torstai 13. syyskuuta 2018

Voiko rusettipantoja olla liikaa?!

Torstai moikat!

Mulla on nyt lukijoiden postaus toiveiden toteutus viikko näköjään menossa. Eli heitä toiveita kehiin, jos tulee jotain mieleen, mistä haluaisit mun kirjoittavan. Yksi lukija toivoi postausta mun ompeluksista, joita on vilahdellut tuola instan puolella (@unelmienelamista) . 


Mullahan tuo ompelu on vähän sellaista "voi vitsi tuo olis ihana, ei se voi olla hirveen vaikea tehdä itse". Sitä seuraa ankana googlettelu ja sitten vähän silleen ilman sen kummempia suunnitelmia haen kankaat esiin ja  leikkaan siitä ilman sen ihmeempiä kaavoja osat. Sitten taas ystävääni googlea katsomaan, että niin mitäs näille nyt sitten piti tehdä, mikä osa laittaa kuinkakin päin ja mikä piti olla mitäkin vasten.  Että todellakin  kaikkea muuta kuin ammattimaista ompelua! Onneksi googlessa on nykyään monenlaisia ohjeita ja ne on monesti vielä sellaisia, että jopa meikäläinenkin niistä ymmärtää jotain.

Aika usein lopputulos on jopa ihan onnistunut, toki onhan nuo tosi yksinkertaisia ompeluksiakin. Rusettipannat sujuu jo ihan rutiinilla (ilman sitä googlea!) samoin ruusukepipot ja tuubihuivit, leggaritkin saan kasaan. Että ihan kivasti. Haluaisin vielä opetella tunikan teon. Tai no siis sen itse tunikan kyllä osaan, mutta sitten se pääntien huolittelu, millä te niitä huolittelette?!

Tässä itsetehdyt leggarit ja rusettipanta. Kankaana Noshin ihana kuvallinen trikoo<3

Noita rusettipantoja on niin helppo ja nopea tehdä, että meidän neideiltä löytyy jo aika kiva valikoima niitä. Onneksi ne on ihan mielettömän ihania käytössä ja mä tykkään, kun niitä voi vähän kylmemmilläkin säillä pitää, kun on kaksin kertaista trikoota. Nyt on suunnitteilla itselle samanlainen rusettipanta, kun seuraavaksi koneen nostan esille. Mulla se menee usein niin, että ompelukone saa olla rauhassa vaikka parikin kuukautta ja sitten omepelen muutaman päivän putkeen. Jos vuorokaudessa olisi enemmän tunteja, niin tähän ompeluun niitä olisi kiva kuluttaa lisää:)

Vaaleanpunaiset pannat oli just käytössä pihalla:)

Aika iso säästö tulee, kun esim noita rusettipantoja tekee itse. Vastaavat on netistä tilattaessa about 25€ plus postit. Kangasta siihen ei paljoa mene ja tekemiseen menee alle puoli tuntia. Että kyllä, näitä valmistuu jatkossakin meidän neideille!


Ompelusta tuli sata kertaa miellyttävämpää, kun sain Mikon edesmenneen mummon upo uuden ompelukoneen itselle. Ai että, sillä on niin ihana ommella, kun kaikki toimii!! Mähän en siis osaa koneelle tehdä yhtään mitään, muuta kuin säädellä niitä langan kireyksiä. Enkä sitäkään niin, että huomaisin mitä pitää tehdä siitä ompelu jäljestä, vaan aina vaan testailen sitä sun tätä säätöä:D Kunnon säheltämistä välillä koko ompelu, joka saattaa hyvinkin loppua siihen, että pakkaan koko kapistuksen kaappiin ja kankaat perässä odottelemaan seuraavaa kertaa ja pidempiä hermoja! 



Löytyykö muita ompelukoneen kanssa aikaa viettäviä?! Mikä on sun bravuuri?!

Ihanaa torstai-iltaa murut<3

~~Ulla~~


6 kommenttia:

  1. Oi, ihania pantoja! Olet kyllä tosi taitava, en pysty uskomaan mitään häsellyksestä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna!
      Siis usko pois, välillä on kuule sellaistakin söhellystä koko ompelu!!

      Poista
  2. Mä puolestani uskon häsellyksen mutta lopputulokset on siitä huolimatta aina mahtavia! :D <3 Mä voisin laittaa tilaukseen rusettipannan jos jaksat vääntää kaksi yhden sijasta, luulen että meille menee aika lailla sama koko?! *sydänsilmähymiö kännykästä* :'D -V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä tunnetkin mut niin hyvin:D
      Voisin kyllä väsätä sullekin, varsinkin jos täs nyt jotain sadepäiviä rupeaa tulemaan, niin tuo ompelu on just täydellistä sellaisiin päiviin!

      Poista
  3. Ihania pantoja oot tehnyt.♥
    Niitä ei koskaan voi olla liikaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi<3
      Oon kyllä niin samaa mieltä! Siis niitä pitää olla monen väristä jo senkin takia, että sopii kaikkien jumpsuittien/huppareiden/takkien kanssa:)

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: