maanantai 23. lokakuuta 2017

Hei te ihanat!

Suuret pahoittelut teille jotka ootte käyneet uutta postausta tsekkailemassa. Tuli niin monta asiaa yhtä aikaa, että oli vaan pakko jättää kaikki ylimääräinen ja keskittyä hengittämään. Mulle ei kovin usein tuu sellaista tunnetta, että kaikki kaatuu päälle, mutta sellaisissa fiiliksissä sitä on viimeiset pari viikkoa kulunut. Nyt alkaa pikku hiljaa helpottaa jo monestakin suunnasta, joten aika palata myös blogin pariin.
 
 
Syksy on niin pitkällä. että pakkasten myötä tuntuu kuin talvi jo kolkuttelisi ovelle. Torstaille luvattiin meidän suunnalle luntakin jo ja pakkastakin loppuviikkoon lähemmäs 10 astetta. Paniikki meinaa puskea päälle, kun mulla on vähän niin kuin vaiheessa vielä nuo lasten talvi vermeet. Vaikka kuinka ajattelin, että oon kaikki hommannut, niin höpön höpön. Rasmukselta puuttuu talvitakki, Nuutilta villahaalari, Minealta haalari??!! Tai siis mähän olin ostanut peräti kaksi haalaria,mutta neiti ei nyt vaan kasvanutkaan lähimainkaan sen kokoiseksi kun olin ennustellut. Mulla roikkuu kaapissa pompin ja racoonin suloiset haalarit, mutta kun niitä koitti Minean päälle, niin ei apua, niissä on melkeen 20cm  ylimääräistä!! Ei siis voi edes ajatella, että vähän kasvunvaraa... Taitavat olla sopivat vasta seuraavana talvena, jos ei nyt talven loppu puolelle mentäessä ole jotain ihme kasvupyrähdystä tullut.
 
Mitäs muuta, no lapset olivat viime viikon syyslomalla. Meillä tuo loma on vielä ihan koko viikon, oon käsittänyt, että jossain päin suomea olis vaan muutamia päiviä? Meillä on lapset harrastellut yökyläilyä ja meillä oli myös lasten serkku yökylässä. Pojat pääsi testailemaan lasten paintballia ja innostuivat siitä kovasti. Ollaan yritetty haravoida tuota pihaa kuntoon, mutta apua sitä lehtien määrää. Välillä jo teki mieli lyödä hanskat tiskiin,mutta sitten tuli mieleen, että niitä liiskaantuneita lehtiä on sitten Super mahtavaa keväällä yrittää haravoida, että eipä se auta. Meillä on ihan liikaa koivuja pihassa!!!
 
Ja miksi ihmeessä ne tiputtelee vielä eri aikaan lehtensä? Kysynpä vaan. Mun puolesta voisivat kaikki tiputtaa viikon sisällä ja thats it. Siinä me sitten tunti kaupalla Mikon kanssa heilutaan haravoiden kanssa ja lapset huomaa lehti läjät jaa... No ei se enää läjää oikein muistuta kun viisi lasta siinä on 10 minuuttia pyörinyt:)
 

 
 
Mua ei kyllä yhtään haittaa, vaikka säät kylmenikin. Se on ihanaa, kun saa sytytellä takkaa iltaisin kynttilöiden seuraksi. Lapset viihtyy pihalla kun pukee tarpeeksi. He keksivät vielä kovasti tekemistä. Ja jos nyt ihan tylsä hetki tulee, he tarttuvat kaveriksi siihen haravaan. Tätä kyllä sattuu aika harvoin...
 
 
 Mutta sitten on tuo meidän pikku neitonen. Voi että, kun ei viihdy niin ei viihdy. Kaikki on hyvin jos hän saa keinua, mutta auta armias, jos pitäis jotain muutakin tehdä. Vaikka kävellä. Hän ei ihan selvästi oo mun kanssa samaa mieltä, että liikkumalla vois olla lämpöisempi ja aika kulua kivasti. Ei tosiaankaan. Miks liikkua kun voi paiskata maahan ja ruveta huutamaan?! Kattokaa nyt miten hienosti hän osaa näyttä miten kurjaa pihalla on:D En kestä!!<3
 
 
 Yökyläilyjen lisäksi ehdittin käydä syyslomassa myös moikkaamassa Ähtärin eläimiä. Syksy on ihan huippu hyvää aikaa käydä eläinpuistoissa, koska ne eläimet oikeasti liikkuu silloin. Ei tarvitse sanoa lapsille, että "katso se on tuo hännän tupsu tuolla". Ajoiteltiin kierrosta vähän eläinten ruokinta-aikojen mukaan ja oli kiva kuulla hoitajalta vähän lisä infoa eläimistä mm. nimet, iät ja mitä ne syövät.

Parasta tälläkin kerralla oli eväshetki. Makkarat maistui tosi hyviltä ja leivätkin uppos melko tehokkaasti. Harmitti vaan, kun en hoksannut tehdä kuumaa kaakaota mukaan. Olis ollut just täydellistä lämmikettä!
Kiitokset tätä kautta myös H&V ja M&E muksuineen kivasta seurasta!


 
 Mutta siis tämmöisiä tänne. Oli mukava palata taas arkeen lomailu viikon jälkeen.

Miten teidän syyslomat meni?! Ja hei miten muiden taaperot viihtyy pihalla??!! Toivottavasti paremmin kuin meidän:)

Mukavaa alkanutta viikkoa, koittakaahan tarjeta<3

~~Ulla~~
 
 


2 kommenttia:

 1. Meillä viihtyy Veenu paremmin pihalla !! Koska aina voi kuluttaa aikaa kaivamalla kukkapenkistä multaa suuhun, repimällä äidin kanervat ruukuista ylös, karkailemalla tielle, ryntäilemällä Ellun keinun alle ja etsimällä kippoja ja kuppeja, joissa on sadevettä, jossa voi sitten uittaa hanskoja tai sitä voi juoda. Ja jos meinaa tulla tylsää, voi kiivetä pihakeinuun ja kiipeillä siellä, ehkä jopa muksahtaa alas. Kokeilkaa näitä niin varmasti alkaa ulkoilu maistua. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, millähän tuon meidänkin neidin sais viihtymään pihalla?!
   Ihanaa jos teillä Veenu keksii noin kovasti tekemistä pihalla, vaikka joo osa on kyllä varmaan vähemmän kivoja juttuja mutta silti.
   On se hankalaa, kun itsellä olis vaikka kuinka paljon tekemistä pihalla ja toinen ei vaan yksinkertaisesti viihdy!
   Mä yritän Minealle vinkata noita sun ehdotuksia;) :D

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: