perjantai 24. huhtikuuta 2020

-Kesäterde 2020- Uudet jutut

Joka kevät mä odotan enemmän ja enemmän tätä päivää, kun saan aloittaa terassin laittamisen kesäkuntoon. Ei haittaa vaikka se joka vuosi tarkoittaa ensin terassin pesua ja öljyämistä, lopputulos on aina sen vaivan arvoista!


Öljynä käytin tänäkin vuonna viime vuotena hyväksi todettua Ilveksien mustaa öljyä. Sillä saa ihan tosi kauniin pinnan ja kesti hyvin syksylle asti. Ja jotenkin kummasti joka kevät tuonne terasille tulee keksittyä jotain uutta, kenelläkään samaa "ongelmaa"?! Tässähän on vaan se juttu, kun en halua luopua mistään vanhasta, joten kohta meidän pitää suunnitella joku laajennus osa, että kaikki saadaan mahtumaan:)

Tänä vuonna uudet (ja jos lapsilta kysytään, niin parhaat) jutut on nämä riipputuolit. Ja hei onhan ne nyt ihanat!! Ainut, että näiden kanssa meinas käydä vähän "Ullamaisesti". Mähän ostan usein kirppariltakin jotain huippu ihanaa ilman, että sen kummemmin mietin mihin se kotona tulee. Ja sitten välillä saattaa mennä monta viikkoa (tai jopa kuukautta) ennen kuin tavarat löytyy oikeille paikoille. 

terassin sisustaminen

No päätin heti, että näitä riippu tuolia meille haetaan ja kyllä niille paikka sitten löytyy. No vähän meinas jo hikeä puskea pintaan, kun ei niille nyt sitten meinannut löytäkkään hyvää paikkaa. Mietittiin jo terassin yhden aukon rimoittamista seinäksi, mutta onneksi siihen ei nyt tarvinnut lähteä. Se olis nimittäin tiennyt portaisiinkin muutos töitä ja ei nyt millään napannut se juttu.

Tähän tarvittiin Mikon taas hieman erilainen ajattelumaailma, että sohvan voi laittaa myös seinältä keskelle päin niin sitten löytyi kummasti tilaa myös molemmille riipputuoleille. Miten mä en ollenkaan osannut ajatella tuota mahdollisuutta?! Nyt saatiin ihana oleskelu alue terdelle:) Juuttimattokin löytyi sopivasti Tokmannilta.


Meidän tuo terassi pöytä ja tuolit on melkeinpä 15 vuotta vanhat ja ne on jo maalattu ruskeasta valkoiseksi pari vuotta sitten. Nyt pöydän pinta oli kuitenkin kärsinyt jo niin paljon, että sille piti keksiä  jotain. Sain Mikon puhuttua tekemään siihen laminaatti kannen, KUNNES kävin Jyskissä ja bongasin just meidän mun näköistä vahakangasta ja se oli sitten siinä. Kun on vielä pieniä lapsia ja pihalla syödään kesällä paljon makkaraa ja muuta grillattavaa, niin sitä  ketsuppia saattaa löytyä mitä mielenkiintoisimmista paikoista. Ainakin nyt pöytä on helppo pitää puhtaana!

terassin öljyäminen


Ja sitä puhtaana pitoa helpottaa myös nuo pari vuotta sitten Ikeasta ostetut tuolin pehmusteiden päälliset jotka on vaan niin helppo ottaa ja nakata pesuun, jos ne saa yllättävän ketsuppisinappi kuorrutuksen päälleen. Ne on kyllä pysynyt tosi hyvänä pesuista ja käytöstä huolimatta.

Pöydän päälle ostettiin täksi kesäksi tuo Ikean kevään uutuus lampunvarjostin. Ja se on nyt siis ihan pelkkä varjostin ilman mitään lamppua tai sähköjohtoja. Mutta voi vitsi jotenkin ihan tosi kivan kokoinen ja sopii hyvin tuohon. 


Nyt sitten vain puuttuu enää ne kaikki ihanat pienet jutut, tyynyt, viltit, lyhdyt ja tietty kesäkukat. Mutta kukkia en kyllä tohdi vielä aikoihin ostaa, mun tuurilla varmaan tulee jotkut hirmu yöpakkaset vielä!

Mutta tälläisellä terdelle me aloitellaan taas uutta, ihanaa ja toivottavasti lämmintä kesää!

-Ulla-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: