lauantai 19. marraskuuta 2016

Lämpöisissä tunnelmissa

Heipsan!
 
Tämä päivä on sään puolesta ihan kamala, siis yhtään kaunistelematta. Sataa vettä, tuulee ja taivas on ihan harmaa. Täydellinen syy siis tunnelmoida sisällä!
 
Laittelin jo reilu viikko sitten joulu tähdet ikkunoille, koska no miksi ei?! Asutaan täälä keskellä ei mitään, joten ketään ei ärsytä kun täälä heiluu jo valoja ikkunoilla. Niistä tulee niin ihanan pehmoinen ja lämmin valo illaksi.
 Kovasti oon kyllä lyönyt itteäni kynsille, etten kaivanut samalla muitakin joulujuttuja esille. Ehkä ens viikolla?!
 
 
Ja nämäkin, eiks nämäkin vois olla vähän niin kuin talvisia, eikä jouluisia?! Nämä näytti kyllä niin ihanilta, kun maassa oli lunta.




 Eilen alkaneen sateen myötä saatiin heittää hyvästit sille ihanalle valkoiselle jutulle.Hitsi miten pimeältä tuolla nyt näyttää. Lumi toi mukavasti valoisuutta ja ennen kaikkea tekemistä pihalle. Lapset ehtivät touhuta lumesta jo monenlaista.
  Lumiukkoa, -toukkaa,- linnaa. Oltiin koko perhe lumisotaa ja kasteltiin siinä samalla kaikkien hanskat:) Niin mukavaa.Muksut nauraa kikatti kun Mikon pallo osui suoraa mua päähän. Voi olla, että sellainen yksi pieni kiukkuinen katse tuli luotua tuohon isännykseen...

Glögiä on menossa toinen purkki. Niin ihanaa hörppiä iltaisin, kun talo on saatu hiljaiseksi. Tai no ainakin muut, Minea vielä höpöttelee omia juttujaan<3

 
 
 Mä huomasin vähän turhan myöhään, että lapsilla ei oo villasukkia. Oon joka vuosi jo kesän lopulla ruvennut kutomaan villasukkia ja kun ekat pakkaset on tullut on ne ollut valmiina. No tänä vuonna huomasin asian, kun Rasmus tarvitsi kouluun kumpparit ja kyseli niihin villasukkia. No ei löytynyt ei.
Käytiin Lankavasta hakemassa kaikille juuri sellaiset lankakerät jotka he itse halusivat. Ei tullut äitin toivomaa harmaata, valkoista tai jotain ihanaa mintunvihreää. Ei. Tuli turkoosia ja limenvihreää, niin ja violettia. Mutta ainakin tulee sitten käytettyä, kun ei voi valittaa väristä:)

Poikien omat on valmiina ja Mandin omat tekeillä. Naureskelin anopille, että mä oon täälä ihan onnes jos saan yhden villasukan viikossa valmiiksi. Toiset tekee villasukka parin päivässä. Toki siis mulla noita keskeytyksiä tulee about kakskymmentä tuntiin. Mutta joo, pääasia, että valmista tulee!!

 
 Siinä missä ite teen niin perus tavallisia villasukkia, toi anoppi mulle maailaman ihanimmat sukat. Siis oikeasti, miten jotkut osaa??!!

 
Nämä jalassa on täälä viipotettu menemään ja ei oo kyllä varpaat ollut kertaakaan kylmät! Kiitos vielä Aino<3
 
Tällä viikolla otin muuten jo joulukortti kuvia, onko muut olleet samalla asialla?!
 
 
Me Minean kanssa valvottiin viime yönä yli yhteen.  Neiti nukahti kyllä ihan kivasti joskus yhdeksän aikoihin, mutta päätti vähän yli yksitoista, että nyt aloitetaan huutokonsertti. Syy jäi äipälle vähän epäselväksi ja myönnetään, että kyllä jossain tunnin jälkeen meinas jo usko loppua. Vaippa oli vaihdettu ja tissi ei kelvannut sitten millään lailla. Lopuksi neiti  nukahti itkuunsa mun rintaa vasten.
Sitten istuskelin olohuoneessa nojatuolilla ja katselin noita ikkunatähtiä. Mietin miten mahdottoman onnellinen mä oon.  Kuuntelin pienen rauhallista tunihaa, fiilistelin tulevaa joulua. Onni oli niin siinä, rauhoittuneessa lapsessa, väsyneessä äidissä.
Puolen tunnin istumisen jälkeen kannoin neitin meidän sänkyyn ja käperryin viereen nukkumaan.
 
 
Säästä huolimatta , ihanaa viikonlopun jatkoa!!
Sytytelkää kynttilöitä ja juokaa glögiä<3

 
 ~~Ulla~~
 
 
 


8 kommenttia:

  1. Ihania talvisia kuvia! <3 harmi vaan että ne lumet suli pois :( pitäisiköhän itsekin jo kohta laittaa joulutähdet ikkunoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!
      Lumien perään mäkin kaipailen, no josko ne sieltä taas jossain vaiheessa tulee, mieluusti ennen joulua!
      Suosittelen kyllä lämpimästi joulutähtien laittoa ikkunoille<3

      Poista
  2. Harmillista, että siellä lumet jo poissa, täällä meillä vielä maa valkoinen, mutta en tiedä kyllä kauanko, sillä plusasteilla ollaan ja vettä on sadellut.
    Tähdet on täälläkin ikkunoissa, olleet jo reippaan viikon, tykkään että ne laittaa hyvissä ajoin, niin ehtii niistä nauttia pidempään.

    Kauniita kuvia kauniista kodistasi ja alla oleva joulukortti kuva on hieno <3
    Mukavia joulunalus päiviä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä niin harmi, kun lumet suli. Nyt saa taas käyttää mielikuvitusta, että keksii lapsille puuhaa ulos.
      Ihana, että muutkin on jo laittanut tähtiä ikkunoille!!Mä tykkään myös laitella joulua jo hyvissä ajoin, kun tiedän että joulun jälkeen haluan laitella kaikki pois. Uusi vuosi on vaihtunut meillä aika usein jo ilman kuusta ja tonttuja.

      Kiitos ihanista sanoista<3
      Ja tunnelmallisia päiviä sullekkin:)

      Poista
  3. Harmittaa kyllä kun lumet suli ja on taas niin ankean näköistä.
    Ja nuo villasukat, aivan ihanat. :) Jotkut vaan osaa tuon homman.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinne.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo lumet olis kyllä mieluusti saanut jäädä, vaikka ihan pysyvästi.
      Anoppi on kyllä mestari noissa käsitöissä<3
      Mukavaa viikkoa teidänkin suunnalle!

      Poista
  4. Meillä on myös jo tähdet ikkunoissa, mutta ne ei missään nimessä ole joulutähtiä ne on talvitähdet ;) Ihana tonttukuva! <3 Meidän pitäs myös yrittää ottaa jotkut kivat tonttukuvat joulukortteihin poikien kanssa.

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: