keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Matkalaukku mukaan sairaalaan?!

Moiks!

Väistämättä sitä rupeaa ajatukset kääntymään sinne synnytykseen. Ja mulle iso osa valmistautumista on laitella tai ainakin miettiä kaikki valmiiksi. Siispä mitä kaikkea sinne synnärille kannattaa ottaa mukaan? Miten Korona vaikuttaa tähän vai vaikuttaako ollenkaan? Otanko nyt eri asioista mukaan, kuin esikoisen aikana 13 vuotta sitten?

Ja siis karkea jakohan menee niin, että on kahden tyyppisiä ihmisiä. Niitä jotka lähtee matkalaukun ja oman tyynyn kanssa sairaalaan ja sitten niitä jotka lähtee neuvolakortti käsilaukussa samaan paikkaan.

sairaalakassi

Jos noista kahdesta ihmistyypistä pitää valita niin mä taidan olla tuo jälkimmäinen.  Vaikka toisaalta se olis kiva olla omissa vaatteissa ja omissa kengissä ja vaikka nyt sillä omalla tyynylläkin, niin ajattelen kuitenkin niin, että pärjään kyllä sen pari yötä ilmankin. Se sairaalassa nukkuminen on mulla muutenkin jäänyt joka kerta vähän vähälle,kun aika menee vaan vauvaa ihastellessa. Kenkiä käyttää kuitenkin vaan, kun käy hakemassa ruokaa, ne pätkät pärjään kyllä sairaalan popoilla. 

Ja vaatteita en itselle jaksa viedä ihan vaan, koska se on niin ihana heittää ne sairaalan vaatteet sinne pesukoriin heti kun vähääkään siltä tuntuu. Ja ainakin mulle on tullut aina ihan älytön hiki siinä kohtaa kun maito nousee, niin on ihana vaihtaa puhdasta päälle. 

Eväät meinaan myös jättää tälläkin kertaa ihan minimiin. Vaikka sairaalan ruoka ei nyt aina oo ihan sitä lempparia, oon sitä kuitenkin joka kerta pystynyt syömään. Kertaakaan en oo nälissäni joutunut sielä olla. Mutta toki tässä nyt auttaa se, että oon  muutenkin tosi kaikki ruokainen. Ja jälleen kerran, sen pari päivää pysyy kyllä hengissä vaikka ei joka ruoka olisi ihan herkkua. Mulla on tainnut olla joka kerta joku yks herkkupussi laukussa. Minean aikana muistin koko pussin olemassa olon, kun tultiin kotiin:D
Lisäksi ainakin Seinäjoella on saanut kyllä erillisestä jääkaapista hakea lisäksi mehua, jogurttia tmv pientä syötävää jos esim yöllä iskee nälkä. 

No siinä oli listaa mitä EN ota mukaan. Mutta mitä sitten otan mukaan? No vauvalle lähtee parit vaatteet mukaan. Toisella setillä tullaan sitten kotiin ja toista pidän sairaalassa. Jotenkin ne sairaalan froteiset potkarit ei vaan oo mun juttu. Tällä kertaa valitsin nämä setit mukaan. Molemmat bodyt on kokoa 50cm ja ne on kietaisumallisia. Lisäksi niissä on käännettävät hihansuut, eli erillisiä tumppuja ei käsiin tarvitse. Ja sitten lisäksi sukkahousut, mini bloomerssit ja Newbien röyheläpeppu housut. Vähän tässä tuumin nappaanko laukkuun vielä harmaat housut,ihan vaan JOS bebe oliskin poika!?!

mitä pakata mukaan sairaalalaukkuun

-Tähän välikommenttina, että miten sitä aina loppu raskaudessa rupeaa epäilemään vauvan sukupuolta?! Siis mullahan ei oo ollut kuin kaksi ultraa tässä raskaudessa ja nyt viime päivät oon yittänyt muistella miten varmaksi se kätilö rakenne ultrassa sanoikaan sen tyttö lupauksen?! -

Koska Suomen kesästä ei kukaan osaa sanoa mitään varmaa, otan mukaan myös ohuen jumpsuitin ja peiton, jos sattuukin olemaan yksi niistä vähemmän lämpöisistä päivistä kun päästään kotiin. Päähän rusettipanta, koska no, miksi ei?! :)

mitä mukaan synnytykseen

Lisäksi mukaan tulee kamera, kännykän laturi, neuvolakortti, purkkaa ja itselle hygieniajutut. Jotka nekin on kyllä ihan vaan tarpeellisimmat. Eli pienet shampoo ja hoitoaine, hammasharja ja -tahna, hiusharja ja parit pampulat, niin ja deukkis. Mä oon joka kerta ollut ihan naturelli lookilla, enkä oo uhrannut edes ajatusta meikkaamiseen. Onneksi sielä on pääsääntöisesti muutkin mammat samalla meiningillä, niin ei erotu joukosta:)

Lisäksi sitten vielä juomapullo, imetysliivit ja parit suojat niihin. Siinäpä se. Eli siis matkalaukkua ei nähdä mulla tälläkään kerralla! Pakkaan kaikki tuohon torista löytyneeseen Petite Cherien hoitolaukkuun joka on sitten nopea napata mukaan.


Vaikuttaako Korona jotenkin näihin mitä otan mukaan, niin ei paljoa. Mikko on joka kerta tuonut kaukalon kun tulee hakemaan meitä kotiin ja saa nytkin tuoda, vaikka sitten vaan sinne autoon tai ovelle, mihin hän nyt sitten kesäkuussa saakaan tulla.  Ainut mikä muuttuu on omat kotiinlähtö vaatteet. Ne on yleensä Mikko tuonut tullessaan,mutta nyt laitan ne sitten tuonne samaan laukkuun, jos Mikko ei pääse osastolle ollenkaan.

Ja hei, mä oon näillä samoilla jutuilla lähtenyt myös silloin 13-vuotta sitten synnyttämään esikoista, eli hyväksi todettu setti:)

Joku kysyi jossain, että mitä otan synnytykseen evääksi. Niin vastaus on että en mitään. En oo osannut kaivata siinä supistelujen keskellä yhtään mitään syötävää. Vaikka esim Minean aikana söin kotona aamulla kuudelta puoliskan  banaanin ja seuraava mitä laitoin suuhun oli iltapäivällä kolmen jälkeen teetä, jogurttia ja leipää salissa. Siinä välissä hörpin sairaalan tarjoamasta tripistä puolet.  Ja missään kohtaa ei ollut kyllä nälkä mielessä, niin syvällä synnytys kuplassa sitä on. Vaikka sitten synnytyksen jälkeen se nälkä olikin ihan loputon!

Kumpaan kategoriaan sä tunnet kuuluvasi? Lähdetkä/ootko lähtenyt sairaalaan varautuen kaikkeen mahdolliseen (ja ehkä vähän mahdottomaankin?!) vai ihan vaan välttämättömillä jutuilla varusteltuna?

-Ulla-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: