lauantai 9. kesäkuuta 2018

Turvallisia kilometrejä

*Yhteistyöpostaus Perhekuplan ja Miniskidin kanssa*

Me autoillaan suhteellisen paljon. Mua naurattaa, kun välillä somessa on juttua miten perhe kyllä pärjää ilman autoa. Kun silloin kuljetaan vain julkisilla. No entä jos ainut julkinen vaihtoehto on linja-auto joka kyyditsee koululaisia?! Menee siis siinä puoli kasin kulmilla ohitse ja tulee kolmen jälkeen takaisin keskustasta. Siinä se. Että ei. Meidän perhe ei vaan yksinkertaisesti pärjää ilman autoa. Kauppaan (lähimpään), neuvolaan, kirjastoon, postiin ja no kaikkeen on se pikkuisen vajaa 10km. Ei sitä ihan lähdetä pyörällä ajelemaan monen lapsen kanssa. Ja koska kaikki ei voi  asua ihan siinä keskustassa, niin auton olemassa oloa ei paljoa tarvitse edes miettiä. Me myös matkustellaan ympäri Suomea. Talvella pohjoisen suuntaan ja kesällä etelään päin. 

Lapsille autossa istuminen ei ole meillä koskaan ollut mikään ongelma. Ei edes niillä 9 tuntia kestävillä ajo matkoilla Leville. Suurin syy on varmasti se, että kaikilla on autossa mukava olla.  Kaikilta kolmelta nuorimmalta löytyy sopivat istuimet, jossa heidän on mukava olla ja vaikka ottaa päivä unet. Usein se meillä meneekin niin, että ajo matkat ajoitetaan päikkäriaikoihin tai aamuyölle. Tämä vaatii kuitenkin istuimelta sen, että siinä on kunnon tuet päälle. Sitä on kamala katsoa, jos lapsen pää roikkuu nukkuessa miten sattuu ja onhan se vaarallistakin jos jotain sattuisi.

Siinä missä lapset osaa arvostaa mukavaa oloa autossa,me aikuiset arvostetaan turvallisuutta. Meillä ei autossa kukaan rieku ilman vöitä, ei edes lyhyttä matkaa. Tämä on tehty lapsille selväksi ihan pienestä asti. Kun auton käynnistää saattaa takaa kuulua, että "ei vielä mun vyö ei oo kiinni!". 

Sain yhteistyön merkeissä Miniskidiltä testiin  Chipolino Cruz Isofix-turvaistuimen. Istuin on todella pitkä ikäinen.Se käy nimittäin  9kg:sta aina 36kg:n asti, eli siis käytännössä monta vuotta ja sitten saakin siirtyä pelkkään korokkeeseen.

 Tämä on ensimmäinen istuin meillä jonka kiinnitys on isofixillä ja voi, että tykkäsin ihan mielettömästi tästä ominaisuudesta!Ja ei hätää jos autosta ei isofix mahdollisuutta löydy, niin tämän saa kyllä kunnolla myös autonvöillä kiinnitettyä.  Ehdin jo vähän panikoida, kun istuimen mukana ei tullut asennus ohjeita suomeksi ja lähdin sitten istuin kainalossa ja englannin kieliset ohjeet toisessa kädessä auton luo. Yllätys oli iso, kun huomasin, että ei siinä asennuksessa tarvittu muuta kuin ne hyvät kuvat. Toki ohjeita oli siis sanallisenakin versiona, mutta mä sain tuon asennettua kuvien perusteella.Eikä se asentaminen ollut mitään itkua ja hammasten kiristelyä! Istuimen sai tosi tiukasti kiinni penkkiin ja vaikka sitä miten heilutteli, niin ei liikkunut mihinkään. Istuin on muutenkin todella jämäkän tuntuinen.
Tykkään kovasti siitä miten hyvät sivutörmäys suojat turvaistuimessa on. Varsinkin nyt, kun isofixin takia istuin piti laittaa jommalle kummalle sivupenkille. Ainakin meidän autossa nuo isofix kiinnikkeet oli vain sivupenkeillä.  Istuimesta löytyy myös huikeat lisäpehmusteet, joilla istuimen saa säädettyä sopivaksi lapselle. Monesti oon törmännyt istuimiin jotka käy juuri näin pitkän aikaa lapselle, mutta siinä ei ole millään tavalla huomioitu sitä, että pienemmälle lapselle pitäisi olla jotain, mikä tukisi hänet parempaan asentoon. Tässä Chipolino Cruz istuimessa on huomioitu tuokin. Minealle sai vielä jättää lisäpehmusteen, ainakin näin kesäksi. Tuo  meidän tyttö, kun on aika minikokoinen<3 

Pääntukea saa myös säädettyä ,kun Minealle tulee lisää pituutta. Turvavöissä on kunnon pehmusteet ja oli mahtava huomata, että ne eivät pääse valumaan alas. Mikään ei oo turhauttavampaa kuin nostaa kymmenen kertaa matkan aikana pehmusteita paikoilleen tai "parhaassa" tapauksessa noukkia niitä autonlattialta. Nuo pehmusteet myös tukevat tosi hyvin päätä Minean nukkuessa.

Istuin asennettiin autoon kasvot meno suuntaan ja meillä kaikki lapset ovat viihtyneet ihan hurjan paljon paremmin autossa, kun saavat olla kasvot meno suuntaan ja nykyään onkin onneksi jo paljon istuimia missä se on turvallisesti mahdollista. 


Minea on niin ylpeä uudesta istuimestaan, että olisi lähdössä aina ajelulle, kun joku vain käveleekin auton suuntaan :)   Mikäs sen hienompi juttu, kuin lapsi joka on tyytyväinen omassa turvaistuimessaan ja haluaa lähteä autoilemaan. Ensimmäinen pitkä matka tällä istuimella on luvassa ensi perjantaina, kun lähdetään kohti Turkua ja Siljan terminaalia.
Suosittelen kurkkaamaan Miniskidin sivut jos etsinnässä on kaukalo tai turvaistuin.Sivuilla on myös hyvä valikoima kaikkea mitä lapsiperheessä voidaan tarvita ja toimitus oli todella nopea!


Isot kiitokset Miniskidille ja Perhekuplalle ihanasta istuimesta, me kerätään tälle paljon kilometrejä!!


~~Ulla~~


Miniskidi facebookissa 

Perhekupla facebookissa ja instassa 


4 kommenttia:

 1. Hei! Viisipistevöissä matkustaminen kasvot menosuuntaan ei ole turvallista, koska siinä kohdistuu suuri rasitus niskoille. Ylipäätään lapsen pitäisi noin 5-vuotiaaksi istua selkä menosuuntaan, koska niska ei kestä kolarissa rysäystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Joo tiedän, että tämä on Suomessa suositus. Onneksi jokainen perhe tekee tässä asiassa omat päätöksensä:)

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: