tiistai 10. syyskuuta 2019

Hampaiden pesulle!!!

Mua naurattaa niin tuo otsikko. Pystyn niin kuulla mielessäni sen tietyn äänen sävyn jolla tuon joka ilta huudan lapsille.

Isommat lapset menee jo automaattisesti suoraa iltapalalta pesemään hampaat,mutta pienemmille pitää vähän muistutella asiasta.

Lasten hampaiden harjaus on aloitettu meillä jo ihan pienestä asti. Aluksi on annettu hammasharjaa ihan vaan käteen tutkittavaksi ja sitten ensimmäisistä hampaista lähtien ollaan harjattu niitä yhdessä.


Meillä ei oo vielä kertaakaan tullut sellaista tilannetta kenenkään lapsen kohdalla, että olis pitänyt väkisin pestä hampaita. Välillä ollaan tutkittu mitä kaikkea sieltä hampaista (leikisti) löytyy. Oon luetellut lapselle, että täälä on muroja, banaania ja leipää. Lapsista on hirveän hauskaa muistella mitä kaikkea ollaan päivän aikana syöty!

Pienilllä lapsilla on myös välillä vähän hankala harjata hampaita rauhassa ja ajan kanssa. Jos ei ole tarkkana, niin hammasharja käväisee vain viidessä sekunnissa suussa ja todetaan, että oon valmis. Pienimpien hampaita mä harjailen itse ja he sitten harjaavat vielä lopuksi itse, tai toisin päin. 

Innostavaa harjausta

Tabletille (tai kännykkään) löytyy niin huippu sovellus, että ajattelin vinkata siitä teillekin. Ja mikä kivointa se on ihan ilmainen! Sovellus on nimeltään Oral-B Magic Timer.Siinä saa valita itselleen hahmon Mikki tai Minni. Muitakin hahmoja löytyy,mutta ne ovat maksullisia. Sovelluksessa lapsi harjaa hampaita niin kauan , että vaahdon alla oleva kuva tulee näkyviin(2min). Hammasharja harjaa kuvaa sovelluksessa esiin ja se vaihtaa aina kohtaa sen mukaan miten lapsenkin pitäisi harjata hampaita, oikealta ylhäätä, alhaalta ja vasemmalta puolelta sama juttu. 
Kun harjaus aika on loppu, saa lapsi sen kyseisen kuvan omaan tarrakirjaansa ja puolikkaan tähden kalenteriinsa. Päivässä on mahdollista saada siis yksi kokonainen tähti, kun harjaa aamuisin ja iltaisin.


Meillä tuo sovellus on motivoinut ihan valtavasti lapsia harjaamaan kunnolla hampaansa. Ja mikä ihaninta näin äidin kannalta, heitä ei tarvitse juurikaan muistutella hampaiden pesulle. Ainut pikkku miinus,niin tabletin näyttöä on saanut puhdistaa vähän tiheämpään, kun hammastahnaa on vähän roiskunut pestessä siihen. 

Pastillien suurkuluttajat

Meillä on myös ksylitoli pastillit ja purkat joka päivä käytössä ja uskon, että ne on tosi iso syy sille, että meidän lapset on välttyneet reijiltä tähän asti, Rasmus 12- vuotiaaksi! Kauppalistalle tosin saa melkein joka viikko kirjoittaa "pastillia ja purkkaa" , koska viiden lapsen kanssa niitä nyt vaan kuluu aivan jäätävät määrät. Pitänee miettiä jotain tilausta johonkin firmaan ja ostaa kerralla "vähän" isompi määrä!Mites teillä, onko hampaiden pesu sujuvaa vai aiheuttaako se harmaita hiuksia?!
Syökö teidän lapset ksylitolituotteita? 

Ihanaa keskiviikkoa murut<3

-Ulla-

4 kommenttia:

 1. Nykyään sujuu hyvin. Meillä on sähköhammasharjat kaikilla
  ja niillä saa kyllä ihanan puhtaiksi hampaat!

  Meiltä löytyy aina ksylitolipastilleja, mutta aina ei muisteta niitä ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on sähköhammasharja tmuilla paitsi Minealla. Hänellekin pitäisi sellainen kyllä ostaa. Meillä on lapset kyllä ihan super hyviä muistmaaan nuo pastillit tai purkat ja muistuttavat sitten toisiaankin niiden ottamisesta:)

   Poista
 2. Syödään xylitolia , aikuiset purkkaa ja lapset pastilleja. :) itse ostan pastillit just isoissa pusseissa Hammaskeijulta, Fazerilta saa myös ainakin tehtaanmyymälöistä.

  Isommalla tytöllä on jo monta vuotta ollut sähköhammasharja ja hän harjaa / antaa harjata mielellään. Pienempi ei ole vielä halunnut sähköharjaa vaan arastelee sitä, mutta perinteisellä harjalla on aina antanut hyvin harjata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meille on pakko ostaa jotain isompia pusseja. ei millään jaksa tuoda noita joka kauppareissu!
   Meilläkään Minea ei vielä oo halunnut sähköhammasharjaa. Ehkä hetken päästä:)

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: