torstai 13. heinäkuuta 2017

Ihana irtautuminen arjesta!

 
Otettiin kunnon irtiotto arjesta ja mahtava startti Mikon loman alkuun, kun saatiin tehdä Lakeudelle- Yhteistyö! Päästiin koko perhe (luonnollisesti!) Kalajärvelle yöpymään Jääskän loma- mökille yhdeksi yöksi. Ja me ehdittiin kuulkaas nauttia oikein kunnolla tuossakin ajassa:)
 

Kalajärvi on mulle lapsuudesta tuttua paikkaa, oltiin sielä silloin monta kesää leirintäalueen puolella. Ikinä en ole noissa mökeissä ollut. Niinpä oli kerrassaan hienoa nähdä tätäkin puolta Kalajärvestä. En yhtään ihmettele, että tämä paikka on niin suosittu matkailukohde. Samasta paikasta löytyy kaikki mahdollinen lomapäivien, tai vaikka kesäisen päivän viettoon. Aloitettiin meidän sunnuntai Kalajärvellä jätskillä, koska no miksi ei?!
 
 


Kalajärvi on kyllä aika harvinainen paikka ainakin näillä kulmilla. Samassa paikassa on ihan uskomattomat määrät tekemistä. Saa olla rannalla, käydä ravintolassa syömässä (ruuat oli muuten niin herkkuja, etten ehtinyt ottaa niistä edes kuvia ennenkö lautaset oli tyhjät!!), leikkiä kiipeilytelineissä, minigolfata, lenkkeillä, soudella, laskea vesiliukumäkeä ym. Mekin saatiin käydä testailemassa minigolfia Puistogolf-radalla. Oli muuten kiva koko perheen juttu. Mandi tosin osallistui tasan ensimmäisellä radalla ja kun pallo ei ihan mennyt niin kuin neiti oli ajatellut, hän lopetti koko touhun siihen. Nuutti pelasi vähän omilla säännöillä ja hänen pallo olikin koko ajan liikkeellä:)
Palvelu pelasi kyllä tosi hienosti, meille kerrottiin säännöt ja opastettiin mailavalinnoissa. Radat ja koko alue oli tosi siistissä kunnossa. Me satuttiin vielä niin hyvään aikaan, että saatiin ihan rauhassa kiertää koko rata. Meidän jälkeen tulikin sitten useampi porukka pelailemaan.
Ja niinhän siinä kävi, että Rasmus otti ja voitti meidän koko perheen ja allekirjoittanut tuli tyylikkäästi viimeiseksi! Yritin kyllä selittää, että mun huomio meni pitkälti Minean perään kattomiseen, mutta sitä ei taidettu oikein huomioida:)
 
 
Rannalla käytiin molempina päivinä touhustelemassa. Oli kyllä aivan mahtavaa kun isommat lapset saivat uida ja pienemmät sai leikkiä samaan aikaan rannan leikkipaikoissa.  Mandi juoksi pitkin rantahiekkaa niin kovasti, että menoa piti välillä jo vähän rauhoitella:) Ranta on tosi iso ja siinä on sen perinteisen hiekan lisäksi isot nurmi alueet joissa voi oleskella. Rantaa on myös mukavasti jaettu eri osiin ja yhdistelty siltojen avulla. Isokaan määrä ihmisiä ei siis tunnu mitenkään ahdistavalta:)
 


 


Meidän mökki oli pienehköstä koostaan huolimatta varsin tilava. Neliöt oli käytetty tosi tehokkaasti hyväksi ja isot ikkunat tekivät mökistä ihanan valoisan. Eihän tuo nyt ihan perinteiseltä näytä päällekkään päin, mukava kun tohditaan tehdä vähän muista poikkeavia mökkejä. Takana oli lasitettu terassi ja löytyipä sieltä hiekkalaatikkokin. Muutenkin mökissä oli lapset hyvin otettu huomioon. Löytyi pottaa, retkisänkyä ja muovikuppeja.
 Tehtiin huonejako niin, että Rasmus ja Nooa menivät parvelle, Nuutti ja Mandi saivat alakerran makuuhuoneen ja me aikuiset + Minea nukuttiin alakerran levitettävällä sohvalla. Ei siis puhettakaan, että olisi ollut ahdasta!
 

Oltiin oikeastaan koko päivä rannalla puuhastelemassa. mökkiin päästiin klo 16 ja mentiinkin sinne heti tekemään ruokaa. Näin viiden lapsen äitinä sitä osaa jokseenkin arvostaa kunnon keittiötä ja ruokapöytää. Illalla käytiin vielä saunomassa pitkän kaavan mukaan. Arvatkaapa tuliko lapsilla nopeasti uni, no kyllä vain! Niin paitsi, että Rasmus ja Nooa kurkki koko ajan meitä, kun parvelta oli ikkuna suoraan alakertaan:) Naurettiin kaikki, kun ilveiltiin toisille<3
 
Ihastuttiin tähän takkaan, siis mikä mahtava keksintö tehdä se yhdestä isosta kivestä!! Lapsetkin oli ihan ihmeissään aluksi, että mikä tämä oikein on ja Mikko rupes heti suunnittelemaan mihin tuollaisen vois meillä laittaa:) 
 
 
Nuo ikkunat oli kyllä niin mahtavat. Tuntui kuin olisi ollut metsässä nukkumassa, kun näkyi joka puolelta puita! Mökki oli ihan kävely matkan päässä rannasta ja ravintolasta. Mukava kun sai vain pakata uima jutut mukaan ja käpsytellä rannalle. Ja vaikka kaikki olikin lähellä, oli mökillä silti ihanan rauhallista. Kukapa sitä lomaa haluaisi melussa viettää?!
 
 
Lapset ihastuivat niin kovasti tuohon rantaan, että luvattiin lähteä sinne vielä toisenkin kerran tänä kesänä. Uutta mökki yötä rupesin itse haaveilemaan vaikka syksylle. Varmasti ihana paikka myös silloin!
 
 
 
Kiitokset Lakeudelle, Kalajärvelle ja Jääskän loma:lle!!
 
 
Lakeudelle-perhekohteissa riittää villejä elämyksiä, shoppailua ja tapahtumia koettavaksi - kaikenikäisille! Paikalliset SObloggaajat perheineen tarttuivat lähimatkailuhaasteeseen ja lupaavat jakaa kaudella 2017 mielenkiintoisia kokemuksiaan lakeuden perhekohteista ja tapahtumista.
 
Millainen hulabaloo on suurperheen päivä sisäaktiviteettipuistossa? Onnistuuko reissuilu lakeudella, kun lapsilla on erityisruokavalioita? Entä saako bloggaajaäiti lähilomalla teinin irti älypuhelimesta? Tempaudu mukaan matkatarinoihin osoitteessa www.lakeudelle.fi
 
Palaillaan taas!!
 
~~Ulla~~
 
*Yhteistyö postaus*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: