perjantai 4. lokakuuta 2019

Mikä määrä lastenvaatetta on sopivasti lapsenvaatekaapissa?

Pitääkö lapsella olla vaatteita pino kaupalla vai saako vaatekaapin toimivaksi vähemmälläkin määrällä?

Mun mielestä se on sopiva määrä, kun sun ei tarvitse paniikilla olla pesemässä vaatteita puhtaaksi. Eikä haittaa vaikka päivässä likaantuisi useampi vaatekerta.

Ajattelin, että kurkataan Minean kaappiin tällä kertaa. Mä tykkään pitää nuo perusvaatteet pystyviikattuna laatikoissa. Näkee yhdellä vilkaisulla missä mitäkin on. Lisäksi Minean kaapissa on henkarilla tunikat, mekot, hameet ja neuletakit. Viime viikkoina neiti on usein aamuisin jakkaran päällä viisomassa mitä haluaa päälleen pukea.


Suosituin setti meillä on leggarit ja joku tunika. Tai mekko ja sukkikset. Ja Minealla on nykyään hameille ja mekoille oma vaatimuksensa. Niiden pitää pyöriä. Hän pukee hameen päälle ja koittaa sitten pyörähtää. Jos helma ei pyöri kunnolla, menee hame vaihtoon. Voi näitä ongelmia:)


Leggareita on aika monia eri kuosia, kiitos mun ompeluharrastuksen. Mutta löytyy sieltä muutamat yksivärisetkin. Leggareita meillä on muuten tasan yhdet kaupasta ostetut, Muut oon tehnyt itse. Ja ne kaupasta ostetut ei nyt edes ole tässä kuvassa. Mulla on kyllä hyvä syykin, miksi en käytä Minealla kaupan leggareita. Silloin kun ne on pituudelta sopivat ne on ihan överi isot vyötäröltä ja reisistä.Sitten löytyy pino pitkähihaisia. Näissä tykkään vähän pidemmän mallisista, jotka menee leggareiden kanssa. Mutta löytyy myös niitä normi pituisia hameiden kanssa pidettäväksi.  Näistäkin aika moni on itsetehty.Tunikoita on ihana pitää ja niitä meiltä löytyy aika monta.  Näissä on muuten enemmän kaupan omia. Mutta kiitos käsityömessujen, saan näitäkin tehtyä lisää:)Villatakit on myös ihania ja niitä Minea onneksi tykkää tosi paljon pitää. Näin saa myös tosi kivasti jatko aikaa kesäisemmille vaatteille, kun voi laittaa villatakin lisäksi.Minean kaappi on meille just sopivan kokoinen. Vaikka vaatteita onkin aika kivasti, niin jossain kohtaa tämä vaatemäärä oli ihan hurjan paljon isompi. Oon tehnyt aika isoa karsintaa ja nytkin kaapista saa pian laitella loput 92cm vaatteet pois.  Tosin tämä mun innostus ommella vaatteita itse ja miljoonat ihanat kankaat on vähän hankala yhdistelmä sopivan kokoisen vaatemäärän kanssa:) Mutta ehkä tähän jotain balanssia oon saanut aikaan. Ainakin malttaa nopeasti luopua pienistä vaatteista, kun on isommassa koossa odottamassa uusia ihanuuksia<3

Näistä kuvissa näkyvistä vaatteista, niistä jotka on kaupasta,  on muuten vain 4 ostettu uutena. Loput on kirppareilta.

Mitäs teillä, tuleeko hamstrattua lastenkaapit täyteen vaatteita vai pärjäättekö vähemmällä? Mikä on teidän lapsilla toimivin vaate yhdistelmä?


Mä lähden nyt katsomaan mitä kivaa keksin noista käsityömessu ostoksissta:) 

Ihanaa viikonloppua teille ihanat<3

-Ulla-

Perhekuplan bloggareilla on postauksia lastenvaatetuksesta. Käy kurkkaamassa:

Taaperon vaatekaappi

6 vinkkiä lapsiperheen vaatevalintoihin
4 kommenttia:

 1. Huoh.. välillä tuntuu ettei lapsille muka oo mitään päällepantavaa vaikka oikeesti kaapissa on ihan liikaa. Toki tänään jouduin laittaan fb.n kirpparille ostoilmon ku 92cm kokosta tytölle ei itellä kauheesti oo ja neiti on kasvanu vaatteistaan ohi. Jännä huomata ettei mein lapset viihdy farkuissa,Nyt vasta on 12v.alkanu niitä koulussa pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä niin tuttu tunne. Musta tuntuu, että Minean viime koko 86-92cm oli tosi onnistunut ja silloin kaapissa oli aina jotain kivaa päälle laitettavaa. Mutta nyt välillä saa seisoskella ja miettiä mitä sitä laittaa neidin päälle. Meidän lapsista kukaan ei viihdy farkuissa. Ei edes isot pojat! Mielenkiinnolla odotan, milloin verkkarit ei enää kelpaa!

   Poista
 2. Ihania värejä ja kuoseja! T. Sari pikkuleijonatblogi.fi

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: