torstai 29. kesäkuuta 2017

Ihania hetkiä tässä päivässä

Tuli vielä fiilis kirjoitella, kun oli niin kiva päivä:)
 
Aurinko paistoi pitkästä aikaa ihan koko päivän ja lämmitti oikein kunnolla. Miten sitä tuntuikaan, että viimeisestä helle päivästä on ikuisuus?! Mandikin ihan onnessa kysyi, että saako tänään laittaa hellemekon. Loppujen lopuksi sekin heitettiin pois ja vaihdettiin shortsihaalari päälle. Uima-altaallakin viihdyttiin useampi tovi. Niin nautin, kun lapset pääsee pulikoimaan omassa pihassa. Toki jos kunnolla haluaa uida, niin sitten pitää kyllä lähteä vähän kauemmas.
Mä en tajua mikä uikkareiden paljouskin meillä on. Siis kun niitä ruvettiin etsimään , niin niitähän sitten löytyi vaikka kuinka monet per naama. Pojat tyytyi yksiin mutta Mandin nyt tietty piti saada heti kahdet uiksut testiin:)
Meidän terde on kaikkea muuta kuin sisustuksellisesti kaunis näin hellepäivinä. Joka paikassa on vaateläjiä ja pyyhkeitä ja uiksuja kuivumassa. Mutta siitä viis, ottaisin silti sata kertaa mieluummin nämä vaateläjät kuin sen siistin terden<3
 
 
Ollaan istuskeltu pitkälle illalla terassilla, mahtava kun tuohon paistaa juuri aurinko ilta myöhäälle. Nuutti ja Minea meuhkas sohvalla niin hurjasti, että sai koko ajan pelätä jomman kumman tippuvan vaikka vieressä olinkin.
 
 
Sisälle kun tultiin saatiinkin syödä iltapalat ja tehdä iltatoimet. Sitten päästiinkin iltasatujen kimppuun. Onko teillä tapana lukea iltasatuja lapsille? Mun mielestä on jotenkin surullistakin, että kirjakerhojen kaupustelijat mainostaa puhelimessa moneen kertaan miten kirjakerhoon kuluu myös nettisovellus. "Saat kätevästi laittaa lapselle vaikka tabletilta iltasadun" . Anteeksi nyt vaan, mutta en ymmärrä. Tai no varmasti on tilanteita, että tuo on ihan kätevä ja voi jopa pelastaa joitain hetkiä. Mutta iltasadun haluan kyllä lukea ihan itse omille lapsilleni. Se on se hetki kun vielä vähän höpötellään päivästä, ollaan lähellä (=sylissä) ja tutkitaan yhdessä kirjan sivuja. Rasmus ja Nooa lukee omia kirjojaan sängyssä, Rasmus varsinkin on nyt kesälomalla innostunut valtavasti lukemaan. Lainattiin hänelle kirjastosta Risto Räppääjä sarjaa ja siitä on jo useampi kirja luettu. Mandille luetaan yleensä jotain prinsessa kirjoja, välillä jo sellaisiakin missä ei ole joka sivulla kuvia. Sitten yhdessä tuumiskellaan millaisia mekkoja niillä sadun prinsessoilla on:)
Nuutti on nyt siinä iässä, että hänelle voisi oikeastaan lukea vaikka 20 kirjaa päivässä. Ja kaikki kelpaa, niin Autot, eläinsadut kuin Nalle puhit.
 
Huomasin vasta tässä koneella, että Minea on taas uudelleen järjestänyt mun tarjotin tavarat:)
 
Ja sitten tämä meidän pienin. Niin innoissaan on hänkin kirjoista, että piti oikein laittaa olkkarin hyllykköön lokero kuvakirjoille. Niitä neiti käy sitten hakemassa ja kuljettelee joko isoveljille luettavaksi tai meille vanhemmille. Jos ei ketään muuta näy niin Nuuttikin kelpaa<3
Tämä kirjojen valinta on aika totinen prosessi niin kuin huomaatte:
 
 
Tällä hetkellä luukku kirjat on niitä parhaita, tai sitten sellaiset ihanan värikkäät. Eläinkirjoista neiti tykkää myös, mun äänet eläimille saa vaan aina välillä vähän kummastusta aikaiseksi muussa perheessä... Eikä muka teidän puput sano "puputipuputi" tai kalat "pulipuli"  :D Joku eläinten äänikirja vois vissiin olla kova sana, lähinnä siis mulle! Meillä on muuten kaikki Minean tämän hetken kirjat aikoinaan Rasmukselle ostettu Vau- kirjakerhosta, ihmeen hyvänä pysyneet vaikka kovasti ollaan niitä kaikille luettu. Parit kirjat oon joutunut nyt Minean aikana heittää roskiin kun ne on olleet ihan paloina. Vähän ronskimmat otteet meidän pimulla!
 Aika onnellinen neiti kun saa selailla kirjoja<3
 
 
 Tässä tämän illan kirja saldo. Ja nämä luettiin pari kertaa. Että luulis neidin oppivan laajan sanavaraston,hah. Nimim ekaa sanaa odotellessa (enkä ainakaan hoe aina vaipanvaihdon yhteydessä, että sano äiti, ä i t i, äitiii...).
 
 
 Huomiselle on ilmeisesti luvattu vielä lämpöisempää säätä. Ja mulla olis leipomis päivä edessä. Meillä on lauantaina Minean ja Nuutin synttärit ja sinne on vielä kaikki tarjottavat tekemättä. Taidan yrittää hyökätä niiden kimppuun heti aamusta, niin saa olla loppu päivän sitten ulkosalla. Ja talo vois siivoontua ihan itsellään sillä välin, pliis.
 
Nyt nukkumaan, öitä vain kaikille tyypeille<3
 
~~Ulla~~
 


9 kommenttia:

 1. Tsemppiä juhlavalmisteluihin, äläkä ota liikaa paineita. Mua nuo teidän synttäreiden tarjottavat kiinnostaisi, tosin yleensäkin on mukava lukea ja kurkistella toisten juhliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janni! !
   Onneksi sain tänään jo tosi hyvälle mallille juhla valmistelut. Huomenna saa ottaa vähän rennommin:) juhlista on tulossa postausta!!

   Poista
 2. Ihana päivä ollut teillä :) Lapsille on hyötyä kun kiinnostuvat varhain kirjoista ja niitä kyllä kannattaa lukeakin :) Tsemiä valmisteluihin :) Ihanaa synttäripäivää ja mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Oon huomannut myös että se on vaan ja ainoastaan hyvä juttu, kun jaksaa lukea lapsille. Ja se rauhoittuminen illasta on erittäin suotavaa:)

   Poista
 3. Meilläkin kirjat on suosittuja, niin koululaisilla kuin pikku-ukollakin. Koulutytöistä on moni ope sanonut, että heistä huomaa että heille luettu paljon ja että lukevat nyt itse paljon. Laaja sanavarasto ja hyviä lauseita, sanottu molemmille ekoilla luokilla. Itsekin tykkään hirmusti lukea ja kirjasto tullut jo pienestä lapsille tutuksi. Pikku-ukkokin jo lainaa sieltä :)
  Toivottavasti sää suosi teitä synttäripäivänä. Meillä juhlat vielä edessä, huomenna virallinen 1v päivä. Pidetään yhteissynttärit keskimmäisen kanssa, hänkin heinäkuun lapsi :)
  T. Äiti kolmelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on sanottu ihan samaa jo eskarissa, että on huomannut sanavarastosta, että on luettu. Mäkin tykkään lukea ja jotkut kirjat koukuttaa yhä niin, että luen niitä viiteen asti aamulla, vaikka tiedän, että lasten kanssa pitää viim. seiskalta nousta:D
   Säät suosi meitä todellakin!! Oli ihanat juhlat.


   Hurjasti onnea teidän yksi vuotiaalle<3<3 On nämä 1-veet vaan hurmaavia persoonia!!

   Poista
 4. Meillä on nyt kesällä iltasatujen lukeminen jäänyt oikeastaan kokonaan, kun nuo istuvat porukalla sängyssä ja supisevat omiaan pitkälle iltaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta nuo iltamyöhäälle supinat sisaruksien kanssa on myös niin ihania ja tosi tärkeitä. Tulee läheinen tunne sisarusten kesken<3

   Poista
 5. Olipa ihana postaus! 😍 Naureskelin täällä noille puputipuputi ja pulipuli äänille kun niin mäkin varmasti niitä imitoisin :'D - V

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: