sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Menoa ja meininkiä!!

Moiks!
 
 
Nyt on juuri sopiva aika kertoa meidän kesäloma touhusta. Ens viikolle on luvattu kunnon helteitä ja jos joltakin vielä puuttuu paikka johon mennä niin meidän perhe suosittelee kääntämään auton nokan kohti Mikkeliä. Käytiin torstaina Visulahdessa ja paikka yllätti meidät erittäin positiivisesti. Googlettelulla tuli niin negatiivissävytteistä juttua, se on harmi miten aina vaan ne huonot asiat kirjoitellaan somessa kaikista asioista. Niinpä tämä postaus on sitten sieltä toisesta vinkkelistä:) 

 
Oon aiemminkin kirjoitellut, miten meidän muksut tykkää tosi kovasti käydä leikkipuistoissa ja paikoissa joissa voi ylipäätänsä touhustella. Välillä tuntuu, että on jo vähän vaikea löytää paikkaa jossa kaikille lapsille olisi tekemistä. Monesti on niin, että jos pienemmät viihtyy niin isommilla on tylsää.  Mutta Visulahdessa piisas kyllä kaikille tekemistä. Niinkin hyvin , että me saatiin aikaa kulumaan klo 11 aina sinne seitsemään asti!!


Aloitettiin päivä syömällä hyvin, koska kaikki tietää, että nälkäiset lapset ja oman vuoron odottaminen tai sääntöjen noudattaminen ei vaan oo oikein toimiva juttu.  Ravintola Kulkuri toimii Visulahden alueella ja sieltä sai kyllä ihan mahtavat ruuat. Suuri plussa ihan siitä perus ruuasta, muusista, lihasta, lihapullista ja kalasta. Ruokapaikassa oli huomioitu lapset hyvin, kaikkien pöytien keskellä oli iso lasten leikkipaikka. Niinpä me aikuisetkin saatiin ihan rauhassa syödä vatsat täyteen, kun ei tarvinnut viihdyttää lapsia.


Visulahtihan on paikkana tosi iso. Siellä on leirintä aluetta, vahakabinettia, minigolfia, lasten sisäleikkipaikkaa, xon- puistoa, karting-rataa ja meille se tärkein Dinosauria. Tuo Dinosauria oli kyllä juuri sopivan kokoinen yhdelle päivälle. Ehti hyvin kierrellä kaikki ja suosikkeihin ehti useamman kerran.


Meille sattui päivä jolloin saatiin pari kertaa pieni sadekuuro niskaan, mutta eipä se menoa haitannut. Ainut, että pomppulinnoihin piti mennä uikkarit päällä, kun niissä oli sitten vettä vähän sisällä. Noita pomppulinnoja (tai niin kuin meidän muksut niitä sanoi, parkour ratoja) oli tosi monta ja olihan se meno niissä vallan vauhdikasta. Mutta ei kertaakaan tarvinnut kyllä pelätä, että lapset olisivat jääneet toisten jalkoihin tai laskeneet toisten päälle, hyvin mahtui mukaan!



Ja tästä köysiradasta Rasmuksen ja Nooan löysi aika usein. Melkoisia apinoita, niin vauhdikkaasti he tuossa etenivät:) Joku tämmöinen olis ihan mahtava kotona, ehkä ihan hitusen pienemmässä mittakaavassa vaan!!


Ihan pienillekin löytyi tosi kivasti toimintoja. Monenlaisia hiekka alueita, joissa osassa oli keinuja, osassa kottikärryjä ja muita hiekkaleluja. Löytyi kiva puro jossa mekin käytiin Nuutin ja Minean kanssa uittamassa ankkoja ja veneitä. Ja lisäksi sitten tietysti tämä iki-ihana karuselli, jossa Minean ilme oli hämmästyneet ihmettelevä koko ajan. Sitä piti jäädä ihan vierellekin katsomaan, kun oma vuoro oli ohi. Ja vauhti ei tosiaankaan päätä huimannut, vierellä pystyi kävellä ihan hitaasti koko ajan ja pitää lapsesta kiinni.

Nuutti ihastui ihan tosissaan noihin kaikkiin putkiliukumäkeihin, vaikka ei aiemmin oo uskaltanut niistä laskea ollenkaan. Samaten akulla toimivat autot oli huisin mielenkiintoisia, varsinkin isompi rekka. Poitsulla meinas vaan tulla vähän törmäyksiä  reunavalleihin, kun silmät oli jo löytäneet seuraavan mielenkiintoisen paikan!

Sattui muuten kivasti, että Nuutilla on ollut tässä kirjastosta erilaisia dinosaurus kirjoja lainalla ja kun pääsimme Dinosauriaan hän bongaili dinoja vähän joka suunnalta ja tunnisti niitä tosi hienosti!



Visulahdessa oli myös muutamia huvipuistolaitteita, Mandin mielestä juurikin ne parhaat. Hyvässä balanssissa oli toiminnot, kun välillä sai vain istua laitteen kyydissä ja välillä sai mennä ja touhustella ihan itse.


Välipalalla käytiin kahvipannussa, lause jota ei ihan joka päivä pääse sanomaan:) Lapset nappasivat jätskit tai donitsit oman valintansa mukaan. Me aikuiset päätettiin herkutella oikein urakalla, koska onhan se nyt tosi rankkaa seisoa vieressä ja katsella lasten menoa...Tosin Mikko oli kyllä ihan mukana meiningissä ja oli Minean kanssa laskemassa liukumäestä:)


Voitte nyt vaan kuvitella, että ei tämä ainakaan pahaa ollu, jäi lasten donitsit kakkoseksi!! Muksut meinas jo mutista vastalauseen, mutta annettiin heille lupa lähteä kiertelemään laitteita. Hah, kunnon harhautus!


Onneksi iltapäivällä selkeni mukavasti taivas ja lapset tarkenivat mennä testailemaan Visulahden vesipuistoa. Ja olihan se nyt ihan mahtava!



Tuossa pienemmässä altaassa oli aika kylmää vettä, mutta ihanaa se oli kun oli ilma lämmin. Isommassa oli sitten lämmitetty vesi ja lisäksi löytyi vielä höyrysauna missä Rasmus ja Nooa kävivät pariinkin kertaan lämmittelemässä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun oltiin vesipuistossa ja ei kyllä varmastikaan jäänyt viimeiseksi. Pojat innostuivat kovasti erilaisista vesiliukumäistä ja heitä ei meinannut millään saada pois vedestä.


Kokonaisuutena paikka oli kyllä käymisen arvoinen, että jos yhtään ootte Mikkelin suunnalla niin ilman muuta kannattaa käydä kuluttamassa lasten energiat mukavalla tavalla. Tähän loppuun olis sopinut kuva meidän auton takapenkiltä noin viis minuuttia lähdön jälkeen. Kolme pienentä nukahti nimittäin heti!


Iso kiitos Visulahdelle touhun täyteisestä päivästä ja ravintola Kulkurille herkullisista ruuista!!

~~Ulla~~

*Blogi yhteistyö*



 
 

1 kommentti:

  1. Näyttää todella kivalta!! :) Täytyypä suunnata vaikka ensi kesänä. Omassa lapsuudessa oon joskus käynyt viimeksi. :)

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: