keskiviikko 26. elokuuta 2020

Pieni vauva-Miten varautua talveen?

 Moi!

Tiedän, että nyt eletään vasta alku syksyä, mutta en varmasti oo ainut joka jo vähän miettii tulevaa talvea. Ainakin lasten vaatetuksen näkökulmasta. Meillä kun näitä lapsia on ja vanhin on jo 13- vuotta niin ajattelin vähän kirjoitella mun kokemuksia siitä millaisilla varusteilla meillä odotellaan talvea ja mitkä oon kokenut hyväksi vauvan kanssa. Samalla vähän mun ajatuksia siitä mihin tässä alle vuoden iässä kannattaa panostaa ja missä voi pihistellä.

Meillähän ollaan pihalla useamman kerran päivässä. Pienen kanssa se osuu usein päikkäri aikaan ja sitten, kun vauva kasvaa hän saa katsella ratasosasta  mitä muut touhuaa. Oon laittanut lapset myös pakkasilla nukkumaan vaunuihin. Kunnolla vaan vaatetta päälle, niin hyvin on tarjennut!


Jo ihan pienen kanssa mä liputan ehdottomasti kerrospukeutumista. Ja laadukkaat materiaalit on vaan niin suuri helpotus arjessa. Mulle myös tosi tärkeää on se, että vaatteet on mukavat lapsen päällä ja ne on oikeaa kokoa. Liian pienissä vaatteissa et luultavasti viihdy itsekkään, eikä monta kokoa liian isotkaan vaatteet  hyvät.


Jos nyt kuvitellaan, että saatais kunnon kylmä talvi niin tässä on mun vaatetus suositukset.


Alle ihoa vasten merinovillaa. Jos sulle tulee villasta mieleen kutisevat vaatteet, niin et oo koittanut merinovillaa. Se on niin ihanan pehmoista! Meillähän esim. Minea ei suostunut viime talvena riisumaan merinovilla kerrastoa ollenkaan pois, kun se oli kuulemma niin ihanan tuntuinen:) Ja merinovilla on siitäkin huippu materiaali, että se ei hiosta. 

Tässä kohtaa kannattaa tsekata kirpparit ja Tori, koska nuo  merinovilla tuotteet on aika hintavia. Ja kun pienten vaatteiden käyttöikä on tosi lyhyt, ne ovat yleensä käytettynäkin ihan uuden veroisia. Mä löysin Lilianalle Polarn o Pyretin merinovilla setin torista 10€.  


Sitten mennään välikerrokseen ja se sisältää lisää merinovillaa. Käsiin ja jalkoihin merinovillaiset tumput ja villasukat. Meiltä löytyy isommilta sisaruksilta jääneet Ruskovillan tumput ja villasukat, sekä mun itse neulomat Lilianalle. Päähän löytyy itse tehty lakki,sekin merinovillaa sekä  kirpparilta  löytynyt Name it:n merinovillainen kypärälakki 1€. ja Metsolan merinovilla lakki kirpparilta 6,50€. Merinovillainen haalari kirpparilta 0,50€. Hei ja en siis käytä noita kaikkia lakkia kerralla,vaan vähän aina tarpeen mukaan!
Esim nuo edellä olevat vaatteet monesti riittää jos vaunuissa on lämmin makuupussi. Meillä päin pakkasta on yleensä sen verran paljon, että ihan äitiyspakkauksen pussi ei kuitenkaan riitä. Meillä on parikin eri paksuista pussia odottamassa. Näissäkin suosittelen kyllä kurkkimaan kirpparit ja Torin, koska sielä on ihan tosi paljon vaihtoehtoja ja hinta on huomattavasti edullisempi kuin uutena. Mä maksoin tuosta valkoisesta 15€ ja joutsen kuosisesta 10€.


Ja koska välillä ollaan sitten myös niin liikkeellä,että Liliana pitää ihan varmasti nostaa vaunuista pois,niin niihin hetkiin on pakko olla vielä se päällimmäinen kerros.

Tämä on se kohta missä mun mielestä voi helposti pihistellä. Vaunuissa/rattaissa/pulkassa oleva vauva ei tarvitse vielä kaikkia mahdollisia teknisiä ominaisuuksia haalareihinsa.  Ja niin kuin jo aiemmin kirjoitin, niin myös haalarit pysyy tämän ikäisillä vielä tosi hyvä kuntoisina, joten käytetyt ovat monesti ihan uudenveroisia. 

 Tässä toki sitten vaikuttaa vauvan ikä. Jos liikkeelle lähtö rupeaa olemaan ajankohtainen esim loppu talvesta, niin silloin taas on hyvä huomioda se haalaria valittaessa. Mä uskon,että meillä ulkona liikutaan sitten vasta välikausivaatteiden aikaan. Tai siis joo varmasti joko ryömii tai konttailee, mutta ne ajat meillä on oltu kyllä ihan vaan vaunuissa.

Meillä on odottamassa 68cm  Petite Cherien haalari, joka toki on aika niukkaa kokoa. Lisäksi löytyy 1€ kirpparilta löytyneet paksummat tumput ja töppöset. 


Kaukaloon meillä on Baby´s Onlyn paksu kaukalopussi. Toppahaalarissa on ihan tosi hankala pientä laittaa kaukaloon, eikä sitä edes suositella.


Näillä seteillä uskoisin, että Liliana tarkenee läpi talven ulkoilla muiden kanssa.  Ja kannattaa muistaa sekin, että mikä toimii toisen kanssa ,ei toimi kaikilla. Toiset vauvat tarkenee paljon paremmin kuin toiset ja saattavat olla vähemmällä varustuksellakin ihan hikisiä. Ja toiset taas vaativat vielä enemmän vaatetta päälleen. Niin ja muistakaa nyt sekin, että allekirjoittanut on ihan hurahtanut näihin lastenvaatteisiin, joten tässäkin on varmasti ylimääräisiä juttuja!


Toivottavasti tästä sai joku jotain tietoa ja vinkkiä miten varustautua vauvan kanssa talveen. Ja kysyä toki saa jos tulee jotain mieleen!


-Ulla-


1 kommentti:

  1. Ihania talvivaatteita! Meilläkin lapsilla on aina merinokerrastot. Ne on ihanan ohuita ja pitää lämpimänä ja silti hengittää.

    Tuo on kyllä totta, että pienen vauvan haalarin ei tarvitse olla kovinkaan tekninen. Meillä on edelleen jemmassa maailman suloisin Marimekon haalari, joka oli täydellinen pienille.

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: