torstai 21. kesäkuuta 2018

Pihasaunan lempeät löylyt

Ihan liian pitkä aika sitten lukija toivoa multa postausta meidän saunasta. No tässä sitä olisi. Meinasin ottaa kuvan meidän sisäsaunasta, mutta te olisitte pyörtyneet ruutujenne ääreen ja eihän se nyt oo ollenkaan toivottavaa:) Meidän sisäsauna oli kauan aikaa tyhjillään ja mua jokseenkin otti päähän se, että kokonainen huone on tyhjä. Joten tällä hetkellä se on varasto. Sielä on Ikean laatikoita sata täynnä eri kausien kenkiä. Neliöt hyötykäytössä!

Tämän sauna-kyltin ostin muuten heti kun saatiin tietää, että saadaan tämä talo<3

Ei olla muutenkaan käyty sisäsaunassa kuin ehkä viitisen kertaa, sen jälkeen pihasauna vaan vei voiton ihanan pehmeillä löylyillään. Meidän pihassahan nököttää vanha tupa ja siiheh kuuluva sauna. Oon niin onnellinen, että edelliset asukkaat eivät purkaneet saunaa pois! Harmittaa vaan, että en ottanut silloin kuvaa saunasta ennenkö heiluin sielä maalisudin kanssa. No seinät oli sellaiset ihmeelliset oranssin ruskeat. YÄKS!

Sauna kaipais kyllä maalia jo ulkoseiniinkin,ehkä jo ensi kesänä?!


Maalasin seinät ja katon tummaksi ja lauteet hioin ja laitoin värittömän laudesuojan niihin. Tummat seinät oli niin nappi valinta ja niitä tulee yhä ihasteltua kun löylyissä istuu. Tummalla värillä sai niin kivan hämyisän tunnelman, vaikka varsinkaan kesällä tuola ei todellakaan pimeää ole. Vähän mulla on ollut nyt pari vuotta myöhemmin mielessä, josko nuo lauteetkin maalaisi tummiksi, mutta Mikko ei oo lämmennyt tälle ajatukselle. No ainakin nuo lauteet joutuu varmaan hiomaan uudelleen ensi kesänä. Inhoan vaaleita lauteita jotka on tummia läikkiä täynnä! 

Kiukaalle laitoin valkoiset kivet, koska olin haaveillut niistä pienen ikuisuuden. Ja ihan vaan, että lapset sai taas yhden syyn sanoa, että "miks aina pitää olla valkoista!" No ei vaiskaan! Ne vaan on mun silmään kivemmat kuin ne perinteiset. Tosin meillä noita valkoisia kiviä on ihan vaan tuo päällystä, alta löytyy kyllä niitä perus kiuas kiviä! 


Vettä ei tänne saunaan tuu, mutta ollaan otettu tavaksi mennä aina löylyjen jälkeen sisälle suihkuun, niin ei tarvi niin paljon kantaa vettä saunalle. Toimiva juttu! Lapset on meillä muuten ihan innoissaan menossa aina saunomaan. Varsinkin Minea istuis lauteilla ihan mahdottoman kauan! Ja arvatenkin ne  mukaan otettavat pillimehut on se tärkein juttu saunomisessa:) Juhannus saunasta lapset osaa odottaa jo vihtoja joten sellaiset täytyy tietysti tehdä!Sellainen sauna meillä. Huomenna saadaan nauttia löylyistä sääennustuksen mukaan vesisateessa, mutta en anna sen kyllä laskea mun fiilistä ollenkaan. Huomenna on aika nauttia kesästä, ystävistä ja hyvästä ruuasta, niin parasta<3


Ihanaa alkavaa viikonloppua joka kotiin!

~~Ulla~~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: