torstai 11. tammikuuta 2018

Minea 1.5v

Moiks!

Josko hätisteltäis blogin päältä pölypallerot huspoisveks ja kirjoiteltais välillä vähän kuulumisia:)

Alkuun ihan hurjan ihanaa alkanutta vuotta teille jokaiselle, toivottavasti uusi vuosi tuo mukanaan kaikkea mukavaa<3

Minean kanssa käväistiin puolitoistavuotis neuvolassa, siis siinä terveydenhoitajan visiitillä, lääkäri käynti on vielä edessä. Mineasta on kasvanut kyllä niin mahtava persoona ettei tuota neitiä voi muuta kuin rakastaa koko sydämestä. Hän on vallan taitava tyttö joka on ruvennut toimittamaan papukaijan virkaa meillä. Sanoja toistellaan koko ajan ja uusia sanoja tulee päivittäin sanastoon. Neuvolassa niistä sanottiin sitten tietty vain se tärkein, nimittäin "peppu":) Niin ja "tiitti", kun lähdettiin pois, no olihan se ihan suloista kiittää terkkaa! Puheen ymmärrys on tosi hyvää, kaikki lauseet ymmärretään ja niiden mukaan osataan toimia (tahto on sitten toinen asia...).


Hän on oppinut pukemaan itse housut jalkaansa, tarvitsee vain vähän apua kun housuja on nostamassa vaipan yli. Pukeminen saa Mineassa aikaan hassun kikatuksen, ihan sama mitä on pukemassa, mutta naurussa suin se tapahtuu kuitenkin:) Sukkia yritetään myös kovasti itse jalkaan ja muutamia kertoja se on jo onnistunutkin. Suuri ero on kyllä näissä meidän kahdessä nuorimmassa lapsessa. Siinä missä Nuutti jaksaa tasan kerran koittaa sukkia jalkaan ja jos ne ei heti mene hän hermostuu ja tuumaa ettei saa niitä , Minea yrittää lukemattomia kertoja ja on ihan naama messingillä jos saa edes pari varvasta sukan sisälle:)


Yöt sujuu hienosti omassa huoneessa ja normi sängyssä. Illalla luetaan iltasatu, kierretään antamassa suukot  ja sanomassa hyvät yöt koko perheelle. Sitten mennään omaan huoneeseen jossa lauletaan unilaulu ja pusutellaan monet kerrat. Sitten vain neiti sänkyyn ja itse pois. Oon kyllä ihan super onnellinen tuosta helposta nukuttamisesta. Ei mikään itsestään selvyys!! Yöt menee pääsääntöisesti tosi hyvin ja Minea nukkuu aamuun asti. Välillä hän saattaa huikkia yöllä ja tämä on yleensä merkki siitä, että hän haluaa peiton päälle. Kuukaudessa on kuitenkin nyt ollut se yksi huono yö. Siis se kun neiti huutaa ilman mitään selvää syytä noin pari tuntia ja ei auta silittely, ei meidän viereen otto ei mikään. Mutta siis noita on vaan se yksi kuukauteen, joten sen kanssa pystyy kyllä elää!


Viimeksi ollaan neuvolassa oltu kesäkuun loppupuolella eli yksivuotiaana ja nyt siis ikää on 1v7kk ja mitat oli tällaiset, suluissa edelliset:

Pituus 83,2cm (76cm)
Paino 9820g (8600g)
pää 46,5cm (44,4cm)

Että aika mukava kasvu tuossa reilussa puolessa vuodessa! Ei ihme, että on saanut laittaa vaatekaappia uuteen kuosiin, kun pituutta on tullut monta senttiä lisää. Samalla käynnillä laitettiin vesirokkorokote, onko teillä tullut mitään oireita siitä lapselle?


Minea on hurjan tyytyväinen tyttö joka on helppo saada mukaan tekemään kaikenlaista. Muovailu, vesivärittely, siivouksessa auttelu, kaikki yhtä mielenkiintoisia puuhia! Hän on innoissaan lähdössä ulos, pulkkailu on ehkä parasta tässä talvessa, sekä lumihevosen selässä istuminen.  Hän tahtoo kovasti tehdä aina samaa mitä isommat sisarukset ja  hermostuu kyllä jos ei saakkaan siihen lupaa. Pienoista draama kuningattaren roolia hän on haalimassa itselleen, nimittäin jos häntä kielletään on krokotiilin kyynyleet heti poskilla ja alahuuli rupeaa väpättämään. Jos tämä ei vielä auta, hän heittäytyy lattialle mahalleen ja huutaa niin paljon kuin kurkusta lähtee. Koska hän voi. 

Onneksi lepyttely onnistuu pienoisilla harhautus muuveilla, joten ei täälä koko aikaa pötkötellä lattialla mahallaan:) 


Kaiken kaikkiaan meillä asustaa maailman ihanin puolitoistavuotias jonka kasvua on ihan huippua seurata. Ja tuo uuden oppiminen se on kyllä ihan huikean nopeaa edelleen!


Löytyykö ruudun toiselta puolelta millaisia puolitoistavuotiaita?

Ihania pakkaspäiviä teille<3

~~Ulla~~

4 kommenttia:

kommentit ovat aina tervetulleita: