perjantai 4. tammikuuta 2019

Nyt salaatti vinkkejä kehiin!!!

No niin otsikko oikeastaan kertoo kaiken. Luulen, että meitä on monia (siis MONIA) jotka keventää tai syö terveellisemmin tai laihduttaa tai ihan millä nimellä nyt haluatkaan sitä kutsua, näin tammikuussa.  Mulla on ihan himo salaatteihin noiden joulun hieman tuhtien ruokien jälkeen!



Mun salaattin pohja on aika usein jäävuorisalaattia tai jääsalaattia, joskus rucolaa, kurkkua ja tomaattia. Sitten lisänä on vaihtelevasti joko paprikaa, ananasta, rypäleitä, granaattiomenaa  tai avokadoa.  Kivemman näköisen salaatista saa helposti käyttämällä erilaisia tomaatteja ja paprikoita.
Saatan keitellä välillä sekaan pakasteesta kruununkasviksia tai jotain muuta sekoitusta. Tai sitten teen uunissa uunijuureksia, jotka on mulla aika usein bataattia,sipulia ja porkkanaa. Pilkon ne ja lisään kulhoon oliiviöljyä, hunajaa, suolaa ja pippuria. Sitten vaan uuniin 225 asteessa puolisen tuntia. Ja noita pitää tehdä meillä ihan järjetön määrä, koska nuo on lasten suurta herkkua:)

Niin ja tietty sielä salaatissa on sitten joko kanaa, tonnikalaa tai muuta kalaa. Niin ja tykkään tosi kovasti laittaa salaatin mukaan siemeniä. Ihan niitä kaupan valmiita salaattisiemen sekoituksia, nykyisessä versiossa on myös kuivattua karpaloa mukana ja se on super hyvää. Välillä laitan myös fetajuustoa (vai salaattijuustoako se nykyään on?!) muruina päälle. Tai jos muksuille on raejuustoa, niin saatan laittaa sitä salaatin sekaan.


Tähän ne mun variaatiot sitten loppuukin. Nyt siis kaipaisin teiltä lukijoilta vinkkejä. Mitä sä laitat sun salaattiin, mikä on lemppari? Voisin koota vastauksista vähän postausta, vinkiksi muillekin ja muistiin itselle. 

Ideoita kehiin siis!!!

Ihanaa viikonloppua, nauttikaa talvesta murut<3

~~Ulla~~

10 kommenttia:

  1. No täältähän tuli innostusta salaattien tekemiseen:) Minulla on yleensä aina töissä salaattia lounaana - ihan kaipaa sitä lomapäivien tuhdimman syömisen jälkeen. Mikä tahansa salaatti muuttuu lempparikseni, jos siinä on lisukkeena vesimelonia ja fetaa tai paistettua halloumijuustoa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin syön yleensä aamupäivällä salaattia ja iltapäivällä sitten samaa sapuskaa perheen kanssa. Oi halloumjuusto on kyllä ihan super hyvää!

      Poista
  2. Ruokaisaan salaattiin suosittelen kokeilemaan spelttihelmiä pastan tai riisin sijaan. Jäävuorisalaattia hieman sekaan, lisäksi tonnikalaa, ananasta, herneitä, raejuustoa, krutonkeja.. Johan tuli tuhti lounas :) Todella maukasta tämä speltti ja pitää hyvin nälän loitolla. Ihanaa Vuotta 2019 teille.
    t. M. B.

    VastaaPoista
  3. Moikka! Siis pakko kommentoida tähän mun lemppari salaatit mitä syödään monesti (kyllästymättä) iltasin miehen kanssa: jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, fetaa (mieluiten jtn suolasempaa) + ripaus suolaa ja tilkka oliiviöljyä. Joskus punasipulia sekaan. Toinen on quorn-caesarsalaatti: pakasteesta quornia/tai kanaa pannulle, normi salaattia plus romaine salaattia, kurkkua, rainbowin juustolastuja ja Saarioisten caesar-salaatinkastiketta plus krutonkeja. Jos haluaa ruokaisamman niin mukaan sopii makaroni. Namskis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä lukiessa tulee ihan nälkä, kuulostaa niin hyviltä. Ehdottomasti testiin tämäkin!

      Poista
  4. Moikka! Tässä mun pari tämänhetkistä lempparia.. Molempiin pohjalle jotain vihreää salaattia, rucolaa ja kirsikkatomaattia. Toiseen lisäksi päärynää, aurajuustoa ja suolattuja cashewpähkinöitä. Ja toiseen leipäjuustoa, cantaloupemelonia, punasipulia sekä suolattuja cashewpähkinöitä. Molempiin sopii loraus oliiviöljyä sekä balsamicoa mausteeksi.

    Sulla on aivan ihana ja mukaansatempaava blogi. Kiitos, kun kirjoitat sitä!

    -Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä, kuulostaa ihan super ihanilta! Pakko testata nämäkin😀

      Ja kaunis kiitos ihanista sanoista. Noista sai kyllä niin hyvän fiiliksen❤ kiitos sulle, kun käyt lukemassa😘

      Poista
  5. Minä pistän usein hedelmiä salaattiin. Esimerkiksi persimon, granaattiomena, greippi, (veri)appelsiini sopii ihanasti vaikka sen fetan pariksi. Ja ruokaisuutta lisäämättä kvinoaa, bulguria, couscousia, ohraa jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no hei tuo on tosi kiva oivallus, varmasti ihania nuo hedelmät juurikin tuon suolaisen fetan kaveriksi! Ja salaatin ruokaisuuden lisääminen on kyllä tosi jees:)

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: