen ajoitus=) Autoa ei olla vaihtamassa, ollaan oltu hurjan tyytyväisiä tuohon. Autossa tulee siis tulevaisuudessa olemaan kaikki penkit täynnä ja mielessä vähän kauhistuttaa,että miten sinne olis tarkoitus saada vauvalle jotkut kulkupelit mukaan??! Nuutin vaunut kun mahtui joten kuten kyytiin, kun yksi taaimmaisista penkeistä oli kaadettuna. Noista oikein kunnon vaunuista en edes haaveile sinne, kun ollaan koko porukka liikenteessä, mutta kun vähän epäilen mahtuuko sinne edes matkarattaat? Miten teillä muilla, joilla on auto täynnä lapsista, on tuo ratkaistu?!Olis mielenkiintoista kuulla!! Vai pitääkö tässä toivoa, että vauva viihtyy todella hyvin jossain kantorepussa ja kannella pikkuista koko kesä?! Kuulostaakin niiiiiin hikiseltä puuhalta....:D
 
Hei ja Katjannh vinkkasi tuonne viime postauksen kommentteihin ihanasta blogista jossa käydään raskautta läpi samoilla viikoilla, aattelinkin kysäistä olisiko muilla jotain vinkkejä blogeista, joko oma tai joku jota tykkäät lukea??! Raskaus on nyt itsellä vahvasti pinnalla, ei oo niin väliä onko kyse mistä viikoista=) Vinkkailkaa!! Toki muutkin kuin odotusaiheiset blogit kiinnostaa!! Voin koota niistä sitten vinkki listaa muillekkin lukijoille.
 
Mukavaa torstai päivää sinulle ihana<3
~~Ulla~~

4 kommenttia:

 1. Jatkan vinkkailua :D Nyt kun meillä on tyypit 1v6kk ikäerolla olen yrittänyt saada miehen ymmärtämään että tarvitaan tuplat, mutta ei hän sitä vielä ole ymmärtänyt.. Meillä on esikoisella ollut matkarattaat britaxilta. Johon saa myös kaukalon kiinni. Jos hankitaan tuplat niin haaveissa on britaxin b-dualit http://www.google.fi/search?site=&source=hp&ei=KNzFVqcNxd_LA6WanOgL&q=britax+dualfix&oq=britax+dual&gs_l=mobile-gws-hp.1.0.0l5.2251.27857.0.29672.12.10.0.2.2.0.266.1537.0j9j1.10.0....0...1c.1.64.mobile-gws-hp..0.12.1581.3.udQ7Dx0aNT8#q=britax+b-dual&imgrc=kll0Msb260vK1M%3A (parempaa linkkiä en löytänyt kun valmistus lopetettu, mutta käytettynä myynnissä useampia). Menevät varmasti pieneen tilaan, ja menee kahdelle mutta sit järkevät myös yhdelle. Näistä siis meillä haaveillaan :)<3

  VastaaPoista
 2. Sä oot hyvä vinkkailemaan, jatka ihmeessä=)
  Tuplat on itseasiassa sellaiset joiden hankkimiseen mä oon tässä ihan vasta herännyt. Meillähän on Rasmus ja Nooa myös 1v6kk ikäerolla ja silloin oli tuplat käytössä. Ja siis ihan vasta tässä päivänä eräänä mietin,että jos haluan päivisin esim. käpsyttelemään, niin todellakin ne tuplat on ihan must. Ja nuo vaikuttaa kyllä tosi kivoilta mistä laitoit linkkiä!!Ja käytettynä ne meille joka tapauksessa ostetaan, jahka saan isännyksenkin tajuamaan, että niitä tarvitaan=)

  VastaaPoista
 3. Löysin tieni tänne ihanaan blogiin ja jään kyllä seuraamaan :-) Meillä lapsia 4kpl, pienin täytti juuri 6kk ja vanhin 5v ja mieskin on jo luvannut että vuoden päästä sais viide tulla :-D Mutta on lapset vaan niin ihania <3 Meillä oli pari vuotta nuo britax b dualit ja oli tosi kivat. Kyllästyin vaan niihin kun alkoi jotenkin tuntua raskaille ja myin pois ja tilalle tuli baby joggerin city selectit muunneltavuudensa takia ja oi että on ihanat, näistä en taida luopua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun löysin ja vielä ihanampi jos jäät seurailemaan<3
   Oi ja teilläkin jo niin ihanan kokoinen perhe!!Yhdyn ehdottomasti tuohon,että lapset on ihania, he todellakin ovat. Kiitos sulllekin kovasti vinkeistä noiden rattaiden suhteen, käyn ehdottomasti kurkkaamassa nuo baby joggerit=)

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: