torstai 6. syyskuuta 2018

Mihin panostaa lasten välikausivaatteissa?

Olisko se aika kirjoitella lasten välikausivaatteista, eli vk-vaatetuksesta. Mun mielestä juu:)

Meidän lasten vk-vaatteissa mä kiinnitän huomiota siihen, että ne on oikean kokoiset ja mukavat päällä. Vaatteet ei oo mukavat jos  ne kastuu heti läpi, kun on muutaman pisaran verran satanut. Ja koska meillä täälä Suomessa säät on tosi vaihtelevat, niin mä liputan vaatteiden puolesta jotka on suhteellisen veden kestäviä. Meiltä ei taida löytyä kuin Minealta kurahousut.Nuutilta löytyy Minean lisäksi kurakintaat, koska vesileikit nyt vaan on parasta. Ja se, että meillä ei oo kuriksia ei todellakaan tarkoita sitä, että huutelisin täälä koko ajan, että "ei saa mennä lätäköihin" vaan sitä, että ne vaatteet vaan kestää vettä. 


Siispä meillä panostetaan vk- housuihin. Hinnaltaan ei tarvitse ihan kamalasti panostaa, että saa todella  laadukkaat ja oikeasti vedenkestävät housut. Tälläiset on meille löytynyt Pomp de luxilta (juu sielä on muutakin kuin tyllimekkoja!) Kuriksiin verrattuna siitä kivat, että ne myös hengittää!! Ja näitä taitaa nykyään löytyä koosta 80cm  aina kokoon 170cm asti. Että kivasti saa koululaistenkin käyttöön vedenpitävät housut. 


Toinen johon mä panostan on kengät. Kumpparit on käytössä silloin, kun pihalla odottaa mahtavat vesilätäköt, mutta muuten meidän koko viisikko viilettää Reiman Wettereissä ja Pattereissa. Kyllä, just niissä blogeissa paljon hehkutetuissa kengissä. Miksi sitten just ne. No isoin syy on sama mikä housuissa, eli ne pitää vettä. Siis oikeasti pitää vettä, meillä on välillä menty niillä myös läpi vesilammikkojen (silloin oon saattanut huutaa sen "älä meeee", mutta mua ei oo kuunneltu...). Ja kun syksy tästä menee pidemmälle niin nuo Reiman kengät on myös tosi lämpöiset. Niissä on kunnon pohja joten meillä on ne ollut käytössä myös ensimmäisillä pakkasilla, kun ei ihan vielä malta laittaa talvikenkiä. Eli siis aika ennen lunta, joka voi olla aika pitkäkin.  Tuntuuvat olevan myös tosi kivat jaloissa, koska kukaan ei ikinä valita kun nuo pitää laittaa jalkaan:)
 Hinnaltaan vaatii jo mun mittapuulla kunnon panostuksen, mutta ah ne ALET!!! Reimalla oli keväällä, vai olikohan se alku kesästä myös nuo Patterit ja Wetterit -50% tarjouksessa joten sieltä tuli ostettua Mandille ja Rasmukselle uudet täksi syksyksi ja Nooan omat taas löysin kirpparilta. Nuutille ja Minealle menee samat kuin keväällä.  Nämä kengät on myös ihanat, koska koitappa saada tuollainen vitos luokkalainen pitämään jotain kumppareita, ei onnistu ainakaan meille!Wetterit sitä vastoin menee ihan ilman jupinoita jalkaan, koska ne näyttää ihan perus tennareilta. Ja vielä yks plussa noista Wetteistä, eli nauhallisista versioista, eli siihen saa ihan normi nauhat tai sitten joustavat nauhat.

Mandin omat (vas) on ehtinyt jo käyttöön, poikien omat odottelee vielä kaapissa!

Pipot ja hanskat on meillä sitten ehkä enemmän niitä pihistyksen kohteita. Tai no itseasiassa kun katselin nyt syksyksi varastot läpi niin ihan hyvä laatuisia hanskoja meiltä löytyy. Oon ostanut Minealle ja Nuutille reiman vkhanskat. Molemmat pitää suhteellisen hyvin vettä ja molemmat on outletista -60% alella. Lisäksi oon löytänyt Minealle parit reiman kintaat kirpparilta. Näitä hyviä kirppislöytöjä tein kesällä, kintaat maksoi tyyliin 2€ ja ne oli kuin uudet!
Pojille tulee ostettua vkhanskoja ihan vaan Halpa-hallista, koska heidän hanskojen kulutus tahti on uskomaton! Siis saattaa olla kaks viikkoa ja hanskat on ihan riekaleina. Eikä auta ostaa kalliimpia, testattu on ja lopputulos sama. Niinpä haen aina kiltisti kasan halpoja hanskoja ja saavat sitten suurkuluttaa niitä:) oon yrittänyt olla salapoliisi ja selvittää mitä ihmettä he oikein tekevät, että saavat hanskat ihan atomeiksi, mutta ei oo auennut vielä:D

Pipot on meillä mitä milloinkin. Joo löytyy myös sitä Gugguuta,mutta sitten ihan H&M:n pipoja ja itse tehtyjä. Name it:n tähti pipot on tosi kivoja ja niitä on aina jossain lasten markkinoilla myynnissä 5€:lla.  Ovat käytössä pysyneet tosi hyvinä!


Takit on meillä oikeastaan aina kirpparilta löydettyjä ja ainoat mitä meille enää huolin on softshellit.Ne pitää niin hyivn vettä ja ovat mukavan lämpöiset! Nuutille menee vielä viime keväänä kissojen ja koirien kanssa etsitty harmaa softshell. Minea menee myös kevään haalarissa tämän syksyn. Uusi pomp de luxin softshell haalari odottaa jo kaapissa, mutta neiti on siihen vielä vähän turhan lyhyt! Mandi ja isot pojat menee myös viime kevään seteissä, joten aika vähällä ostamisella selvittiin tämä syksy!

Mites teidän syksyn vaatetus, onko jotain mihin siinä panostatte, vai onko kaikki yhtä tärkeitä?! Ja tärkeimpänä, onko kaikki jo hankittu?!

Syksyisiä päiviä teille<3

-Ulla


4 kommenttia:

  1. Meillä on ollut jo ikiajat KappAhlin Kaxs-välikausihousuja. Ne on ihan mielettömän hyviä ja just sopiva hintalaatusuhde. :) Sohvilla nyt myös saman merkin välikausitakki.

    Mulla tulossa postaus jo toppavaatteiden hankinnasta, kun mun illat menee niitä googlettaessa..miten vaikeaa voi olla löytää sopivat. :D Vieläkin harmittaa, kun missasin ne alet..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on tainnut olla noita Kaxs merkin housuja,ja ne oli kyllä myös hyviä!
      Siis joo,toppavaatteiden metsästys on tääläkin päällä ja se on ihan toivotonta. Varsinkin nuo meidän isot pojat tuottaa mulle harmaita hiuksia! Nuutille tilasin pompin talvihaalarin, oli niin ihanan harmaa,että oli vaan pakko😀

      Poista
  2. Tästä aiheesta oli tosi kiva lukea, niin ajankohtaista:)
    Täällä on välikausivaatteet jo hankittuna. Tykkään ennakoida alesta tai käytettynä, vaikka sekin on aikaavievää. Inhoan säähän sopivien vaatteiden etsimistä kaupoista viime hetkellä täydellä hinnalla, kun kaikkia kokoja ei ole enää saatavilla.
    Meillä on lapsilla softshell-takki (pienimmällä haalari), Reiman takki (tai haalari) ja takkien kanssa 2-3 housut. Lisäksi on vielä yksi takki/haalari pihassa rymyämiseen. Lapset ulkoilee paljon joka päivä ja useammalla vaatesetillä on aina suht siistiä vaatetta kouluun/päiväkotiin. Meillä on hyväksi havaittu Travallen Remu-merkkiset housut. Pomp de luxin kuorihousuja haluaisin myös kokeilla, olen kuullut niistä paljon hyvää. Sadetakki, kurahousut ja kumpparit on sadepäiviä varten.
    Kengistä olen tarkka ja ostan ne uutena. Kumpparit ja vähänkäytetyt esim juhlakengät kiertää sisarukselta toiselle.
    Murheenkryyni on hyvät käsineet.. Hyviä vettäpitäviä käsineitä on tosi vaikea löytää! Olen testannut vaikka mitä. Nyt on käytössä Lassien välikausihanskat ja suprafill-hanskat ja ne vaikuttaa molemmat hyviltä. Käsineet ei meillä kestä lapselta toiselle, ovat todellista käyttötavaraa.
    Oikean koon valinta on vaatteissa välillä haasteellista, varsinkin jos hankkii vaatteita etukäteen.
    Mukavia syyspäiviä!:) T.Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva jos tykkäsit, yritin ajoittaa oikeaan aikaan:)
      Sä teet sitten samaa kuin mä. Yritän kans aina ostaa alesta tai kirpparilta vaatteet. Ja kyllä se ahdistaa ihan älyttömästi jos esim talvi lähestyy etkä oo vielä löytänyt niitä talvivaatteita. En koskaan haluaisi ostaa uutena, mutta välillä on kyllä pakko. Tuo kirppistely on siitä hankalaa, että harvoin sitä tulee mentyä kirpparille, että nyt tarvittais koon 130cm toppahousut ja löydettyä ne. Sillä sitä tuleekin sitten ostettua vaikka heinäkuussa ne toppikset, jos ne vastaan silloin tulee!
      Tuo on kyllä kätevää, kun on useampi setti. Meillä on pojilla aiempina vuosina ollut useammat housut ja niitä on kulunut kyllä monet per kausi. Nyt elättelin toiveita, että yhdet piisais. Saas nähdä kuinka käy!
      Noista pompin housuista kyllä suositus meiltä, ne on ne mitä mä aina yritän saada alesta!

      Yhdyn kyllä sun ongelmaan. Meillä on myös tosi monet käsineet ollut testissä ja yhtä monet on todettu huonoiksi. Nuo Reiman omat oli meillä keväällä, mutta kun se kevät muuttui aika nopeasti niin lämpöiseksi, ettei noita tarvittu niin ihan hirveästi ei oo noista vielä käsitystä.
      Lassien suprafill käsineet meillä on ollut käytössä jo Rasmuksen ja Nooan ollessa pieniä ja ne on kyllä ihan hyviä. Meillä on niistä myös ne talvi versiot ja ne on tosi hyvät talven plussa päivinä.

      Ihania päiviä teillekin ja kiitos kivasta viestistä<3

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: