sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Tarkoituksellisen tylsä viikonloppu

Ihanaa sunnuntaita!

Mä oon vahvasti sitä mieltä, että meidän perheelle tekee vaan hyvää nämä viikonloput, kun ei oo mitään suunnitelmia. Kun vaan ollaan ja vähän ehditään ehkä tylsistyäkin. Vaikka en nyt siis tarkoita sitä, että me vaan makoiltais täälä sohvilla, ollaan kyllä ulkoiltu, pelailtu lautapelejä, piirrelty ja leikitty. Mutta kaikki ylimääräinen meno ja touhu on poissa.

 Mä oon mm molempina päivinä nukkunut päiväunet ja ne on tehnyt niin hyvää!! Lisäksi oon pyykkäillyt, siivoillut parit kaapit ja haaveillut urakalla vauvan vaateiden ostamisesta kirppis käynnillä:) 



Ja tällaisen hitaan ja tylsän viikonlopun jälkeen on mun mielestä ihana lähteä uuteen viikkoon. Jaksaa taas lapset koulussa touhuta kavereiden kanssa ja pienet vastaanottaa hoitolapsia leikkeihinsä.

Eipä sillä, että haluaisin että joka viikonloppu on tällainen. On kiva kun välillä on ohjelmaa myös viikonloppuna.  Mutta silloinkin pyritään järjestämään niin, että edes toisena päivänä olisi vapaata ja vain toisena ohjelmaa. 

Perjantaina leivottiin näitä super ihania mustikka valkosuklaamuffinia. mun tulee muuten tosi harvoin leivottua vain omalle porukalle. Yleensä leivon juhliin tai jos tiedän, että tulee vieraita. Sillä lapset olikin ihan ihmeissään, että "ketä meille tulee" ja "ai onko nämä VAAN meille?!". No ehkä oli ihan kiva ylläri:)

Tässä vielä ohjetta noihin muffineihin:

150g pehmeää voita
1 1/2dl sokeria
-> vaahdota

lisää 
2munaa

sekoita keskenään 
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Lisää jauhojen kanssa vuorotellen taikinaan
1 1/2dl maitoa/vettä

Ja lopuksi muutama desi mustikoita ja yksi pandan valkosuklaalevy pieneksi palottuna.

Uunissa asteita 225 ja n. 12 min 


Miten teidän viikonloput sujuu. Haalitteko niihin paljon tekemistä ja ohjelmaa vai tykkäättekö rauhoittua kotosalla?

Mukavaa sunnuntai iltaa joka kotiin ja tsemppiä uuteen viikkoon<3

-Ulla-

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä muffinsseja! :) Mäkin leivoin eilen pitkästä aikaa sellasia.

    Meillä vaihtelee kovin viikonlopuittan mitä tehdään, mutta sellainen tasapaino yleensä menemisten kanssa. Jos viikolla ollaan "vaan" kotona niin viikonloppuna sitten tehdään perheen kanssa usein jotain tai toisin päin. Nyt oltiin viikko reissussa niin oli kiva sen jälkeen olla kotona pari päivää (to ja pe). Sitten lauantaina mulla olikin omaa menoa, mutta mies ja poika olivat vain kotosalla ja su kaikki kotoiltiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä hyviä:)
      No tuo tasapaino on just se oikea sana. Meillä on ihan sama, että jos viikolla on hiljaisempaa, niin viikonlopulle on ihan kivakin keksiä jotain puuhaa. Ja noin meilläkin on, että toinen vanhemmista saattaa lähteä yksin esim kaupungille, ja toinen jää lasten kanssa kotiin.

      Poista
  2. Meillä ei kotona kyllä saa rauhoittua. 1- ja 3-vuotiaat "ihanan" temperamenttiset lapsemme pitävät siitä huolen. Milloin roikkuvat toisissaan, milloin meissä vanhemmissa. Itselläni rv 12 menossa ja päikkärit kyllä maistuisi, vaan ei lapset anna nukkua. Siivoamista ja riitojen selvittelyä meillä kotona olo, ainakin tällä hetkellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on ihan ymmärrettävää, kun on tuon ikäiset lapset, että se rauhoittuminen kotona on vähän niin ja näin. Mä oon näissä kaikissa raskauksissa kaiholla muistellut esikon odotusaikaa, kun sai ottaa päikkärit aina kun vähänkään väsytti. Nyt nukut jos voit, useimmiten et nuku.

      Ihan hurjasti tsemppiä sulle, kyllä se siitä pikku hiljaa helpottaa<3

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: