tiistai 10. joulukuuta 2019

Kuulumisia tähän väliin

Heipsan!

Jos väliin kirjoittelis vähän kuulumisia.

Meillä on ollut vähän takkuista tämä joulukuun alku, kun mun isä joutui jäämään kotiin pidemmälle sairaslomalle ja tarvitsee sielä vähän apuja esim. siivoilujen ja kaupassa käynnin kanssa. Mä nyt satun olemaan meistä sisaruksista ainoa joka asustelee tässä lähellä, joten oon nyt sitten tämän oman arjen pyörittämisen päälle, yrittänyt olla avuksi hänelle. 
Lisäksi mun työkuviot menee vähän uusiksi alku vuodesta. Tai no jatkan yhä perhepäivähoitajana,mutta siirryn kaupungin kirjoille, eli lopetan tämän yksityisenä toimimisen.  Mutta kaikenlaista enemmän ja vähemmän kivaa muutosta.

Mutta joulu, voi sua odotetaan jo niin kovasti! Joka aamu syödään aamupala niin nopeasti, että hyvä että ehdin itse pöytään istua. Meillä on sääntö, että aamupalan jälkeen saa avata kalenterin luukun, joten aamupalan kanssa ei aikailla! Lapsilla on ihan perus suklaakalenterit. Olisi se ollut ihan kivaa vaihtelua ostaa LoL tai Lego kalenterit, mutta viidelle lapselle ne tulee vaan hurjan kalliiksi. Siispä satsataan joululahjoihin joita he oikeasti toivovat, eikä ehkä siihen pikku sälään.

Mä sain Mikolta tee joulukalenterin ja on niin ihana, kun saa joka päviä maistella uusia tee makuja. Tuo kalenteri on lisäksi tosi kiva, kun siinä on pienia pahvisia laatikoita, mietin heti, että sitä voisi hyödyntää vaikka lapsille ensi vuonna!

Pipareita on leivotto jo useamman kerran. En oikein tiedä kumpaa lapset odottaa enemmän,  niitä valmiita pipareita vai sitä taikinan syöntiä:) Äitiinsä tullu, kun kaikki kysyy heti ekana, että saako maistaa vähän taikinaa!  

Piparkakkutalon tekemisen meinasin jättää tänä vuonna väliin,mutta lapset oli asiasta ihan eri mieltä. Siispä väsättiin itsenäisyyspäivänä yksi pikku talo, joka sai päälleen hurjan määrän koristeita. Ihan söpöhän siitä tuli<3

jouluvalmistelut

Mä nautin ihan hurjasti katsella instassa sellaisia runsas koristeisia joulukoteja. Mutta sitten en näe meidän kotia kuitenkaan sellaisena.  Siispä meidän joulukoti näyttää aika maltilliselta. Ensi viikon alussa on kyllä jo ihan pakko käydä ostamassa kuusi. En malta odottaa sen koristelua!! Ja tuohan se kuusi nyt ihan mielettömän ihanan tunnelman.

Niin huippua, kun saatiin lunta. Tuntui, ettei ulkonakaan meinannut keksiä mitään tekemistä lasten kanssa, kun meidän koko pihan meni ihan totaalisesti peili jäähän. Mä hoin noin sata kertaa tunnin ulkoilun aikana, että "älkää juosko jäällä!". Nyt on taas tekemistä vaikka kuinka, kun tuli kunnolla lunta. Ja onhan tuola nyt sata kertaa valoisampaa! Niin ja mun joulu fiilis nousee aina muutaman kymmenen astetta, kun saadaan luminen maisema:)


jouluvalmistelut

Tulevana perjantaina lähdetään Mikon kanssa viimein ja vihdoin jouluostoksille. Ihanaa saada vähän kahden keskistä aikaa, pitkästä aikaa! Ei oo varmaan ikinä jäänyt näin viime tinkaan lahjojen osto. Meillä on siis tasan kolme lahjaa ostettu, että tuota, ihan pikkuisen meinaa paniikki asian suhteen iskeä. Mutta ostoslista on kyllä jo valmiina, että eipä se oo muuta kuin päästä alkuun ja toivoa, että kaikki löytyy.  Onko muita joilla on vielä lahjaostokset tekemättä?!?!


Millä mallilla teidän joulu valmistelut on?

4 kommenttia:

 1. Tänä vuonna joulu tuntuu tulevan tosi nopsaan! Mulla on osa lahjoista ostettu, osa vielä kaupassa. Vkl olisi tarkoitus miehen kanssa käydä ostoksilla. Hikinen urakka tiedossa.

  Toivottavasti isäsi olo pian kohentuu. Sulla on nyt varmaan rankkaa, huoli isästä ja kahden huushollin pyörittäminen. Voimia!
  Ihania, jouluisia kuvia olet laittanut. Tosi söpö piparkakkutalo!
  Ihanaa joulunalusaikaa teidän perheelle ja tsemppiä uusiin työkuvioihin!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla teidän kuulumisia. T. Sari / pikkuleijonatblogi

  VastaaPoista
 3. Sinulla puuhaa riittää kun isäsi asioita hoitelet myös. Itselläni on kaikki jouluvalmistelut oikeastaan tekemättä. Lahjat olen melkeinpä ostanut kun olen nettikauppoja hyödyntänyt siinnä asiassa. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 4. Meillä jouluvalmistelut etenee hitaasti, mutta varmasti. Melko stressittömästikin, joka päivä vähän jotain joulukivaa.

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: