maanantai 18. syyskuuta 2017

Minean oma huone ja yhden aikakauden päätös

Moi!
 
Päätin laittaa tähän postaukseen Minean oman huoneen kuvia, koska jokseenkin se nyt liittyy hyvin tuohon aikakauden päätökseen. Eli kyllä neidin ollessa nyt vuosi ja kolme kuukautta päätin lopetella kerta rykäisyllä imetyksen. Yöt rupes olemaan Minealla kainalossa aika levottomia ja tuntui, että hän rauhoittui kunnolla vasta aamuyöllä. Mä oon lopettanut kaikkien aikana imetyksen sitten heti kerralla kokonaan. Aluksi ajattelin, josko jättäis vain yö imetyksen pois. Jotenkin mä aina rupean ajattelemaan sitä kuitenkin niin, että koska sitten on aamu, koska kello on niin paljon, että "voi imettää" ja itkeskeleekö se pieni sitten koko yön kun odottaa, että josko tämä itku olisi se jolloin äiti tulee ja antaakin tissiä?! No tuolla ajatusmallilla, oli helpompaa lopettaa koko touhu. Ja anteeksi jos jotakin nyt ärsyttää, mutta voi että, on se imetys vaan huikean ihanaa<3 Niin haikea mieli oli eilisen ja itseasiassa on edelleen.
 
 
Minean kanssa imetys lähti heti alusta asti niin hienosti liikkeelle. Neiti nappas heti synnyttyään niin kuin ammattilainen tissistä kiinni. Ja vaikka ensimmäisen kuukauden tuntuikin, että mä en oikeasti tehnyt YHTÄÄN mitään muuta kuin imettänyt, niin menihän se nyt hurjan nopsaan. Ei siinä kauaa mennyt, kun imetysvälit harvenivat ja neiti oli pidempiä aikoja tyytyväinen. Siitä eteenpäin onkin imetys sujunut helposti ja luontevasti. Oon imettänyt ihan missä vaan, kun vauvalla oli nälkä niin hän söi siinä missä satuttiin olemaan. Mut olis saanut vessaan imettämään ainoastaan kantamalla sinne!
 
Minea on koko ajan ollut perhepedissä yöt. Hän on myös ollut edellisyöhön asti oikeastaan läpi yön tississä kiinni. Muutaman viime viikon yöt rupes tosiaan olemaan yhtä hereillä oloa. Neiti vaan ähisi ja repi tissiä, tai nipisteli ja repi mun hiuksia. Että jotenkin alkoi piisaamaan nämä tällaiset huomionosoitukset!
 
 
Ja kuinkas sitten meni eilinen ja viime yö. No päivä meni hyvin. Vähän hän katseli mua kummissaan, kun laitoin vain hereillä olevan neidin vaunuihin nukkumaan päikkäreitä, mutta ei tullut itkua. Iltapäivällä hän muutamia kertoja sylissä ollessaan repi paitaa,mutta innostui heti kun ruvettiin rakentelemaan palikoilla tai lukemaan kirjaa. Illalla osasinkin sitten odottaa itkua, koska neiti on nukahtanut aina tissille. Silittelyä tai tassuttelua ei tämä neiti voi sietää, vaan riitti, että istui sängyn laidalla. Kymmenen minuuttia ja hän oli unessa, olin aika yllättynyt.
 
 
 
Yöllä neiti heräili puoli kahdesta toista kahteen puolen tunnin välein ja oli kyllä erittäin kiukkuinen kun ei saanut tissiä. Mä nököttelin sängyn reunalla Mikon t-paidassa, etten ihan haisisi maidolle. Kahden aikoihin kelpas sitten jo silittely ja siihen hän sitten rauhoittuikin niin, että heräsi vasta kymmentä vaille seitsemän. Jippii!!! Aika voittaja fiilis!
 
 
 
No ettei homma menisi ihan liian helpoksi, niin tämä aamupäivä on ollut aika vaikea. Varmaan Minea ollut väsynytkin, mutta kovasti on itkeskelty. Ja jokainen voi kuvitella ettei oo mukava tunne lopettaa imetystä ihan yhtäkkiä, tissit on kipeät, siis KIPEÄT. Mutta kyllä se tästä...ehkä jo loppu viikosta helpottaa,meitä molempia:)
 
Tuntuu toisaalta hurjan vapauttavalta lopettaa imetys. Nyt ei o sitäkään vähää estettä mun menemisille. Eipä sillä, en oo suunnitellut tässä aloittavani mitään menemisiä ilman lapsia, mutta pelkkä tietoisuus, että se onnistuu on ihana. Samoin on ihanaa kun voi pukea mitä haluaa päälle. Tosin tässä iskee aika raju vaatekriisi niskaan. Mulla ei oo mitään paitoja. Ei mitään. No okei ehkä kolme. Mutta kaupoille pitää ehdottomasti päästä!
 
Nuo on ne fiilikset joita yritän kovasti pitää päällimmäisinä. En sitä, että tämä oli vipa kerta kun imetin. En sitä järkyttävää haikeuden tunnetta, etten enää oo niin "lähellä" mun ihanaa pikku tyttöä. Yritän olla vaan hurjan kiitollinen siitä, että sain imettää taas näin pitkälle, kokea sen ihanan tuhinan tuossa ihan lähellä. Ne tyytyväiset masutäynnämaitoa-hymyt. On se huisin ihanaa<3<3
 
 
 
Mä oon täällä järkeillyt, että osa tätä mun luopumisen tuskaa on myös tuo huoneen laittaminen neidille nätiksi. Se vaan helpottaa omaa oloa, kun on kiva kämppä missä toinen saa nyt sitten harjoitella yksin nukkumista. Ikean Minnen sänky löytyi muutama kuukausi sitten Torista ja maksoi kokonaiset 35€, seinällä olevien pilvien tilalla oli aiemmin autojen kuvat. Piirsin paperille pikaisesti pilvi sapluunan ja maalailin autot piiloon. Huone ei nyt oo ihan pelkkää vaaleanpunaista hattaraa, vaan siellä on vähän minttua seassa. Tuo leikkikeittiö oli niin ihana Minealle just nyt. Hän kokkailee sillä ihan innoissaan herkkuja meille muille<3
 
Vähän tässä on sellainen mitäs sitten olo. Imetys on mun kohdalla ollut kuitenkin tosi sitovaa ja ilman sitä tuntuu tällä hetkellä, että jotain puuttuu.
 
Olis kiva kuulla teidän imetyksen lopettamisesta, vai päättikö lapsi itse että se oli nyt tässä?
 
~~Ulla~~
 


15 kommenttia:

  1. Meillä tiiäkkö loppu imetys kans pari viikkoo sitten. Vai onko siitä niin kauan? No kuitenkin lähiaikoina. Yöt oli jatkuvaa heräämistä ja vain tissille rauhoituttiin. Mä rupesin kaipaamaan niin paljon jo niitä yöunia... Lopetin kanssa kokonaan totaaliseti kerrasta. Nyyh... :'(. Olisin voinut päivisin imettää mutta en usko että ois meillä toiminut. Pari yötä oli tosi kiukkua! Ja viikon verran pikku-ukko oli itkunen ja sylinkaipuinen paljon enempi kun normaalisti. Kyllä sydäntä särki.. Mun sylissä kaiveli paidan alta ja sanoi "oi oi". Monta kertaa meinasin luovuttaa.. Onneksi kuitenkin pidin pääni. Nyt hän herää 1-2 kertaa yössä, annan tutin ja hän jatkaa unia. Päivällä ruoka maistuu paremmin kun aikaisemmin. Olisin niin mieluusti imettänyt sen 2v mutta tämä meni nyt näin ja olen oikein tyytyväinen tähän 1v2kk taipaleeseen. Parina ekana iltana pumppasin maitoa pulloon. Sen jälkeen en enää. Toinen rinta on lopettanut maidontuotannon jo reilu puoli vuotta sitten ja toinenkin nyt pikkuhiljaa. On ollu kivuliastakin, sekin on särkenyt sydäntä kun sitä maitoa olis ollu mistä antaa. Mutta oli pakko ajatella meijän molempien unia ja jaksamista. Niin ne kasvaa nämä meidän pikkuiset <3

    T. Äiti kolmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no oltiinpas samalla aikataululla matkassa tämän imetyksen lopettamisen kanssa! Ja niin samoja ajatuksia mäkin pyörittelen koko ajan päässä. Niin inhottavaa kattoa kun toinen haluais niin kovasti tissiä ja se kun tietää miten nopeasti kaikki itkutkin loppuu, kun saa tissiä. Mutta sitten se toinen puoli. Unta vaan tarvittee, että jaksaa tätä arkea pyörittää ja oon myös yrittänyt ajatella, että luultavasti ilman itkua tätä imetystä ei meillä koskaan olisi saatu lopetettua, että tällä mennään.
      Mä odotan kyllä nyt niin kovaa,että tämä maidon tulo loppuis ja PIAN!!

      Hyviä öitä odotellessa<3<3

      Poista
  2. Ps niin ihana huone Minealla! <3

    VastaaPoista
  3. Hei, ollaan samassa tilanteessa. Poika 1v2,5kk nyt kolmatta yötä omassa huoneessa. Kaksi ekaa yötä nukkui kolme tuntia omassa sängyssä ja sitten otin tissille meidän sänkyyn, missä tyyppi on tähän saakka nukkunut. Nyt kuitenkin nyppiminen ja raapiminen saa riittää. Pelkkä iltamaito enää ja yöllä tarjoan vesipulloa. Saa nähdä kuinka käy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin samassa tilanteessa. Tuo nyppiminen ja raapiminen on ihan kamalaa yöllä. Ja mikä kumma siinäkin on, että sitä on just yöllä, miks ei päivällä kun vois antaa kaiken maailman imetyskoruja ym toisen käteen???!Joku vois keksiä noihin yö raapimisiinkin jotain!

      Hurjasti tsemppiä teillekin, ehkä me vielä jossain vaiheessa nukutaan kaikki hyviä öitä:)

      Poista
  4. Noista vauva-ajoista on täällä jo tovi vierähtänyt..talossa on nykyään vaan teinejä:) Mutta nuo on niitä aikoja joita äidit ei vaan unohda:) Jokaisen kohdalla on melkoisia krokotiilinkyyneliä vuodatettu, kun lopettivat yösyönnit aikoinaan..kun sydän itki ja piti vaan olla tiukkana,jos päätetty niin päätetty!! Yllättävän äkkiä ne uudet rutiinit sitten tosiaan muodostuu..toisaalta tosiaan haikeaa mutta myös vapauttavaa:) On ne imetyshetket maailman suloisimpia hetkiä♥ Oikein kaunista syksyä sinne koko perheelle!!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No uskon kyllä, että nämä ajat jää ikuisiksi ajoiksi mieleen. Mä oon samaa mieltä, kun kerran lopetetaan niin sitten lopetetaan. Menee lapsikin ihan sekaisin jos sitten ruvetaankin perumaan päätöksiä.

      Kiitos sulle, ihanaa syksyä teidänkin perheelle<3

      Poista
  5. Meillä lopetellaan imetystä nyt, Veenu on vuoden ja puolitoista kuukautta. Mie olen vähentänyt pikkuhiljaa, nyt imetyksiä on enää yksi tai kaksi päivässä ja lauantaina olen koko päivän pois, joten silloin lienee loppu. Hyvin on mennyt, mutta hiukan on haikeaa! Ellun kanssa koin ison imetyspettymyksen kun imetys loppui jo tytön ollessa nelikuinen, nyt on sitten vähän olo, että onko miulla oikeasti oikeus päättää lopettamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten niin totta, että tulee olo että onko oikeus päättää että loppuuko imetys. Ja kun nämä taaperot osaavat pyytää tissiä, ja kun eivät saa niin tulee itku. Ja kun tietää millä sen saisi loppumaan..se ottaa sydämestä :'(
      Mutta meillä ainakin on yöt parantuneet niin huomattavasti, että ehdottomasti päätös oli oikea! On tämä äitiys välillä jännää, tietää että päätös on oikea, mutta tunnepuoli pistää hanttiin... Mutta hyvä me, tälläinen vertaistuki on tärkeää tässä(kin) tilanteessa :)
      T. Äiti kolmelle

      Poista
    2. Tuo on kyllä jännä miten erilaisia ajatuksia sitä kieputtelee pään sisällä kun miettii imetyksen loppumista. Mäkin melkeen perustelin ittelle, että kyllä se Minea VARMAAN hengissä selviää ilman tissiä:D No ehkä...!

      Mutta Minna ihan mahtavaa, että imetys on nyt onnistunut noin hienosti!!

      Ja Äiti kolmelle vertaistuki on kyllä ihan korvaamatonta. Ja se, että saa pyöritellä erilaisia ajatuksia muiden kanssa. Helpottaa omaa olo paljon.
      Ja todellakin MAHTAVAT me!!!<3<3

      Poista
  6. Meillä imetys vielä jatkuu. Yösyötöt lopetettiin heinäkuussa ja sen jälkeen on nukkunut yöt heräämättä. Jos sattumalta herää niin nukahtaa tuttiin. Yöt nukkui omassa sängyssä mutta nyt ku olen töihin mennyt niin tuntuu että taapero kaipaa läheisyyttä ja on saanut vieressä nukkua. Ehkä kun tottuu hoidossa olemaan niin sitten takaisin omaan sänkyyn siirretään. Päivällä imetän vielä 2-3 kertaa mutta tarkoitus on lopettaa ennen kuin pieni täyttää kaksi vuotta. Siihen on vielä muutama kuukausi aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tuo on mahtavaa, että oot saanut noin hienosti vähennettyä imetystä. Se on kyllä niin tärkeää saada kunnolla nukuttua, jotenkin ittellä tuntui, että sen ekan vuoden jaksoi ihan hyvin rikkonaisia öitä mutta sen jälkeen rupes kyllä jo vähän tihkaisemaan.

      Tsemppiä sulle kovasti sitten, kun tulee aika lopettaa imetys kokonaan ja vietä vielä ihania imetyshetkiä pikkuisen kanssa<3

      Poista
  7. Ihana huone.♥ On se imetyksen lopetus aina vain haikeaa, muistan kun lopetin nuorimmaisen kohdalla ja oli mulle jotenkin todella kova pala.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3
      On se vaan yllättävän kova paikka tuo imetyksen lopetus. Vaikka nytkin se päätös lopetuksesta lähti musta itsestä, niin silti oli vaikeaa.

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: