maanantai 29. lokakuuta 2018

Tupsu pipon ohje!

Rusettipannan ohjeen jälkeen sain pyynnön tehdä piposta ohje myös. Ja tässäpä se sitten on.  otin kuvat ja sitten vasta kun koneelle tulin huomasin, että tuo musta ei ollut nyt kyllä paras mahdollinen väri tähän ohjeeseen. 

Tällä samalla ohjeella teen siis meillä ihan kaikki pipot. Trikoiset, ruusukepipot ja sitten nämä merinovillaiset tupsupipot.

Oon tehnyt pipoja jo useamman vuoden ja aloitin niiden tekemisen paljon hankalammalla tyylillä, tämä on taas tällainen takuu varmasti helppo!! Ja myös tosi nopea!

Tähänkin käytän sitten ihan vaan siksak ommelta ja hyvin on kestänyt.

Aloita taittamalla kangas kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Mä käytän aina mallina vaan sillä hetkellä sopivaa pipoa, josta saan piirrettyä nuo kaarevat osat hyvin. Toki nuo nyt on helppo piirtää vaikka ihan vaan vapaalla kädellä. Ja älä säikähdä nyt tässä tuota pitkää mittaa, tähän pipoon tulee aika leveä taite korville. Jos, et halua taitetta niin vähennä mitasta n. 7cm.
Eli pipon pituus on tässä 60cm ja leveys 20cm ( pipo menee n. 2v ja koitin sitä Nuutin 4.v päähän ja siihen olis tarvinnut vain pari senttiä pituutta  ja leveyttä lisää).   Merinovilla joustaa ihan tosi paljon, joten trikoo pipoon saa olla pari senttiä leveämpi mitta.



Mä en leikkaa tuota pipoa muotoon vielä tässä vaiheessa, vaan ompelen sen vaan viivaa pitkin kokonaan ympäri.


Sen jälkeen leikkaan sen muotoon. Sitten taitan pipon kaarevat päät(eli pitkittäin) vastakkain ja siitä vielä kerran leveys suunnassa puoliksi jolloin saan merkattua kaarevan osan puolivälin.




Tästä leikkaan noin. 2cm x 3cm kolmion pois molemmista kaarevista päistä. Tällä saa pipon istumaan vähän paremmin päässä.


Sitten vaan käännät pipon oikein päin ja taitat puolet piposta sisälle, jolloin pipo on siis kaksinkertainen. Pysythän kärryillä?!
Sitten seuraa se ainut vähän hankala juttu selittää, mutta ei ollenkaan vaikea tehdä!



Eli Käännä pipo niin, että pipon sisäpuoli on ulkona. Piponhan on tässä kohtaa ihan samanlainen molemmin puolin, että ihan vapaasti saat nyt päättää kumpi puoli on se sisäpuoli. Sitten avaat sen pienen kolmion mikä on molemmissa pipoissa ja taita sen pitkittäin yhteen. Eli sulla pitäis olla kaikki neljä kerrosta yhdessä ja samassa läjässä. Jos käytetään vähän vielä tuota yläpuolella olevaa kuvaa helpottamaan tätä selitystä niin otat noista kolmion terävistä kohdista kiinni ja vedät ne erilleen, niin että kankaat menee saumakohdasta kuitenkin yhteen. Ja tässä HUOM katso, että saumat on ainakin niissä sisemmissä kankaissa kohdakkain, koska ne tulee sitten siihen pipon päälle näkyviin!


Ja sitten taas käännät pipon ja oot toivottavasti tässä kohtaa menossa:


Ja nuo tupsut mitä mä oon tilannut Nappinjalta, on siitä ihania, että niissä tulee napit mukana. Nappi vain laitetaan t i u k a s t i  kiinni pipoon ja tupsu siihen. Tupsun saa siis irti ennen pipon pesuun laittoa, joten se pysyy kauemman hyvänä!


Ja sitten pipo olis valmis!


Tässä merinovilla versioissa laitoin nuo taitokset vielä muutamalla pistolla sivusaumasta kiinni, ettei niitä tarvitse olla koko aikaa kääntelemässä uudestaan. Tässä on nyt korvien kohdalla nelinkertainen merinovilla, eli luulisin lapsen tarkenevan ihan hyvin kunnon pakkasillakin:)

Tämä pipo lähti lämmittämään meidän kohta kaksvuotiaan kummipoitsun korvia<3

Kysykää jos joku kohta tuottaa ongelmia!!

~~Ulla~~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: