tiistai 27. helmikuuta 2018

Teekutsuilla

Moiks!

Sain eilen kutsun saapua iltasadun jälkeen teekutsuille Mandin huoneeseen. Hän oli niin hienosti laittanut huoneen lattialle teekupit ja tarjottavat, että oli aivan pakko ikuistaa ne. Hän oli myös tehnyt itse paperista tuon liinan teepannun ja sokerikon alle. Kutsuilla tarjoiltiin sitruunateetä, marjaleivoksia ja kinuskimunkkeja, aika herkku tarjoilut vai mitä?! Teekutsujen lopussa oli myös ohjelma numero, jossa Mandi lauloi talvisen laulun (taisi itse keksiä, sitä mukaa kun lauloi) ja heitteli meidän muiden (mun ja pehmoeläinten) päälle pieniä itsetehtyjä lumihiutaleita. Melkein kuulkaa tuli liikutuksen kyyneleet silmiin.


Mandi tykkää nykyään järjestää leikkejä tosi kauan. Itseasiassa se leikki saattaa olla sitä pelkkää  järjestelyä. Varsinkin kotileikit on tosi suosittuja ja niissä Nuutti on yleensä joku eläin ja Minea pikkusisko<3  Kotileikkiin kuuluu aina oleellisena osana päiväunet tai yöunet ja syöminen. niinpä nukkumispaikkojen järjestely vie paljon aikaa ja ruokien suunnitttelu myös.



Taakse on saanut jäädä Frozen leikit (vihdoinkin!!), paitsi Frozen barbeilla kyllä taidetaan vielä leikkiä. Mun mielestä tuo Elsa ja Anna vaihe kesti pienen ikuisuuden, ainakin kolmisen vuotta. Niinpä en laita yhtään pahaksi, vaikka välillä leikeissä vilajaa vähän muitakin hahmoja:) 


Barbit, Littlest pet shop -otukset ja Lego Friends jutut ovat tällä hetkellä ne jotka ovat päivittäin leikeissä mukana. Mandi tykkää tosi paljon leikkiä omassa huoneessaan, varmaan siitäkin syystä, että sielä saa rauhassa leikkiä. eikä esim Minea ole heti sotkemassa. Lisäksi hänen huoneessa on paljon tilaa, joten usein sinne saa myös jättää leikit levälleen, että niitä voi sitten toisena päivänä jatkaa. Varsinkin eskari päivien jälkeen tuntuu, että pieni aika ihan yksin on se mitä hän kaipaa.  Myös iltaisin neiti tykkää mennä vähän aikaisemmin omaan huoneeseen lukemaan kirjoja.


Mulle on ollut vähän vaikeakin paikka, kun Rasmus ja Nooa ei enää oikeastaan leiki. Siis esim pikkuautoilla ym. He saattavat kyllä vielä lähteä mukaan joihinkin Mandin leikkeihin. Toki siis onhan nuo nyt jo melko isoja poitsuja, että ihan normaalia kehitystä tämä on. Mutta jos multa kysytään niin tylsää silti. Niin nopeasti menee tuo lapsuus jossa on ihania mielikuvituksella rikastettuja leikkejä.  Pikku legot on ainoat lelut joita vielä löytyy poikien huoneesta ja nekin on vaan siksi, kun en oo suostunut viemään niitä pois:D Siis pitäähän sielä huoneessa nyt JOTAIN leluja olla!!

 Kyllä se lasten kasvu on vaan vanhemmillekin aina vähän kasvun ja sopeutumisen paikka vai mitä ootte mieltä?! Mihin ikään asti teillä on lapset leikkineet?! Millaisia leikkejä teidän koululaiset leikkivät?

Aurinkoista, vaikkakin hyytävän kylmää, tiistain jatkoa ihanat<3

~~Ulla~~


2 kommenttia:

  1. Oi minkä vaivan se tosiaan on nähnyt teekutsuja varten ja esitykset ja kaikki?!!<33 Siis mistä lapsilla riittää tuota mielikuvitusta?! Toki parempi noin kun joku valittamassa kantapäillä ettei oo ikinä mitään tekemistä :D -V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö, niin ihanasti kaikki laitettu ja nuo askartelutkin<3 Ja todellakin, ihana että keksivät itsekin tekemistä eikä tarvitte olla ihan koko aikaa keksimässä heille!

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: