keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Muistakaa juoda vettä!!

Heips!

Nyt kun näitä hellepäiviä piisaa, piisaa ja piisaa, niin muistuttelen teitä kaikkia vanhempia muistuttamaan lapsia juomisesta. Vettä pitää olla mukana minne ikinä mennään. Meillä täytellään pullot heti aamupäivällä, kun pihalle mennään ja niitä sitten täytellään monta kertaa päivässä. Jo kiva juomapullo innostaa monesti lapsia, varsinkin pieniä, käymään juomassa useammin, kuin jos vesi olisi kannussa.  Meillä on jokaiselle oma pullo ja pakastimessa on jatkuvasti jääpaloja niin, että vesi pysyy edes vähän kauemmin kylmänä pulloissa. 


Meillä oli viime kesänä sellainen lasinen vesisäiliö jossa oli hana ja sinne oli kiva tehdä makuvesiä. Taidan käydä ostamassa uuden samanlaisen, vanha meni siis harmikseni rikki. Se oli tosi kätevä, kun lapsilla oli kavereita. Sai laittaa vain värikäitä kuppeja viereen ja tyypit sai käydä omaan tahtiin hörppimässä juotavaa.


Lisäksi oon näinä hellepäivinä antanut välipalaksi (ja ehkä vähän muutenkin naposteltavaksi) kaikkea missä on paljon nestettä, esim vesimelonia ja kurkun paloja. Näin myös Minean tulee saatua nesteitä, kun hän ei ihan hirveän paljoa päivän aikana juo. Tai käy kyllä pullolla, mutta ottaa vain pieniä siemauksia.

Jääpaloja kaiken kokoisiin pulloihin! Nuo tikut on ihan super käteviä, mahtuu kaikista pullonsuista:)

Meillä ainakin lapset herkästi unohtaa koko juomisen ja sitten ihmettelevät kun kaiken juoksemisen ja pomppisin jälkeen on vähän heikko olo ja pää kipeä. Niinpä meillä kuuluu  mennen, tullen ja vielä palatessa mun ääni joka sanoo, että "oottehan muistanut juoda?!". 

Meillä lapset ja aikuisetkin juo vettä. Limsat jätetään suosiolla juhliin ja mehujakin tulee lapsille annettua vain, kun on vieraita. Eikä lapsilla oo mitään ongelmaa juoda sitä vettä, kun ovat pienestä siihen oppineet. Pelkkä jääpalojen lisääminen tekee veden juomisesta jännittävämpää:)  

Miten teillä, muistaako lapset itse juoda vettä, vai joudutteko muistutella?

Niin, että muistakaa juoda joka välissä ja paljon vettä!:)

~~Ulla~~


2 kommenttia:

 1. Tuo on totta, että helteellä pitäisi muistaa juoda! Meilläkin onneksi tytöt tykkää vedestä ja ovat juoneet sitä pienestä asti hyvin.( Mutta tosiaan silloin ne hörpytkin oli tosi pieniä ;). Nuorimmainen meillä ei edes tykkää mehuista tai limuista.

  Ihanat nuo omat juomapullot jokaisella :). Meillä on taas kadonnut pulloja mystisesti jonnekin! Mutta sen vesisäiliön ajattelin minäkin ulos kantaa, kun sellainen tuolta kaapinperukoilta löytyy.

  Ihania kesäpäiviä sinne! <3

  Ps: Tuo kuormalavataso on niiiin hieno! :)

  VastaaPoista
 2. Mä ostin eilen sellasen hanallisen lasisen Prismasta,haaveilin jo viime kesänä ja nyt löytyy! Torstaina kävin Martinexin outletisss ja sieltä mulle tarttu itelle Hemuli~vesipullo,saan pidettyä mukana ku kotoa poistun. Mä muuten edelleen pähkin miten saan mein leikkimökistä viihtyisän ja et se hiekka meilläkin pysyis vaan laatikossa 😉

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: