keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Taaperon leikit

Moiks!
 
Ajattelinpas tähän väliin postailla meidän pikku neidin leikeistä. Mikä kiinnostaa ja millä saadaan aika kulumaan?
 
Mineasta on tullut hurjan kova tyttö leikkimään ja hän saattaa leikkiä jotain tiettyä leikkiä yllättävänkin pitkään. Toki leikit häiriintyvät vielä tosi helposti, ei tarvitse kuulua kuin ulko-oven aukaisu niin neiti menee katsomaan kuka tuli ja se leikki oli sitten siinä.
 
Kaikista eniten leikit sujuvat nukkejen kanssa. Mandin vanhat nuket ovat päässeet takaisin leikkeihin, oltuaan vajaan vuoden varastossa. Niitä kannellaan ympäri taloa ja niille annetaan maitoa pullosta. Minea myös keittelee nukeille leikkikeittiössään ruokaa, jota sitten syöttää nukelle lusikalla. Oon ihan hämmästynyt miten taitava leikkijä tuollainen reilu yksi vuotias jo on!
 

Otettiin varastosta ihan vaan murto-osa kaikista Mandin nukkejutuista sisälle. Nuken vaatteitakin on vielä sielä hurjat määrät! Aikoinaan tuli haalittua niitä joka paikasta. Minea tuo monta kertaa päivässä nuken ja epämääräisen mytyn nuken vaatteita, jotka pitää sitten vaihtaa nuken päälle. Neiti yrittää kyllä jo itsekin pukea vaatteita nukelle (tai itselleen..), mutta ihan vielä ei taidot riitä.
 


Parisen viikkoa sitten voitin Muksunurkan face arvonnassa tämän ihanan pomppueläimen, Se on ollut lasten leikeissä meille saapumisesta asti. Niin kiva, kun voi pomppia pitkin taloa tai Minean tapauksessa pomppia ihan vaan paikoillaan:) Kävin kurkkimassa nuo Muksunurkan nettisivut ja sielä on kyllä kaikkea mahtavaa mm. seinille kiinnitettäviä pelejä . Ainut,että niitä ei ole meillä kuluttajilla mahdollisuutta ostaa, mutta me voidaan vinkata esim kirpparille, kauppaan, neuvolaan ym paikkoihin, että he hommaisivat näitä. Mä oon jo parille yrittäjälle näistä vinkannut! Nykyään jo moni kauppa ja muu taho haluaa panostaa lasten viihtymiseen, näin he saavat pidettyä vanhemmat kauemman luonaan!
 

 

Mä tykkään hurjasti leluista jotka on kestäviä ja jotka käy monen ikäiselle. Tälläkin pomppueläimellä pystyy myös Nuutti hyvin leikkiä ja hänellä meno onkin jo vauhdikkaampaa!
 


Mutta palataan Mineaan:) Kirjat on edelleen suuri mielenkiinnon kohde. Löysin kaapin perukoilta viisi uutta kirjaa ja oon varmaan niistä itse onnellisempi kuin neiti. Vähän jo kyllästytti lukea niitä samoja kirjoja päivästä toiseen. Eläinkirjat tuntuu olevan neidin lemppareita ja niissä matkitaan jo kovasti eläinten ääniä.
Myös nämä magneettisen eläimet on hitti tällä hetkellä. Mineaa jo naurattaa jos laittaa lehmälle kissan pään. Niin ihana kun hänellekin on kehittynyt jo vähän huumorintajua<3
 
 
Minea tykkää leikkiä myös todella paljon muiden sisarusten kanssa. Harmi vaan, että ihan joka leikkiin hänen osallistumisensa ei oo ihan toivottavaa. Mandi varsinkin huutelee tosi usein, että "tulkaa hakemaan Minea pois, se sotkee mun leikit!". Mutta toisaalta sitten taas Mandin kanssa Minea leikkii usein dubloilla tai juurikin nukeilla.
 Nuutin kanssa leikit on lähinnä yhdessä peuhaamista:) Eli siis meidän vanhempien sängyssä möyrästämistä, patjalla peuhaamista tai pehmoeläinten heittelyä ympäri taloa. Tai muuta yhtä kivaa! Kova kikatus on oleellinen osa noiden kahden leikkejä. Heidän leikkejä on ihana seurata,mutta niitä pitää myös eniten valvoa. Molemmat on vielä niin pieniä, että lähtevät toistensa "huippu idiksiin" heti mukaan. Niin kuin tässä yhtenä päivänä, kun Minea oli kaatanut Nuutin täyttämän vesikupin vessan matolle, niin Nuutti teki saman perässä "koska Mineakin teki". Niinpä.
 
 
 
Rasmuksen ja Nooan kanssa Minea tykkää leikkiä junaradalla tai sitten pojat lukevat hänelle kirjoja. Pojat osaavat jo hienosti kääntää Minean huomion pois kielletyistä jutuista ja keksivät hänelle leikeissä sopivia rooleja.
 
Iso osa  Minean päivästä kuluu myös mun kanssa touhustellessa. Hän on mukana ripustamassa pyykkiä (eli mä löydän niitä märkiä pyykkiä vähän sieltä ja täältä), hän haluaa rätin jos oon pyyhkimässä pölyjä (eli pesen peilit sitten kun neiti nukkuu, kun ne pitää TIETYSTI käydä pyyhkimässä rätillä) ja hän on syöttötuolissa kun teen ruokaa.
 
Tällä hetkellä Minea on siis varsin touhukas taapero joka tykkää leikkiä monenlaisia leikkejä ja haluaa olla kaikessa mukana.
 
 
Mitä teidän taaperot tykkää leikkiä, vai ollaanko vielä "kaikki ruokaisia"?!
 
Ihanaa keskiviikon jatkoa joka kotiin<3
 
~~Ulla~~
 4 kommenttia:

 1. Meillä pikkumiehen ehdoton suosikki on isovanhempien kirppikseltä ostama potkuauto. Joko työntää sitä tai ajelee , ja jemmailee tavaroita istuimen alle tavaratilaan :) ja sitten rikkalapio ja harja on meillä myös ne joita kuljettelee mukana. Sai 1v lahjaksi omankin siivoussetin ja toki silläkin harjalla harjailee, mutta tuo oikea rikkaharja ihan suosikki! :) kaappien ja laatikoiden tyhjennys myös on mukavaa :D kaikkein parasta kuitenkin ehkä se, jos pääsee isosiskojen huoneisiin! Huoneet yläkerrassa,joten harvemmin siellä ollaan, mutta sen kerran kun pääsee niin kyllä saa kolmosluokkalaisen petsileikit kyytiä :D ja kutosluokkalaisen laatikoista löytyisi vaikka mitä tutkittavaa ;) on ne sellaisia tutkimusmatkailijoita nämä reilu vuosikkaat :)
  Meillä ei pikkumiestä hoivaamisleikit kovin kiinnosta, autot sitävastoin aivan huippujuttu! Taitaa olla sisäänrakennettu pieniin poikiin tuo kiinnostus autoihin ja koneisiin. Myös "painiminen" on huippukivaa, jos vaan joku sattuu pötköttelemään lattialla, niin heti on tämä pikkukaveri masun päällä nujuamassa :)

  Mukavaa viikonloppua!

  T. Äiti kolmelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sitsi meillä on lasten mumman luona varmaan just saman tyylinen potkuauto. Sinne penkin alle jemmaaminen on meilläkin tosi suosittua puuhaa:)
   Voi tiedän tuon ilon kun pääsee sellaisiin huoneisiin mihin ei ihan aina pääse. Meillä on myös ykäkerta vähän sellaista "Minea vapaata aluetta" ja jos sanoo ääneen neidille, että mennäänkö yläkertaan niin hän on salama portin edessä!
   Siis mäkin kyllä vähän epäilen että ne poitsut saa jotain autogeenejä ennen syntymää, vaikka siis joo onhan paljon niitäkin poikia joita nuket kiinnostaa. Meillä on kaikki pojat tosi innokkaasti ollut autojen kanssa touhuajia. Ja tytöt on sitten vastaavasti viihtyneet nukkejen parissa.

   Ihanaa alkanutta viikkoa teidän perheelle<3

   Poista
 2. Onpa ihanat nuo edellisen postauksen pupusukat ja tuo pomppumöhkö!! <3 Minea muka kasvanukki siitä kun viimeksi olin siellä :O -V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös?! Mun silmiin Minea ei oo kyllä kasvanut ollenkaan,mutta ihan kiva jos edes sun:D

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: