perjantai 14. lokakuuta 2016

4 kuukautta saavutettu!

Niin se on taas kuukausi vierähtänyt Minean elämässä, toki meidän muidenkin. Neidistä on tullut vallan hauska tapaus. Hymy on tosi herkässä, eikä ole oikeastaan väliä kenen naama on näköpiirissä, hymy irtoaa varmasti! Niinpä kaupasta ei nykyään päästä pihalle ilman, että muutama mummo ja paappa on käynyt höpöttelemässä Minealle.
 
 
Neidin päivä alkaa aika usein siinä kohtaa kun mä nousen, eli toisin sanoen tissi katoaa suusta:) Tissillä ollaan niin monta kertaa yön aikana, etten pidä niistä mitään kirjaa. Mutta molemmat saadaan kuitenkin tosi hyvin nukuttua, sehän se on tärkeintä! Aamulla neiti jaksaa olla parisen tuntia hereillä. Siinä aikana käydään yleensä ripustelemassa pyykkiä ja käärimässä kuivat pois telineeltä, Minea istuskelee sitterissä ja toimittelee. Toimittelusta on muuten tullut vallan kova äänistä<3
 
Päiväunilla ei oo oikeastaan mitään hirveän selvää rytmiä. Yllensä Minea ottaa about 10 aikoihin n. puolen tunnin unet, 12 aikoihin sitten about tunnin tirsat, 15aikoihin puolesta tunnista tuntiin ja sitten joskus 17-18 aikoihin käydään vaunulenkillä ja neiti koisii sen ajan. Siis tasan sen aikaa kuin vaunut liikkuu. Eli juu, kovasti haaveilen niistä monen tunnin päikkäreistä!
 
 
Lattialla viihdytään tosi hienosti. Yritys päästä kääntymään masulle on kova,mutta ihan vielä ei ole onnistunut. Masullaan viihdytään lyhyitä aikoja, sitten niska väsyy ja tulee itku. Selällä ollessa lelut pysyvät jo hyvin kädessä ja ihan k a i k k i  menee suuhun. Kuola valuu ja sitä on kuulkaa tosi kiva päristellä joka suuntaan:)
 

 
Maito tuntuu vielä piisaavan hyvin ainoaksi ravinnoksi, vähän toivon että me päästäis sinne puolen vuoden ikään asti täysimetyksellä. Vaikka siis olen kyllä tietoinen, että nykyään suositellaan kiinteiden aloitusta jo 4kk iässä. Mutta, en halua kiirehtiä niiden kanssa,kun tyttö selvästi kasvaa hyvin pelkällä maidolla ja on varsin tyytyväinen tapaus.
 
On tämä lapsen kasvu vaan ihanaa seurattavaa. Minea on niin valtavan innoissaan kaikesta pienestä. Lampuista, kelloista, kirjan ankan kuvasta. Sitä tulee itsekin niin hyvälle tuulelle, kun näkee toisen suloisen hymyn. Ja toisaalta tämä ikä on jotenkin niin helppo. Itkulle on yleensä tosi selvä syy, nälkä, väsy tai märkä vaippa. Ja näinpä itku on helppo saada loppumaan.
 
 
Onnea on omistaa pieni ihana tyttö<3<3
 
~~Ulla~~
 

10 kommenttia:

 1. Hurmaava 4-kuukautinen neiti:) Näitä postauksia on erityisen mukava lukea, koska meilläkin poitsu ensi viikolla 4kk. Niin nopeasti aika menee!
  Olisihan pitkät päiväunet kivat.. Mutta meillä ei kukaan lapsista ole nukkunut pitkiä päikkäreitä ja muutenkin ovat päivisin nukkuneet aika vähän. Olen iloinen, että ovat kuitenkin nukkuneet hyvin yöllä ja olleet tyytyväisiä päivisin. Unentarve on niin yksilöllinen:)
  Mukava myös kuulla, että imetys sujuu hyvin. Olen kyllä siinä käsityksessä, että imetyssuositus ei ole muuttunut. Täysimetystä suositellaan edelleen 6kk ikään asti. Makuannoksia voi aloittaa vauvan kiinnostuksen ja yksilöllisen tilanteen mukaan aikaisintaan 4kk iässä.
  T.Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina<3
   eillä on mun muistaakseni tullut kaikilla lapsilla ne pitkät päikkärit tuossa puolen vuoden iässä kuvioihin. Mutta tuo on totta,että hyvät yö unet auttaa kyllä jaksamaan! Mineakin on lyhkäisistä päikkäreistä huolimatta tosi tyytyväinen neiti:)
   Mä kävin keväällä ravitsemusterapeutin luennolla (töiden puolesta) ja siellä sanottiin,että nykyisin suositellaan todella vahvasti,että 4kk iässä aloiteltaisiin makuannosten anto, siis ihan suht nopeassa tahdissa ja monella maualla ja mä sain sen käsityksen, että tätä suositellaan kaikille, vaikka pelkkä äidinmaitokin riittäisi. Perusteluna oli, että on tutkittu että jos vauva saa paljon allergeeneja ennen puolta vuotta,se vähentää allergioiden riskiä.
   Toki siis joo täysimetystä suositellaan yhä sinne puoleen vuoteen, mutta ajattelin siis mennä sen vanhan suosituksen mukaan (olla laiska mamma) ja aloittaa nuo makuannoksetkin vasta puolen vuoden iässä, siis jos vaan Minealle näin passaa. Eli summarumma rum täysimetystä kyllä suositellaan vielä sinne puoleen vuoteen asti!

   Ihania ja touhukkaita syyspäiviä teille!!

   Poista
 2. Oi kuinka suloinen typykkä, ilmankos mummot höpöttelee <3

  VastaaPoista
 3. Voi ihana Minea, kiva että edes jotain kautta voi seurata typyn kasvua kun harvoin näkee <3 Varmaan vierastaa mua seuraavalla kerralla :D -V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäkin oon odottanut,että koska vierastus alkaa. Välillä saattaa nytkin kattoa joitakin poikien kavereita tosi pitkään,mutta hymy sieltä on vielä joka kerta tullut:)

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: