maanantai 14. toukokuuta 2018

Ah, aurinkoa!!+ DIY terassintaso

Moiks!

Kerrassaan uskomattomia nämä säät olleet nyt jo varmaan viikon! Monen kanssa tullut ihmeteltyä, kuinka lyhyeksi jäi se vk-sää. Minne jäi ne lasten kysymykset "saako ottaa hanskat pois ja avata vähän takkia?". Hypättiin suoraa hellevaatteisiin! Ja arvatkaa olinko mä nyt vielä ollenkaan valmistautunut tällaiseen kuumuuteen? EN! Mandilta puuttuu hellemekot ja shortsit ihan totaalisesti, Mineallakaan ei ole juurikaan shortseja, onneksi mekkoja löytyy. Niin ja Rasmuksen ja Nooankin shortsi varasto kaipaa kipeästi lisäystä. Puhumattakaan mun kesävaatteista, missä ne on?!
Miten teillä, olitteko jo ostellut kaappiin kesävaatteita?


Eipä sillä, en todellakaan valita. Oon päinvastoin yrittänyt ottaa ihan kaiken irti näistä ihanista päivistä. Ollaan oltu oikeastaan kaikki päivät pihalla ja ilmeisesti lapsille sopis tähän väliin vaikka pari sadepäivääkin, koska Nuutti tuumas eilen aamulla, että "äiti onko taas sellainen päivä, ettei leikitä sisällä ollenkaan?". Eikä se kysymyksen sävy ollut ollenkaan sellainen JEI!  No Suomen kesän tuntien, me ehditään leikkiä vielä vaikka kuinka paljon sisällä. Juhannuksena sataa varmaan räntää(hope not). 

Laitettiin lapsille allaskin ja sielä nuo höperöt ovat käyneet uimassa. Itseä ihan hirvitti, miten kylmää se vesi oli, tainnut vanhuus iskeä meikäläiseen. Nuuttikin, joka viime kesänä ei tohtinut muuta kuin varpaan kastaa isoon altaaseen, meni sinne nyt ja tuli pois vasta, kun olin monta kertaa pyytänyt(tyypillä siis ihan leuka jo vapisi). Mun hassut vesipedot<3  Rasmus, Nooa ja Mandi suuntaakin heti kesäloman aluksi viikon kestävään uimakouluun. Niin mahtavaa, kun järjestetään uimakoulu oikein kuljetuksen kanssa, peukut sille!

Heti kevään aluksi toteutin yhden DIY- projektin jonka talvella bongasin Pinterestistä(mulla on Mikon suureksi riemuksi sata projektia tallennettuna...) . Meillä on grillin viereen kaipailtu vähän lisää laskutilaa ja pari eurolavaa tuunattuna sopii tähän tarkoitukseen enemmän kuin hyvin. Tässä kohtaa ISO hatun nosto teille, jotka jaksatte maalata noita lavoja esim terassisohvaksi. OMG miten rasittavaa puuhaa!!! Siis maalia kului sata litraa ja aina kun katsoi eri suunnasta tuntui, että löytyi uusi kohta mistä en ollut vielä maalannut. Olin tosi tyytyväinen, että mun projektiin noita tarvittiin vaan kaks:)


Alkuperäiseen idikseen ei kuulunut nuo hyllyt, mutta kun aikansa pinterestiä selaa niin huomaa muuttavansa suunnitelmaa. Lavojen väliin laitoin vaan varastosta löytyneen laminaatin. Ja nyt kun näitä kuvia tässä koneella katsoo, niin taidan kipaista hakemaan tuohon alempaankin väliin laminaatin.Tuo taso kun on kokonaan sateelta suojassa, niin uskon, että laminaatti kestää. Ja toki noita laminaatteja on siellä varastossa about kolme pakettia. Mähän sitten vain vaihdan uuden tilalle, jos nyt niin hassusti käy, että tuo menee pilalle.


Lavojen päälle kävin ostamassa neljä 30*30cm laattaa,joille tuli hintaa about 4€. Tuo olikin ainut mitä piti ostaa,muut jutut oli ilmaisia. Niin parhautta saada toteuttaa jotain juttuja melkein ilmaiseksi. Oon lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Se on just sitä mitä tuohon on kaivattu, kun grilliin kannetaan kaksin käsin tavaraa ja on pihtejä ja muuta mukavaa. Nyt on hyvä paikka laskea ne. Mietittiin aluksi, että laitetaan koko viritys tuohon terassin kaiteeseen kiinni. Mutta kyllä tuolle tuli niin paljon painoa ja on tukevan oloinenkin, että ei nyt ainakaan vielä ruuvattu aitaan kiinni. 


Terassilta puuttuu vielä muutamat jutut, niin saan kuvailtua meidän ihanan kesäkeitaan teille:)

Ihania kesäisiä päiviä teille jokaiselle<3

~~Ulla~~ 

6 kommenttia:

  1. Mulla ne vanhojen kesien vaatteet saa luvan mennä myös tänä kesänä. Eikai sitä erityisemmin tarvi ostella itelle kaapintäytettä kesän takia. Maksimekosta olen tosin haaveillut jo varmaan 7vuotta :D.

    Kai sitä sisällä voi olla myös aurinkoisena päivänä - ei se aurinko lopu vaikka välillä jonkin päivän missais <- Tämä on jotain mitä olen oppinut vasta viimeisen muutaman vuoden aikana, ei siis tarvi stressata jos menee aurinkoinen päivä sivu suun... Ihanahan se ulkona olla kun kelit on tälläset. Tällaisina muistan lapsuuteni alkukesät...liekö hieman kullattua reunaa noissa muistoissa, en tiedä :D.

    Hyvää kevään/alkukesän jatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on varmaan sen seittemän vuotta vanhoja omat kesävaatteet ja ajattelin mennä niillä kyllä tämänkin kesän, ainut vaan etten muista minne ne oon viime kesän jälkeen laittanut:) Maksimekot on kyllä super ihania!

      Enpä mäkään tuosta mitään ressiä revi, jos missaan aurinkoisia päiviä.Mutta pääasiassa haluan kyllä, että me touhuillaan kaikkea kivaa ulkona eikä katsota vaikka telkkua sisällä. Mäkin kyllä muistan, että tämmöisiä ne kesät oli silloin kun olin pieni, mutta tosiaan oon ruvennut itsekin epäilemään muistaako sitä ihan väärin!?!

      Ihanaa kevään jatkoa sullekin!

      Poista
  2. Vähänkö tuli hyvä tuosta lavatasosta!! Valkoinen näyttää niin paljon paremmalta noiden harmaiden laattojen kanssa, mulla ei näytä yhtään noin kivalta kun on harmaat lavat! :D Todellakin kaikki ilo irti kesäsäistä, kyllä sitä joutaa sadepäivinä manaamaan sisällä oloa! <3 -V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, mä tykkään tuosta ittekin tosi paljon. Toki tuo laminaatti menee vaihtoon, haluan siihen sittenkin vähän tummemman, onneksi on valinnan varaa:D Mutta harmaa sopii kyllä tosi kivasti valkoiseen<3 Siis todellakin kaikki ilo irti näistä mahtavista säistä. Sisällä ehtii kyllä kökkiä!

      Poista
  3. No täällä kans vasta nyt googlettelen uusia hellehattuja, uimapukua ja aurinkolaseja. :'D Vähän pääsi helle yllättämään. Näppärästi toteutettu hyvännäköistä laskutilaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin pääsi yllättämään!! Toivottavasti ei käy niin, että kun saa hellevaate varastot täyteen on hellepäivät muisto vaan!
      Kiitos:)

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: