torstai 14. toukokuuta 2020

Leikkimökki ja sen ihanat leikit

Moi!

Täälä touhutaan niin kovasti, että ei meinaa millään ehtiä koneelle istuskelemaan. Etäkoulu työllisti yllättävänkin paljon mua ja välillä tuntui koulujuttujen jälkeen, että energiat on ihan nollassa. Jospa tässä nyt sitten olisi energiaa vähän muuhunkin kuin lasten koulujuttuihin:)

leikkimökin sisustaminen

Meidän leikkimökki on sellainen joka keväinen projekti. Siihen kuuluu tietysti maton pesu, pöytien ja hyllyjen siivous. Rikkinäiset lelut lähtee aina samalla roskiin. Ja joka kevät tuumitaan aina, että mitä kivaa me sinne keksittäisiin, millaisia leikkejä sielä olisi kiva leikkiä. Lapset on niin huippuja keksimään kaikkia kivaa mitä tuonne voitaisiin tehdä. Mökki on välillä ollut kahvila, yhden kesän se oli Annelin ja Onnelin talo ja tänä kesänä se on kauppa/tori.

leikkimökki

leikkimökki

Me ostettiin tuo suloinen torikoju juuri sopivaan aikaan. Siinä tuli mukana puisia ruokia,paperisia ostoskasseja ja leikki rahaa. Tytöt on nyt sitten ihan innoissaan pitäneet joka päivä meille kauppaa auki ja ollaan käyty paljon ostoksilla. He päättivät, että kaupan yhteyteen on hyvä saada myös pieni kahvila ja pikku pöytä ajaa hyvin siinä asiansa.


Meillä on leikkimökki ollut nyt jo 8 vuotta ja joka kesä se on yhtä kovalla käytöllä. Niin suloista miten varsinkin tytöt keksii hienoja leikkejä siellä. 

Meillähän leikkimökki on alusta asti ollut paikka johon ei viedä hiekkaa. voi kuulostaa tiukalta, mutta meillä toiminut tosi hyvin. Hiekkaleikit on sitten hiekkalaatikossa. Sillä tuota mökkiäkin on ollut sitten kiva laitella, kun tietää,että sielä ei keitellä kuravelliä:)

muunneltava leikkimökki

Mulla on itsellä lapsuudessa ollut myös leikkimökki sisaruksien kanssa ja muistan, että sitten kun oltiin vähän isompia niin oon yöpynytkin siellä serkun kanssa kesäisin.   Mun mielestä leikkimökeissä on parasta just se kun se on muunneltavissa niin moneen leikkiin pienellä vaivalla. 

Me käytiin tyttöjen kanssa valitsemassa mökin terassille kukkia. Kiva kun orvokit oli kaupassa 6 kpl/5€ niin molemmat sai valita kolme oman väristä kukkaa. Ja miten ihana, kun itse valitsen aina ne valkoiset kukat ja tytöthän nyt valitsi kaikkia muuta kuin valkoisia<3

Joko teillä on leikkimökit odottamassa leikkijöitä?! Tai onko leikkimökissä ylipäätänsä leikitty teillä?

-Ulla-

6 kommenttia:

 1. Me siivottiin äitienpäivänä leikkimökki kun oli niin kiva ilma.:) Meillä tytöt viihtyy mökissä, tosin enemmän se on niin, että siellä piipahdetaan aina leikkien lomassa "nukkumassa" ja sitten seikkailut pihalla jatkuu.

  Meidän leikkimökki on aika pieni, neljäneliöinen. Pitää miettiä, jos siitä joskus tekisi varaston ja lapset saisivat isomman pihamökin, jossa mahtuisi sitten vaikka nukkumaankin tai muuten hengaamaab kavereiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkimökin siivoilukin on niin kivaa kun ei oo kyse isosta tilasta ja meillä ainakin lapset innostuu myös itses järkkäilemään omaa mökkiään:)

   Tuo meidän mökki on onneksi valmiiksi jo kivan kokoinen, voi siis tulevaisuudessa muuttaa monenlaiseksi!

   Poista
 2. Suloinen leikkimökki! Minulla ei koskaan ollut leikkimökkiä ja se joskus harmitti. Mutta onneksi isovanhempien luona oli puumaja. Meidän lapset eivät leikkimökkiä ole osanneet kaivata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mä uskon, että ei lapset koskaan osaa kaivata sitä mitä heillä ei ole. Paitsi tietysti jos kaverilla/sukulaisella on ja silloinkin se voi olla vain kiva juttu mikä muilla on, eikä sitä osata kaivata kotiin.

   Oi puumaja kuulostaa super kivalta!

   Poista
 3. Ihana leikkimökki <3 Mukavaa maanantai aamua :)

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: