tiistai 22. marraskuuta 2016

Äiti mä oon valmis!!

😊😊Tiistaita ihanuudet!
 
Viime sunnuntai oli jokseenkin tylsän tuntuinen päivä. Ruuan jälkeen tuumittiin mitä tehdään. Mua olis huvittanut lähteä Seinäjoelle suurmarkkinoille, mutta sitten toisaalta en jaksanut laittaa tätä lössiä siihen kuntoon, että oltain voitu lähteä tuonne ihmisten ilmoille:)
 
Siispä kotoiltiin. Jääkaapista löytyi pari pkt piparitaikinaa, nisitä oli tarkoitus tehdä piparkakkutaloja poikien koulun myyjäisiin. Päätettiin kuitenkin leipoa jo ensimmäinen erä pipareita. Voi sitä riemua, kun kysyin leivotaanko?! Lapset on kyllä meillä aina valmiita jos ei muuta, niin auttamaan leivonnassa.
Arvaatteko mikä oli ensimmäinen lause kun otin taikinat pöydälle? Saako maistaa? No sehän se! Ekat palat siis katos hymyileviin suihin.
 
 
Nuutti paineli innoissaan muumin ja auton kuvia taikinaan. Jauhoja pikku mies lisäili myös niin innokkaasti, että piti jo enimpiä pyyhkiä pois:)
 
 
Kaulimia pitäisi hommata pari lisää, nyt sai jatkuvasti joku odottaa omaa vuoroaan. Toki ei sekään pahaa tee, oman vuoron odottaminen nimittäin.
Mandi osasi jo hienosti kaulia oman taikinansa. Noista kaupan taikinoista on mun mielestä kaikista helpoin leipoa lasten kanssa. Toki ne itse tehdystä taikinasta tehdyt on paremman makuisia, mutta niitä mä leivon sitten itse, vähän lähempänä joulua.
 
 
Ja sitten tuohon otsikon lauseeseen... Taisin autella toisten pipareita pellille, paistella siinä samalla jo osaa valmiiksi, antaa jauhoja ja lisää taikinaa. Sitten meidän Nuutti tuumas, että "äiti,mä oon valmis!". ja noh, valmista oli tosiaan tullu:D
 
 
Poitsu oli sitten ehtinyt muutaman piparin kuvan painella levyynsä<3
 
Välipalalla herkuteltiin tietty pipiareilla ja glögillä. Niin ja Nuutti riemastui noista rusinoista ja manteleista, jotka mä olin kyllä ajatellut sinne glögiin... Tyyppi veteli niitä lusikalla nassuun!
 
 
 Joko te ootte ehtinyt leipomaan pipareita?! Käytättekö kaupan taikinaa vai teettekö itse?
 
 
 
Mukavaa tiistai iltaa!!
 
~~Ulla~~


2 kommenttia:

  1. Ihana Nuutti.♥
    Mä olen ostanut vaan kaupan. Joskus vois tehdä omankin taikinan, mutta toistaiseksi ollaan menty näin. :)

    VastaaPoista
  2. Eikä miten jouluisia kuvia jo! Joulu on kyllä niiiiin ihanaa aikaa! <3 Hahhhaaa ihana Nuutti, vielä parempi isona kuvana tuo :'D -V

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: