maanantai 10. syyskuuta 2018

Viikonlopun huippu löydöt!!!

Heipsan!

Sain kesällä toiveen kertoa mun lempikirpparista ja miten usein sitä tuleekaan käytyä kirppareilla. Kysyttiin myös mun parhaista kirppislöydöistä. Pahoittelut, kun vastaus on venynyt,mutta tässä se nyt sitten olisi!

Tällä hetkellä mun lemppari kirppis on ehdottomasti Sakura( aiemmin kirjoitettu postaus täälä). Jo ihan senkin takia, että sinne on meiltä vain vartin matka. Ja sen takia, että vaikka se ei ookkaan lastentarvike kirppis, niin siellä on ihan uskomattomat määrät lastenvaatteita ja tavaroita myynnissä. Siis USKOMATTOMAN paljon!! Vaikka musta tuntuu, että sielä(kin) on aavistuksen hintataso noussut, niin sieltä saattaa siltikin tehdä ihan huippu löytöjä. Niin kuin esimerkiksi viime lauantaina.

Mulla on Sakurassa kirppispöytä ja vein sinne lauantaina lisää tavaraa. No mä en koskaan pääse sieltä pihalle niin, että veisin vaan tavarat ja kävelisin pihalle. Aina ne pöydät tulee kierrettyä läpi. Tällä kertaa se kiertäminen todellakin kannatti! Löysin nimittäin meidän perheen naisväelle kaikille talvitakit ja hintaa takeille tuli yhteensä 25€. Miettikää!! Sä et saa tuolla hinnalla edes lapselle talvitakkia uutena ja nyt sain kolme. Että tällä hetkellä nämä kolme takkia edustaa yksiä parhaimpia kirppislöytöjä. Samaan kategoriaan menee myös muutamat Gugguun hupparit, jotka oon löytänyt about 10€/kpl ja samalla hinnalla löytyneet Reiman Wetterit/Patterit/ Freddot.  

Minean takki oli H&M:n ja kunnoltaan ihan uudenveroinen. Niin kuin nämä kauppatakit yleensä onkin. Hintaa 5€.


Mandille takki samalta merkiltä kuin Minean ja hintaakin samat 5€. Mustan kanssa on niin helppo yhdistellä eri värisiä asusteita. Neiti oli takista ihan onnessa, varsinkin kun siinä on vähän röyhelöä<3


Ja mun takki, mistä oon eniten fiiliksissä, on Icepeakin ihana harmaa parkamallinen paksu takki. Niin rakastan tätä<3 Ja värikin on just ihana!! Niin ja hinta, no 15€, ei yhtään paha huippu kuntoisesta talvitakista vai mitä ootte mieltä?! En voi uskoa, että vielä mietin kun tämän näin, että ostanko vai en!!! Olis kyllä niin harmittanut jos olisin tuon kirpparille jättänyt.  Niinkin on muutamat kerrat käyny, että jätän ostamatta jonkun vaatteen ja kotona sitten harmittelen, että miksi ihmeessä en ostanut sitä!



Kirpparilta tulee ostettua ylivoimaisesti eniten vaatteita. Mutta joskus tekee ihania sisustus löytöjä, niin kuin koritetyynyn päällisiä, kynttiläjuttuja ja sitten tämä ihana lipasto<3 Kuva on vanha, joten älkää välittäkö päivämäärästä!



Ja kuinka usein mä sitten käyn kirppareilla. No välillä tulee käytyä melkein joka viikko tai ainakin joka toinen. Ja välillä voi olla sitten jopa (!!!) kuukauden tauko. Joka on siis mun mielestä pitkä:) Tähän vaikuttaa paljon sekin onko etsinnässä jotain. Niin kuin esimerkiksi nyt on talvivaatteet. Silloin tulee käytyä useammin, kun niitä myyjiä kumminkin tulee joka viikko uusia. Ja kyllä se, että löydät viidelle lapselle ja ehkä hyvällä säkällä myös itselles vaatteet kirpparilta, vaatii vähän useamman kuin pari kertaa vuodessa kirpparilla pyörähdyksen. Välillä tulee käveltyä tyhjin käsin pihalle, mutta sitten on niitä kertoja, niin kuin lauantaina, että oon kärryt täynnä kassa jonossa.

Mun tulee kiinnitettyä kirpparilla huomio niihin siisteihin pöytiin, jotenkin ne joka puolelta roikkuvat sekavat pinot ei vaan houkuta penkomaan. Paitsi jos bongaan saman pöydän henkarilta jotain herkkuja,  niin sitten ehkä pengon ne läjätkin läpi:) Likaisia vaatteita inhoan, kun et voi tietää lähteekö ne tahrat pois vai ei. Toki sitten välillä oon tehnyt ihan huippu löydön juuri tuollaisesta tahraisesta vaatteesta. Esimerkkinä valkoiset Converset jotka maksoi 4€ ja hintalapussa luki että " likaiset conssit", no heitin ne kotona koneeseen ja ne on nykyään kuin uudet! Kaikki tahrat lähti pois. Mutta koskaan et voi tietää lähteekö ne tahrat pois vai ei.
 Samoin kaikki ihme hajut on aika nounou, kun se kissan pissan, tupakan tai homeen haju vaan ei houkuta.


Oon myös huomannut, että nykyään tosi moni merkkaa pöytään, että minkä kokoista vaatetta ja kenkää juuri siitä pöydästä löytyy. Silloin jää se sellainen turha penkominen pois ja pöytä pysyy siistimpänä. Se myös vähän nopeuttaa kirppiskierrosta, kun sä voit skipata joitain pöytiä. Paitsi jos omistat viisi lasta ja sä tarvitset vähän kaiken kokoista vaatetta;) Mutta hei, ainakin mä voin skipata ne pöydät jossa on pienen pieniä vaatteita! 

Kirppistelyssä kannattaa olla aina vähintään yhtä kautta edellä. Esim kesän alussa tekee hyviä vk-vaate löytöjä ja loppukesästä sitten jo talvivaatteita. Nyt on jo tosi paljon kysyntää talvivaatteista, joten ne meneekin nopeasti. Ja tällä hetkellä niissä on jo  korkeampi hinta, kuin keväällä.  Ainut vaan, että kun ostat keväällä, niin sun pitää osata aikasta hyvin ennakoida lapsen kasvua. Itse tykkään myydä talvivaatteita vasta tässä syksyllä, niin saa sovittaa vielä vanhat kotona lapsille, josko niistä vielä joku mahtuisi päälle. 

Mua ei haittaa kirpparilla merkkivaatteiden korkeammat hinnat. Siinä missä moni ihmettelee Gugguun hupparin 25€ hintaa, niin jotenkin mä sen ymmärrän, kun tietää sen uuden hinnan. Toki tuolla hinnalla en sitten ymmärrä kyllä tahroja tai reikiä. Tuolla hinnalla sen huppari tulee mun mielestä olla ihan tosi hyvä kuntoinen.  Ne reikäiset ja likaiset, pahimmillaan jopa maalissa olevat, Gugguun, Vimman ja Molon ym vaatteet joissa on hinta 45€-90€ syö jotenkin koko kirppistely ideaa. Ainahan sä toki voit pyytää, mutta et sä sillä merkillä pelkästään voi rahastaa!!

Tämä on aihe mistä mä voisin kirjoittaa varmaan romaanin, ihana ja aika kannattavakin harrastus<3

Tiedän, että sielä lukijoissa on muitakin kirppistelijöitä. Kuinka usein sun tulee käytyä kirpparilla ja mikä on sun paras löytö?

Touhukasta tiistaita!!

~~Ulla~~

13 kommenttia:

  1. Oli kyllä ihan huiput noi takit!! <3 Mä en osaa eritellä mikä löytö olis paras, ehkä enemmänkin nettikirppisten puolelta tullu noita huonekaluja vedettyä jotka lasken huippulöydöiksi?! Tai no jos ihan kirppikseltä paikanpäältä niin Sakurasta ne vanhat perunalaatikot sikahalvalla silloin :D -V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en syyttä suotta hehkuttanu näitä sulle😂
      No kyllä noi meidän sohvatkin kuuluu just niihin hyviin löytöihin! Voi ne perunalaatikot oli kyllä niiiiin ihanat😍😍

      Poista
  2. Hei Wau mitkä löydöt :)
    Tuo sun takki on aivan super ihana. Juuri tuollaista minäkin olen etsinyt :)

    Mun paras löytö on ollu uusi välikausihaalari 10e,meillä nyt paljon pidetty. Tykkään myös me&i-vaatteista tosi paljon. Viime viikonloppuna olleessa kotikaupunkini tapahtumassa kotikirppispöydillä yksi mies oli myymässä,ostin me&i t-paidan ja housut yhteensä 3e ja ihan uudenveroiset :) työkaverini oli samasta tapahtumasta löytänyt gugguun housut 2e. Ja ihan kun uudet. :)

    Kirppislöydöt kyllä ilahduttaa :)

    T. Sanniska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin oon niin onnellinen tuosta omasta takista, varsinkin kun omat vaatteet menee kuitenkin useamman vuoden!
      Oot kyllä tosi halvalla löytänyt vkhaalarin. Ja noita me&i vaatteitakin ihan uskomattoman halvalla!! Mun mielestä noi kirppis löydöt on ehkä vähän koukuttaviakin!! Sitä haluais mennä pian uudestaan kiertelemään, jos hyvä flow pysyis😁

      Poista
  3. Oi, mahtavat takkilöydöt!

    Kirppikset on kyllä mahtavia paikkoja. Täällä meillä on vain yksi oikeasti hyvä kirppis, muilla en edes käy, mutta oikein hyvin sieltä tulee aina tehtyä ostoksia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä niin onnellinen noista takista. Ihanaa kun saa jotain rustata yli hankinta listalta😊
      Yksikin kirppari piisaa, jos sieltä tekee hyviä löytöjä!!

      Poista
  4. Hyviä löytöjä olet tehnyt! Siitä tulee kyllä tosi hyvä mieli, kun löytää jotain oikeasti tarpeellista edullisesti:)
    En ole pitkään aikaan käynyt kirpparilla, kyllästyin vähän siihen että myyntiin laitetaan tosi huonokuntoista vaatetta ja hyvät vaatteet ”hukkuu” siihen paljouteen.
    Tykkään kovasti siitä, että nykyisin monet myyjät merkkaavat, minkä kokoisia vaatteita myyntipöydässä on. Kunpa kaikki merkkaisivat, niin olisi kiva käydä usein tekemässä nopeita kirppiskierroksia.
    Netistä olen ostanut myös, sellaisia vaatteita joista on aikaisempaa käyttökokemusta ja ovat hyväksi havaittuja.
    T.Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina, nämä oli kyllä niin huippu löydöt!
      Tuo on kyllä harmi, että vieläkin osa ihmisistä tuo sitä todella huono kuntoista, jopa roskikseen kuuluvaa, vaatetta myyntiin. Se vie kyllä vähän sitä penkomisen iloa, jos kaikki vaatteet on rikkinäisiä tmv.
      Joo mä tykkään myös tuosta merkkaamis tavasta. Ja itse koen, että ei vaadi myyjältä paljoa laittaa vaikka ihan teipin paloihin koko merkintöjä. Tai yksi lappu jossa kertoo minkä kokoista juuri siinä pöydässä on myynnissä!
      Netistä mäkin oon ostellut jonkun verran, siinä on vaan aina välillä se hankaluus, että mikä on kenenkin "hyvässä kunnossa" oleva vaate.

      Poista
  5. Todella hienot löydöt Sulla. Itse myös tiedän, että Lapualla Sakura olisi huippu kirppis tehdä löytöjä ja myydä omia tavaroita. Mutta se järkyttävä homeenhaju, joka tulee jo ulko-ovella vastaan. Itse pidin sielä alkuvuonna paikkaa 6-8vkoa, 5 päivää kuumetta, keuhkokuume ja poskiontelotulehdus. Kenelläkään muulla ei meidän perheestä mitään, nyt olen laittanut oman terveyden edelle enkä voi enää tuohon rakennukseen mennä. Mikä harmittaakin välillä kovasti. Itse olen siis kovasti homeille ja kemikaaleille altistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Onpa kurja jos oot Sakurasta saanut oireita. itse en haista sielä homeen hajua, vain ehkä sen perus "kirppari hajun", jonka uskon johtuvan siitä, kun on paljon vanhoja tavaroita ja vaatteita yhdessä ja samassa tilassa. Sama haju tulee mun mielestä melkein joka kirpparilla.

      Mutta tietysti oma terveys kannattaa aina laittaa etusijalle!

      Poista
  6. Ihania löytöjä oot tehny! :) Sakura on myös yks mun lemppareista. Sieltä nimittäin löytyy melkein joka kerta jotain! :)

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: