tiistai 17. huhtikuuta 2018

Leikkiherkkujen uusimista

Mä oon näköjään ihminen joka ei vaan osaa olla tekemättä käsillä mitään. Nyt ei ollut mitään kesken eräistä käsityötä niin oli pakko keksiä uusi:) Mitään sen isompaa ei nyt just tullut mieleen, joten päätin vähän uudistaa meidän lasten leikkiherkkuja. Tässä vuosien varrella on tullut virkkailtua vaikka ja mitä herkkuja lasten leikkieihin mm. muffineja, donitseja,keksiä, macaronseja. Nyt päätin testailla Prinsessajuttu-blogin Miran ihania ohjeita virkattuun jäätelöön ja hedelmäviipaleisiin. Ohjeet oli niin selkeät ja helpot, että nämä valmistui tosi nopeasti. Just sellaista sopivaa tekemistä, jossa ei tarvitse koko aikaa miettiä ja päihkäillä! Prinsessajuttu blogissa kannattaa ehdottomasti käydä jos haluat inspiroitua ihanista käsitöistä<3


Lapset oli innoissaan, kun kerroin, että niihin jäätelöihin tarvittais ihan oikeat jäätelötikut! Niitä saisi kyllä askarteluliikkeistä, mutta koska meillä ei kukaan väittänyt vastaan niin kävin hakemassa eskimo paketin meille kaupasta:) Rasmus tarjoutui syömään jopa kaksi, että jos tarvitsen enemmän niitä tikkuja,hah. Täytteenä mä käytin ihan vaan vanua. Laitoin kuumaliimalla ensin vanua kiinni tikkuun ja sitten tikku vanun kanssa virkatun jätskin sisälle. Ei nyt ihan saman kokoisia tullut joka jädestä, mutta ei anneta sen haitata!


Lapset tuumivat mitä makuja  nämä olisivät ja keltainen on joko sitruuna tai appelsiini ja violetti on mustikka. Sisällä molemmissa vaniljaa. Kuulostaa aika herkuilta vai mitä?!


Sitruuna ja appelsiini lohkoja tuli tehtyä myös muutamat, kuvaus hetkellä vaan appelsiini lohkot oli tehnyt katoamis muuvit yhtä lukuunottamatta?! vielä ajattelin ainakin vesimeloni lohkoja tehdä, tai siis niitä lapset tilasivat:)  En malta odottaa, että saadaan leikkimökki siivottua ja leikkikeittiö siirrettyä sinne. Sitten saa torileikit alkaa! Kun nyt siis vaan päästään noista lopuista lumista...
Koska noita pieniä langan loppuja oli vielä vähän, tein muutamat kesäiset keksit. Näitäkin on siis molempia värejä kolme, mutta loput taitaa olla samassa paikassa kuin appelsiinilohkot:)


Näihin tuli kyllä taas oikein kunnon innostus, iltaisin tulee selailtua netistä mitä sitä seuravaksi voisi tehdä! Löytyykö muita vanhempia jotka odottaa jo kuumeisesti leikkimökin käyttöönottoa tälle keväälle?!Nyt touhuilemaan, tämä sade vaatii ehdottomasti muutamat kynttilät<3

Touhukasta tiistaita teille ihanat<3

~~Ulla~~

Muistakaas nappailla unelmienelamista seurantaan instassa!!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos terhi, mäkin ihastuin noihin ihan totaalisesti ja itseasiassa pari oon vielä niitä tekemässä!

   Poista
 2. Ihania! :) Mä aina haaveilen just tämän tyyppisistä virkkaustöistä, mutta yhtään en ole vielä päässyt aloittamaan tai edes harjoittelemaan :D Ehkä vielä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi!
   Suosittelen kyllä lämpimästi ja just tuola Prinsessajuttu blogissa on ihan super selkeät ohjeet. Näyttä aina vaikeammalta kuin sitten onkaan:) Ja varoitan, näihin jää ihan "koukkuun"!!!

   Poista
 3. Eikö teillä oikeesti kanneta kiviä tms sinne leikkimökkiin? Mä oon jo luopunu toivosta et se ois siisti ja vois jopa sisältä antaa viedä tavaraa sinne mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiedäkkö ei meillä kyllä kanneta. Varmaan johtuu suurilta osin siitä, että meillä on ollut ihan alusta asti se sääntö, että sinne ei hiekkaa viedä. Meillä leikitään noilla leikkiruoka jutuilla mökissä ja hiekkalaatikolla on sitten ne hiekka-kivi-käpy leikit:D

   Poista
 4. Ihania herkkuja <3

  Kiitos linkityksestä ja ihanaa viikonloppua teille :)

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: