maanantai 1. lokakuuta 2018

Tahto tehdä jotain hyvää

Mä siivoilin mun lankavaraston,joka on siis meidän olohuoneen rahi, ja kauhistuin mikä määrä sielä oli lankoja.  lankakerien loppuja han mielettömät määrät!!
Ja koska mun kaikki pakko tehdä-neulomiset tälle syksyä on tehty, enkä vaan osaa istua paikoillani tekemättä mitään, päädyin laittamaan tutulle viestiä josko neuvolaan tarvittaisiin vauvoille villasukkia. No sielä on kuulemma vielä jäljellä Suomi 100-sukkia, joten niille ei ollut tarvetta. Onneksi sain samasta paikasta vinkin, että peukuttomille lapasille olis tarvetta, joten niitäpä oon sitten väsäillyt. Näitä on kyllä ihan mahdottoman kiva tehdä, kun melkeinpä pari tulee päivässä valmiiksi(tai kahdessa:) ). Mietiskelin tässä, että hyvän tekemisestä toiselle tulee kyllä itselle ihan mahdottoman onnellinen olo. Mä oon välillä lahjoitellut meidän lastenvaatteita (ehjiä, puhtaita,mutta sellaisia joista tiedän että esim kirpparilla ei saa euroa enempää) eteenpäin facen ryhmissä tai torissa. Nuutin vauva vaatteita lahjoitin aikoinaan ison pussillisen perheeseen, jossa isä oli juuri jäänyt työttömäksi ja heillä oli lapsia 8. Jotenkin se, että sä voit ihan tuollaisilla pieneillä teoilla ilahduttaa muita on huippua!

Musta on tullut jotenkin kauhean skeptinen erilaisten keräysten suhteen. Aina sitä miettii, meneekö se apu sitten perille. Lisäksi haluan tällä hetkellä itse auttaa enemmän näitä meidän oman maan lapsia ja perheitä. Valitettavasti Suomestakin löytyy tosi paljon perheitä jotka kaipaavat apua. Jos vaan edes pienesti pystyn auttaa niin sen yritän tehdä. 

Me ollaan jo monena vuotena osallistuttu MLL:n joulupuu keräykseen. Onko tuttu juttu teille? Siinähän siis kuusessa roikkuu kortteja joissa on tiedot tyyliin " 5-vuotias tyttö, koko 110cm". Ja sitten saat valita kuusesta itselles kortin tai kortteja ja käyt ostamassa sen ikäiselle sopivan paketin. Palautat sen kuusen luo ja MLL toimittaa sen sitten perille. Usein sieltä ollaan napattu joku saman ikäisen lapsen kortti kuin meiltä löytyy. Näin on helppo ostaa esim lelua, kun vähän hahmottaa mikä vois kiinnostaa. Nykyään on kiva, kun noihin joulupuu-keräyksen kortteihin on merkattu myös vähän kengän ja vaatteiden kokoa, niin voi ostaa jotain hyödyllistäkin. 

Haaveissa olis osallistua myös Jouluapua-keräykseen. Onko teillä kokemusta siitä? Mun käsittääkseni siinä viedään/lähetetään itse apua suoraan saajalle. Ihan huippua. Olis muutenkin kiva kuulla teidän ajatuksia hyvän tekemisestä. Osallistutteko itse esim keräyksiin tai tuleeko annettua lahjoituksena vaatteita tmv. Tai hei voihan omaa aikaakin lahjoittaa,eikös?  Oonkohan mä ainut jolla on aina vähän hankalaa löytää väylä mitä kautta lahjoittaa?! Siis voisin nytkin lahjoittaa esim villasukkia niitä tarvitseville, mutta mistäs mä sitten löydän sen tarvitsijan?! olisko vinkkejä?!

Hei ja ottakaapas Perhekuplan insta seurantaan (@perhekupla), sielä pääsee seuraamaan seuraavat kolme päivää meidän touhuja stoorien puolella!

Tai sitten nappaat mun oman instan haltuun ja pääset seurailemaan meidän elämää pidempään! (@unelmienelamista)


Ihanaa lokakuun alkua, otetaan tästä kuusta kaikki  hyvä irti<3

~~Ulla~~


11 kommenttia:

 1. Untuvapakkausta suosittelen lämpimästi, menee pakkaajien kautta suoraan perheille, joille on syntynyt keskosvauva. Untuvapakkaus fb ryhmästä löytyy lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että kiitos tästä vinkistä❤❤ tuollaiset on juuri niitä mistä tykkään 😊

   Poista
 2. Toimiiko teillä Hope ry? Sitä kautta ainakin meidän kaupingissa löytää apu perille, vähävaraisille perheille.

  Me ollaan parina vuonna osallistuttu Operaatio Joulun lapsi keräykseen, ja tänäkin vuonna aiotaan. Se on lapsellekin kiva, kun lapsi voi valita pakettiin tulevia tavaroita, vaikka samanikäiselle lapselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tuota Hopea oo, mutta tuossa lähellä kyllä. Se olis kyllä ihan kiva paikka myös auttaa!
   Mä tykkään tuosta MLL:n joulupuu keräyksestä myös just tuon takia, että meillä on aina lapset päättämässä mitä sinne ostetaan.

   Poista
 3. Mie lahjoitin useana vuonna paketin Jouluapua - ryhmän kautta, mutta lopetin sitten. Erinäisistä syistä tuli epäluottamus toimintaan. Tai siis auttajat tekevät hyvää työtä varmasti, mutta kaikilla avunsaajilla ei ollut todellista tarvetta avulle.

  Täällä Joulupuu-keräys on tosi vaikea, koska lahjatoive on valmiina kortissa. Tyyliin 'tyttö 3v,vauvanukke',mikä tietysti on toisaalta helppoa ja kivaa, mutta vauvanuket ja barbiet menevät äkkiä ja jäljellä on sitten stiga ja kylpylälahjakortti, eikä miulla oikein kotiäitinä ole varaa kumpaankaan. :D

  Varmaan lahjoitan rahaa Hopelle jouluksi. Sinne haluaisin myös mennä vapaaehtoiseksi lajittelemaan avustustavaroita jne, kunhan Veenu vähän kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiedätkö, kun mäkin oon just tuosta Jouluapua ryhmästä saanut nyt (valitettavasti) monestakin suunnasta kuulla, että kaikilla autettavilla ei olisi oikeasti tarve. Joka on ihan väärin, että sitten ne joilla se tarve olisi oikeasti jäävät tuollaisten takia vaille apua. Ja auttajia kohtaan niin väärin, jos autettavalla perheellä on oikeasti parempi tilanne, kuin sulla itsellä.

   Auts, no toi ei oo kyllä hirveen kiva jos toiveet on tuota luokkaa?!!? Onneksi täälä päin on ainakin vielä tyydytty siihen mitä saa...VIELÄ!

   Tuo Hope alkoi muakin nyt kiinnostaa ja juurikin noin, että lahjoittaisi aikaa<3

   Poista
 4. Ihanaa kun autat tekemällä tumppuja <3

  Olisi ihana jos juuri konkreettisesti tietäisi että apu todella menee perille, juuri Niinkuin teillä Nuutin pienet vaatteet meni.
  Itse lahjoitan unicefille säännöllisen epäsäännöllisesti.
  Kuopuksen sitterin vein neuvolaan ,jotta sen sieltä joku tarvitseva voi ottaa. Olen neuvolan odotusaulan "vaihtokoriin" vienyt myös pieniä vaatteita.

  T. Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, noiden pikku tumppujen teko on niin kivaa<3

   No kun mäkin tykkään, että näkis sen mihin se sun auttaminen menee. tai ainakin vois luottaa 100% siihen, että se sun apu menee sinne minne kuuluukin, eikä sata ihmistä hyödy siitä matkan varrella.

   Ihan mahtva idea tuo neuvolan vaihtokori!! en oo koskaan kuullutkaan, mutta varmasti kätevä!

   Poista
 5. Aivan ihania tumppuja ja ihana juttu, että sellaisia teet.♥
  Mä osallistun tänä vuonna tuohon joulupuu-keräykseen, jos sellainen tänne kylälle tulee. Viimeksi se jäi vallan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi<3

   Meilläkin jäi toissa vuonna koko joulupuu keräys. Oli mennyt ihan ohi koko tapahtuma ja sitten harmitti lukea jälkikäteen.

   Poista
 6. Operaatio joulun lapsi-paketteihin oon jo tammikuusta alkaen keräillyt tarvikkeita :D
  Nuo Joulupuu mainoksetkin osuivat silmiin ja mietiin että vois jo etukäteenkin etsiä jotain, sitten puusta vain sopiva lappu.

  Vaatteita en jaksa myydä joten tarjoan kavereille tai vien kaikki kerralla humanitäärisen Idän työhän tai Fidaan.

  Tiedä sitten onko nuo toisten auttamista vai vain omaksi hyväksi: lahjoja on kiva ostaaa ja saapa vaattteet vähällä vaivalla pois vaivoistaan!

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: